Příjemně zajímavým momentem byla i účast symbolicky oceněné, kdysi velmi populární zpěvačky Yvetty Simonové, které publikum v Opeře vzdalo hold frenetickým potleskem. Tahle dáma má úroveň, své staré věrné posluchače, dokázala se s věkem i odchodem z výsluní vyrovnat. Do síně noblesní elegance jednoznačně patří a na svých dvaaosmdesát vypadá úžasně.

Večer v Opeře letos patřil Lucii Bílé, která zabodovala coby zpěvačka i absolutní vítěz ankety. Její reakce i zvolená róba ničím nevybočovaly z nastavené image, jež je třaskavou, důvěrně známou směsí dámy a frivolní rockerky ve vleku živelných (v tomto případě vzhledem k TV Nova nediplomatických) emocí. To vše tmelené velkým srdcem a bezbřehou empatií ke všem lidičkám.

Bílá, Vondráčková, Farna

Róbě Lucky Bílé nelze nic vytknout – důmyslné šupiny flitrů dovolující kreativně měnit vzor byly velmi efektní a tomu se podřídil i maximálně jednoduchý střih. Zvolené náušnice vyzněly působivě a ladily. Jenže model sám o sobě nestačí, pokud jej nositelka prodá poněkud dryáčnickým způsobem, což se u Slavice stalo, když na hravost flitrů zvaných pajetky upozorňovala moderátora Boučka, který ji měl numero dvanáct změnit na třináctku symbolizující počet ocenění v anketě...

Bohužel toaletu z pajetek zvolila i mladičká konkurentka Bílé, Ewa Farna, čímž se efekt zředil. Ewa se každopádně učí, punk styl ladí za pochodu a správně tuší, jak s ženstvím zacházet. Stylový make-up z dominantou silně nalíčených, umělými řasami dekorovaných očí outfit dobře dotahoval. Dívenka, která se v krátké sukýnce a nadkolenkách před třemi lety ve Státní opeře objevila, už patří minulosti... Takový už vývoj je.

Lucie Vondráčková, která letos obsadila druhou příčku v kategorii zpěvaček, bohužel stále tápe a jiné to už asi nebude. Lucka tentokrát baby doll styl vystřídala stylem mladé lady. Noblesu střízlivých koktejlek ale kazilo množství příliš samonosné bižuterie, jež se objevila i na balerinkách. A vrcholem všeho byla krajková síť punčošek...

Poněkud smutná bilance

Netuším, jaké by to bylo, kdyby večer moderovala Dara Rolins, kterou Nova vzhledem k její spolupráci s TV Prima odvolala a nahradila ji Liborem Boučkem. Nejspíš by to bylo stejné, možná ještě horší a se vší pravděpodobností by Dara tomuto ceremoniálu dodala jistý erotický náboj na poli stylingu. Kreativitu připomínající světovou MTV.

Ale ani účast nezkušené moderátorky Rolins by nic nezměnila na faktu, že malý český rybník vkusem, rozpoložením i prostředky nemůže dosáhnout vlnobití světového oceánu. Skupina Chinaski bude stále Slavíky přebírat v upocených tričkách a vytahaných džínách strejců, kteří jsou tzv. nad věcí. Následovník Gotta, Petr Kolář si nejspíš zase příští rok oblékne kožené kalhoty a jakýsi dobu obrození připomínající kabátec. A vzpoura proti konvenci bude mít podobný akční rádius jako úporné retro tepláčky skupiny Nightwork.

Abych byla spravedlivá - snaha dostát eleganci a potřebnému společenskému efektu byla na letošním Slavíku na jevišti i v hledišti patrná. Ale leckdy drhla. Pikantním momentem je, že v tomto směru nejvíc nezabodovala popová hvězda, ale vystudovaná zdravotní sestra, TV Prima na moderátorské křoví etablovaná Ivana Gottová. Tato mladá dáma je zkrátka tichou vodou, která umí (nejen Mistrovi) břehy mlít…

Fotogalerie
7 fotografií