Čtyřicetiletá topmodelka Daniela Peštová, jež tentokrát byla bez doprovodu svého muže, Pavola Habery, navrstvila na jednoduchou temně modrou zavinovací toaletu vestu z lišky odhalující podle žhavého trendu nahé paže. Luxusní outfit pak dotáhla výjimečným setem výrazných šperků plus nenápadným páskem a psaníčkem.

Stejně barevnou a zpracovanou lišku v podobě paleta s krátkými rukávy měla na sobě i osmatřicetiletá modelka Simona Krainová, která kožešinou ztlumila sexy vyzývavost průsvitné róby od Gucci. Je to kouzlo nechtěného, chtělo se při pohledu na tyto dvě krásné ženy říci. Byl to snad přešlap firmy, která je oblékla do nápadně stejných a efektních kožešinových svršků?

Ne, o přešlap nešlo. Bylo to kouzlo nechtěného, které mimoděk poskytlo srovnání prestižní světové značky s českou ateliérovou tvorbou, což je jeden  z hlavních momentů, o nějž Designblok Dreft Fashion Week usiluje. Zatímco Peštová oblékla vestu zn. Fendi, Krainová se zahalila modelem od Ivany Mentlové, kterou mimo jiné propaguje, dělá jí tzv. tvář, Miss World Táňa Kuchařová.

Opisuje snad Mentlová od Fendi, nebo jde o souhru náhod, ono kouzlo nechtěného? Bůh suď. Každopádně v případě Peštové a Krainové neplatí rčení, že když dvě dělají totéž, není to totéž. Obě působily super luxusně a jejich stylingy byly výborné. A skvěle vypadaly i jiné osobnosti, které se na akcích Desingnbloku objevily. I když i tady nevkus a laciná ordinérnost byly na party občas k vidění. Zejména na pouliční Fashion Night salónního rebela, slavného tvůrce tzv.antimódy Jeremy Scotta, jenž představil svou jedinečnou kolekci pro Adidas. Ale jinak to ni nemůže být. U nás i ve světě.

Fotogalerie
17 fotografií

Proč ta chvála?

Pražský Designblok Dreft Fashion Week byl módním počinem roku z mnoha důvodů. I se všemi možnými „chlupy“ nedostatků prvního ročníku. Jako první poskytl konfrontaci české a zahraniční tvorby, která měla úroveň, byť realizovanou v malých českých a finančně limitovaných poměrech. Díky sponzorům mohl nesolventním českým tvůrcům umožnit prezentaci zadarmo. Nesoustředil se jen na přehlídky, ale i módní instalace. Vybíral si a nepřizval do svého týdne módy kdekoho jen proto, že účast zaplatí, což byl trochu problém předchozího Prague Fashion Weekendu.

Designblok si nepletl Miss s modelkou. Nevsadil na populární jména ze společenských rubrik známých missek, ale na profesionálky. Nepodbízel se komerčně líbivou, s konfekcí zaměnitelnou módou českých návrhářek, jejichž kolekce jsou na úrovni tvořivé švadlenky. Designblok zdobily modelky se světovou prestiží včetně Petry Němcové. Další z nich, Daniela Peštová dala nakouknout do světa vysoké, nikoli křiklavé elegance. Herečky, jež si značkové firmy zvolily za své tváře, svou úlohy s nonšalancí splnily. Zuzana Stivínová, která na Designbloku nejvíc exhibovala, opět připomněla, jak ji pobyt v USA změnil, život ve světě její vkus vylepšil, i když značky, jež jí oblékají, mají na této image maximální zásluhu.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.