Podnikavý a schopný Zdeněk Pohlreich neměl veselku ve svém pražském Café Imperiál ani luxusním Divinis Ristorante, nýbrž na nádvoří zámku ve Švýcarsku u Bodamského jezera, v jehož areálu otevřel další podnik, restauraci TriBeCa.

Manželský slib zde složil v jakémsi alternativním obleku sestávajícím z širokých kalhot a úpletového blejzru s látkovými přednicemi saka a falešnou vestou, pod nějž oblékl jemně pruhované triko do véčka. Nevěsta zvolila velmi prostý plátěný hábit na tělo, za který by se nemusela stydět mormonská nevěsta. Sahal od krku až ke kotníkům, měl légu na skryté zapínání a nepochopitelné nabrané, vzpomínku na kroj provokující rukávy, jejichž průramky lemovala ještě nepochopitelnější aplikace černé silonové krajky táhnoucí se až na boky.

On vypadal jak podivínský statkář ze sousedních Bavor, který chtěl ušetřit za látku na sako. A ona jako udřená děvečka, která přišla ke štěstí ani neví jak. Po nocích si spíchla šaty, obula vycíděné pánovy polobotky, narychlo se učesala a v pohřebním ústavu vyprosila kytici v černé, čalounickou šňůrou se střapci lemované manžetě.

Velký šéf přestřelil

Čtyřiapadesátiletý Zdeněk Pohlreich, který se ženil podruhé, má jako každý showman sklon k exhibicionismu. A navíc patří k mužům, jež si na oblečení potrpí. Což bylo poznat i z jeho civilu v TV pořadu Ano, šéfe. Skvělé brýle, pastelová pólo trika či kašmírové pulovry. Džíny nebo v létě bermudy drahých značek – sportovně elegantní móda blízká světu jachtingu či golfu... Žádná extravagance, ale ani nuda. Dobrý standard pro charismatického frajera s břichem, jenž nemá hluboko do kapsy...

Fotogalerie
10 fotografií

Lze tedy pochopit, že Pohlreich chtěl být osobitý i na svatbě. Což se mu podařilo, byť s velmi diskutabilním výsledkem. Nejspíš iniciátorem stylu oblečení oddávajícího se páru byl on a nevěsta se takzvaně vezla. Mimochodem z několika dostupných civilních snímků novopečené paní Pohlreichové lze usoudit, že vkusem a módním instinktem příliš neoplývá. Žádná mladá ani sexy ženská, na níž by mistr šéfkuchař díky své kreditce měl. Spíš sympatická žena do nepohody, která ví, co je život zač.

Anebo má outfity snoubenců na svědomí sestra nevěsty Lenka, která celou akci coby majitelka svatební agentury zaštítila? Pokud ano, tak se pragmatický exhibicionista Pohlreich stal díky zamilovanosti poněkud nesvéprávným.

Nevěsta v doprovodu ženicha kráčející pod plátěný svatební přístřešek s dekou přes hlavu (prý byla zima a foukalo). Snímky hostů na obřadu, jež měli k sofistikované (byť diskutabilní) módní alternativě hodně daleko a řada z nich klidně mohla jít na funus... Tak tohle vskutku žádné gurmánské módní potěšení nebylo. Při takové kvalitě se Pohlreich při svých ochutnávkách na gastronomickém poli chytá v zoufalství za hlavu a říká: „Bože, za co mě trestáš? Tohle se nedá žrát.“

Video
Video se připravuje ...

První pocity novomanželů po sňatku David Malík

P.S.:Nikdo není dokonalý

Jiří Krampol, který chtěl Pohlreicha jako hosta do své TV show a on měl proto údajně štáb pozvat do své restaurace dohodnout se na podmínkách, poté se nedostavit, účast odříci a dokonce obídek všem nechat zaplatit, zhrzeně prohlásil, že servírovaný řízek v Café Ompeial byl vyschlý a bramborová kaše měla k té hedvábně nadýchané daleko. Prohlášení pana Krampola lze brát jako úsměvnou pomstu za to, že musel vytáhnout peněženku, ale nařčení Pohlreicha, že ve své knížce receptů Šéf na grilu opisoval amerického kolegu Raichlena, už tak humorné není.

Přesto je tento kuchař stále oslavován, vnímán jako celebrita, jejíž svatba veřejnost zajímá. Pohlreich je v televizi, v reklamě, novinách. Možná se jedná o moment setrvačnosti rozjetého vlaku. Jisté je, že kreativita tohoto verbálního grobiána má své meze. Spíš než o tvořivost jde o správný instinkt pro věc, talent rozeznat dobré a okopírovat to.

Jako kuchaři a restauratérovi se Zdeňku Pohlreichovi daří, coby showman je dobrý, i když ve větších dávkách únavný. Bohužel v módních experimentech tvořivý není. Jeho a nevěstin outfit na téma black and white lze považovat za planý výkřik suveréna, který žije v dojmu, že je světák, jenž vytřel Čechům zrak.

Strýček Fester je hodně svérázná postavička
Autor: Profimedia.cz

Strýček Fester je neopomenutelná postava z dnes již klasické komedie Adamsova rodina. Plešatá hlava, černý hábit a zapadlé oči - to jsou jeho hlavní poznávací znamení. Zapamatovatelným se stal proto, že v puse rozsvěcel žárovky a zavíral se do mučícího nástroje, čímž bojoval proti migréně.