Blesk cz. dokonce na serveru iSport.cz vyzval čtenářky, aby na adresu tip@blesk.cz posílaly hráči pokeru spolu s fotografií a jménem své nabídky k seznámení. A také mu mají napsat, proč by si měl Martin vybrat právě je.

Od většiny z nich se mu s největší pravděpodobností dostane ujištění, že jsou také hravé a karty zbožňují. Chtěly by se seznámit s klukem, s nímž by si mohly dopisovat, vyměňovat zážitky, pak se třeba blíže seznámit… Některé děvy pozvou Martina na návštěvu do svého města, vesnice. Ty odvážnější navrhnou, že za ním přijedou. Těžko říci, kolik takových psaní Staszka dostane, jak na ně zareaguje. Kolik slečen a mladých rozvedených paní pózujících v obýváku, u bazénu, na mořské pláži jej na snímku zaujme. Jako hráč pokeru se asi do ničeho hnát zbrkle nebude.

Otázkou rovněž je, kdy začne vyvolená dáma roztouženě mluvit o svých snech, hezkém domečku, autíčku, děťátku: „Máš nejvyšší čas usadit se, miláčku…“ Některé pak půjdou rovnou na věc. K fotografii přidají svůj bolestný životní příběh, jenž je vrhnul do krize. Těžké nouze, totální beznaděje. Malá suma od férového chlapa s velkým srdcem, jenž neví, co si s milióny počít, by je postavila na nohy. Doživotní vděk potřebných mu budiž za dobrodiní oplátkou…

A pak tu jsou protřelé holky zlatokopky, pro něž se tichý a nenápadný muž ve flanelové košili, jež bydlí na sídlišti, nemá potřebu si pořídit auto a dvakrát do měsíce se staví na dvě pivka v hospodě, stal díky neuvěřitelné částce vyhraných miliónů v pokeru kořistí par excelence. Tyto dámy jsou i pro zkušeného, bravurně licitujícího karbaníka Stazska soupeřem, jehož nelze podcenit. Ony totiž mají logistiku lovu vypracovanou do sebemenších detailů. Náhodné setkání  s obětí si pečlivě připraví. Neváhají za ní přijet, počkat si. Nenásilně se přizpůsobit. U Martina jde přece o víc než sto miliónů, což je suma, o níž se vyplatí hrát. Přivést plachého a skromného muže k přesvědčení, že má konečně po boku ženu, s níž chce zůstat do konce života.

Ve čtenářské diskuzi pod výzvou k seznámení je řada příspěvků s přáním, aby si Staszka výhru užil a zůstal takovým, jakým je. Někteří ale pochybují a mají dojem, že dříve či později v tenatech nějaké zlatokopky stejně uvízne. Počkejme si - dívky mají díky Blesku cz. jedinečnou příležitost se s tímto hodným hochem z Třince, který se u karet mění v démona, seznámit. Třeba to nějaké z nich vyjde. Kdo ví?

Fotogalerie
6 fotografií