Děs týdne

Sympatická zpěvačka, hvězda českých muzikálů Bára Basiková, je experimenty se svými účesy proslulá. Patří k její image od počátku kariéry, v níž nesčetněkrát vystřídala odstíny plavé, byla zrzkou i brunetou. Mezi dlouhými, pro ni typickými vlasy si občas střihla období mikáda či nějaký ten punk střih. Možná proto, že od přírody žádnou velkou hřívu nemá a o to víc se snaží handicap řešit.

Bohužel poslední Bářina akce na tomto poli dopadla katastrofálně. Diskutabilní kaštanové vlasy, které už nějakou dobu má a měly být o něco světlejší, si z neznámého důvodu nechala tvrdě ostříhat. Dlouhé prameny padající na lopatky vystřídala za krátkou helmičku, jež tvář opticky rozšiřuje, dělá z hlavy kuličku. Opravdu zoufalý počin a nechápu kadeřníka, který jí tenhle rozmar nerozmluvil. Měla by jej vystřídat za nějakého soudnějšího mistra.

Hnutí mysli sexy brunety

Za velký úlet lze označit i dlouhé plavé lokny typické tmavovlásky Evy Decastelo, která se v konci těhotenství rozhodla být blondýnou. Prý zafungovaly rozbouřené hormony, prý jí bylo jasné, že manžel René bude mít ohled k její graviditě, změnám nálad s ní spojených. Nebude tedy protestovat a ona si bez velkých řečí look plavovlásky prosadí. Známý kadeřník Libor Šula, který ženám říká: Nahá jsi krásná,“ nejspíš také měl pro Eviny gravidní rozmary pochopení - nádhernou hřívu jí zesvětloval na několika sezení …

Výsledkem je uměle působící krasavice, jež si s oblibou na velké společenské akce  natáčí vlasy do loken a přidá k nim výrazný make-up. Příliš tvrdý na princeznu, kterou nejspíš chce být i po psychicky neklidném šestinedělí. Bohužel žádná princezna, spíš travestita! Kde je ta svůdná Eva s tmavými vlasy, jež dělaly její šedomodré oči ještě víc průzračné? Ať už padaly na záda nebo byly zastřižené v delším mikádu?

Fotogalerie
10 fotografií

Z něžné divy tuctovka

V případě dvaačtyřicetileté Kateřiny Brožové může někdo licitovat o její herecké tvárnosti, pěveckém talentu, módní nápaditosti. Ale nikdo nemůže zpochybnit Kateřininu image něžné divy, půvabné naivky, jejíž přitažlivost patří k nadčasovým a na muže odjakživa funguje. Proto je také Brožová celý život plavovláska se zvlněnými vlasy na ramena, jež její klasickou krásu puncují.

Nyní se herečka obarvila, blond lokny prostříhala a vyměnila za hnědé. To všechno kvůli roli v novém thrilleru Petra Zelenky s názvem Hrana, kde hraje po boku Saši Rašilova jeho manželku. Brožová o roli natolik stála, že kývla na režisérův požadavek, mít vlastní tmavé vlasy, nikoli paruku. Snad tahle oběť Kateřině k úspěchu pomůže. Bude odměnou za to, že ztratila na jemnosti, stala se fádní paničkou.

VIP omyl

Když Ivana Gottová, tehdy Macháčková, začala chodit se slavným Karlem, byla jednou z mnoha slečen, které s davem vzhledem, líčením, oblečením splynou. Jen ona měla bonus, že si s ní na natáčení v Praze zadal hollywoodský Michael Douglas. A i když vzbuzovala dojem suverénky, při velkých společenských akcích, jež musela s Karlem absolvovat, byla zpočátku až panicky nejistá, jaký model si obléknout a uspět na jedničku. Teď už je to, zdá se, jinak. Ivana působí sebejistě, někdy až příliš sebejistě, ale protože cit pro věc nemá, někdy se perfektně trefí a jindy sakra ne.

Chybou bylo i zesvětlení medových vlasů, které loni při nástupu do VIP zpráv podnikla. Těžko říci zda o své vůli, či na doporučení vizážistů pořadu, jež možná chtěli mít ve studiu dvě sexy blondýny (druhou byla Martina Gavriely). Možná proto leckdy Ivaně natočí vlasy do empírových prstýnků a dají minišaty hodné krásky z druhořadého eskort servisu. Ona neprotestuje a lokny občas má i v civilu. Bohužel jejím ostře řezaným rysům (stejně jako nažloutle plavé vlasy) vůbec nesvědčí.

Hravostí k matróně

Slovenská, u nás domestikovaná herečka Zuzana Norisová si vysloužila pověst kreativní krásky, která miluje barvy a alternativní styl ležérního oblékání vymykající se uniformitě ulice. Jestli někdo naplňuje poselství, že móda je hrou, tak je to právě Norisová, i když to dělá se střídavými úspěchy.

Ona hravost se netýká jen svršků, ale i vizáže včetně vlasů. Zuzana, která se českým divákům od Rebelů připomněla v TV seriálech i v soutěži StarDance, vyzkoušela look přírodní blondýny, jemné zrzky a před tři čtvrtě rokem se stala uhlově černou brunetou. Přiměla ji k tomu role v jistém slovenském seriálu a touha umocnit nový život s novým mužem novým účesem.

Tmavé vlasy Norisové neprospěly. Přidaly jí léta, vzaly pel holčičky. Rysy hezké tváře jejich vinou zhrubly, ze Zuzany udělaly retro paničku toužící stát se femme fatale.