Osmačtyřicetiletá Bára Basiková nepatří ke klasickým kráskám. Nepřitahuje líbivou tvářičkou ani dokonalou postavou. Její půvab tkví v síle charisma. Noblesní lidskosti, inteligenci. Možná proto se jako žena dlouho hledala, možná proto se svým zjevem, líčením a zejména vlasy stále experimentuje. Potřeba být sexy přitažlivá totiž nesouvisí s IQ, ale s ženskostí.

Faktem je, že emotivní Basiková za svou kariéru vystřídala na hlavě různé barvy. Byla zrzkou, blondýnou i brunetou. Měla dlouhé i krátké vlasy a také si střihla punk. Líčila se nenápadně i dosti tvrdě, nedokázala se vyhranit, najít si look, který ji charakterizuje.

Nyní se zpěvačka jeví ještě víc nejistě. Jako by z blížící se padesátky propadala panice, nevěděla co se sebou udělat. V  tomto zmatku ztrácí šťávu. Oblečením počínaje, líčením a účesem konče. Její outfity ztratily lehkost ležérní elegance, působí nudně, nepříliš trendy, jaksi babsky. A krátký, tmavě obarvený  sestřih, jenž poslední dobou Bára nosí, tomu spolu s neznatelným make-upem, jakoby nahým obličejem, dávají korunu.

Současné temně kaštanové vlasy Bářinu tvář rozhodně nezjemní a její bledá pleť v nich ještě víc vynikne. Rozsochatě natupírovaná helmička dělá z hlavy kuličku a dojmu plnoštíhlosti opticky přidává. Tsunami černé, která Basikové slušela v blond období, je nyní také problematická. Bára zkrátka potřebuje zkušeného profesionála, který pochopí a vyzdvihne její podstatu.

Ona není typem rockerky, ani glamour paničky, ale elegantně ležérní ženy, která je nad věcí. V módě, ve věku, pár kilech navíc i faktu, že má výrazně mladšího manžela. Basiková na to rozhodně silou osobnosti má! Jen potřebuje navést, přesvědčit, mít patřičné sebevědomí. Kdo jí tedy pomůže?

Fotogalerie
6 fotografií