Jistě si kdekdo pamatuje na nedávnou ženitbu pana Pohlreicha, který si před necelým měsícem bral na nádvoří zámku ve švýcarském Romanshornu svou vyvolenou Zdeňku. Jejich dosti netradiční, na rustikální téma zpracované kreace vyvedené v black &white, vyprovokovaly bouřlivou diskuzi.

Úspěšný restauratér, jenž si u Bodamského jezera v zámeckém komplexu Romanshorn otevřel svůj další podnik (veselka v něm byla pro něj skvělou reklamou), byl přirovnáván k podivínskému statkáři z Bavor, dokonce ke strýčku Festerovi z kultovního seriálu Adams Family. Jeho nastávající pak k děvečce, jež si obula pantátovy polobotky a spíchla něco na sebe – cosi mezi krojem a rubášem. Ti dva opravdu vypadali netradičně, pro mnohé těžce bizarně….

V čem je problém?

„Nejsou ti dva v sektě? Vypadají jako sektáři,“ říkala jedna paní v pražském metru po ránu své kamarádce, když listovaly deníkem Aha, který v souvislosti s přehlídkou Rajské snímek manželů Pohlreichových otiskl. „To se neumí pořádně oblíknout? Prachů maj, až to hezký není,“ dodala. „Ona vypadá jak od krav, on jako funebrák. Ta ženská vůbec není sexy. Dala bys jim korunu. Chápeš ty šílený boty a kalhoty, co si do nich zašněrovala? Tašku má jak pošťák. A to šli na hogo fogo přehlídku,“přitakala druhá z páru žen, které fotka Pohlreichových po ránu definitivně probrala. „Chápeš, to?“, notovaly si... .

Evidentně ani jedna nechápala a spolu s nimi spousta ostatních lidí. Ať už TV exhibice Zdeňka Pohlreicha sledují, či nikoli. Beata Rajská, jež kuchaře obdivuje a na svou fashion show jej pozvala, věc vysvětlila. „Zdeněk Pohlreich nosí extravagantní modely japonského návrháře Yohjiho Yamamota. On je člověk, který je umí nosit. Může si to dovolit.“

Paní Pohlreichová ...

O paní Pohlreichové se Beata nezmínila. Buď považovala sílu jejího charisma za samozřejmou, nebo se tenký led pouštět nechtěla. Já každopádně názor Beaty Rajské nesdílím. I když je chvályhodné, že se pan Pohlreich chce od modýlků na golf někam dál posunout. Stroze vytříbený minimalismus, purismus až na dřeň je jistě úžasná cesta, jenže on si neuvědomuje, že tvorba Yohjiho Yamamoty a jemu podobných návrhářů je svázaná s jistou životní filosofií.

Určitým asketismem, který poživačnost věnčenou pivky vylučuje. K takovému rozpoložení zkrátka mají manželé Pohlreichovi daleko. Zejména vizáž slovanské paní Zdeňky nastavenému stylingu protiřečí. Proto nejsou uvěřitelní, proto působí jak funebráci či sektáři. Když dva dělají totéž, není to totéž, říká se…

Fotogalerie
5 fotografií