Kdekdo chtěl stylingem v Belfastu zaujmout, být maximálně originální. Výstřednost se tu stala standardem, potřeba ohromit samozřejmostí. Kultivovaná vytříbenost a křehká romantika na pódiu i doprovodných párty téměř žádnou šanci nedostaly. Na rozdíl od dominantní extravagance, kterou by mohl citlivý, tradičně orientovaný estét nazvat trendem ošklivosti. Exhibicí s prvky hororu.

Módní války slavných Xen

Silný make-up, tvrdě zvýrazněné oči nejen na pódiu. Nejrůznější variace kombinéz těsně na tělo. Něco punku, hodně kreativity – té dobré i té kýčovité, hodné druhořadého šantánu. Tak nějak vypadala řada hvězdných žen, které se v Irsku na předávání cen MTV objevily na rudých kobercích. Samozřejmě v čele s Američankou Lady Gaga, která na šokujících kostýmech postavila svou image popové rebelky, která stále funguje. Lady Gaga si odnesla čtyři sošky a stala se suverénní vítězkou...

Při zdi na poli módy nezůstala ani třiadvacetiletá britská popová zpěvačka Jessie J., kterou letos stanice BBC vyhlásila objevem roku a sklidila uznání od řady renomovaných kritiků. Vystřídala několik outfitů, jež spolu s tvrdým líčením pel jejích třiadvaceti let poslaly do pekel. A snažila se i přítelkyně sedmnáctiletého idola Justina Biebera, Selena Gomez, která večer moderovala. I jí by slušelo víc něhy a méně diskotékového punku. Ale tak byla laťka– možná mimoděk, v Belfastu nastavená.

Snaha o show, efekt a erotiku byla velká, ale bohužel nic nosného a nového nepřinesla. Pohled na předváděné kreace jen připomenul, že všechno už tu bylo. Opravdu nic nového pod sluncem. Včetně mladé herečky Jennifer Metcalfe, která kopírovala australskou zpěvačku Olivie Newton–John v Pomádě. Opět nic moc – chce se říci na konto tohoto modelu z konce nijak invenční módy sedmdesátých let. Módní bouře v Belfastu zkrátka vypadala možná velkolepě, ale žádnou kreativní tsunami rozhodně nebyla.

Fotogalerie
5 fotografií