Carla Bruni má na post nejelegantnější ženy téhle planety velkou průpravu už od dětství. Na rozdíl od Kate Middleton, která si koncem dubna brala prince Williama a jako vévodkyně z Cambridge byla horkou favoritkou na letošní vítězství (nakonec skončila třetí za manželkou katarského emíra Mozah bint Nassned).

Laťku kultivovaného vkusu totiž Carle nastavila bohatá aristokratická rodina, do níž se v italském Turíně narodila. Poté Paříž, kam se s rodiči přestěhovala, a také švýcarský pensionát. Sudičky jí do vínku navíc daly husté hnědé vlasy, modré oči a 177 cm vysokou, pro modeling jak stvořenou postavu. V něm také udělala kariéru, v branži patřila k nejžádanějším.

Fotografovali ji mistři, byla tváří řady kampaní luxusních značek, jednou z nejlépe placených modelek. Později se stala zpěvačkou. Aférkami se slavnými muži plnila stránky bulvárů. Patřil k nim i Kevin Costner, Mick Jagger, Donald Trump. Mezi její věrné přátelé se například léta řadí hollywoodské hvězdy Clint Eastwood, Robert de Niro a před třemi lety se stala jako žena prezidenta Nicolase Sarkozyho první dámou Francie…

Mezi top už počtvrté

Jak bylo řečeno, šlechtický původ a dobré vychování poskytly Carle nutnou noblesu. Svět módy a showbyznysu vůbec zase odvahu být svá . Zkrátka jedinečná, což ji dovedlo až ke statusu nejlépe oblékané ženy na světě. Alespoň podle prestižního Vanity Fair. I když ji těhotenství (má porodit koncem října) na možnostech módní prezentace limituje víc než státní protokol.

Mimochodem, ve Vanity Fair Bruni figuruje mezi desítkou nejelegantnějších žen už počtvrté. Někteří módní kritici ji přirovnávají k Jacqueline Onasiss, což se Bruni velmi, ale velmi nelíbí. Jiní styl Carly označují jako eklektický (přebírající ze zažitého, bez velké  invence), což také pro ni není to pravé ořechové. Řekněme tedy, že je styl Bruni sofistikovaný. Rozhodně stojí za to si jej připomenout. Inspirujte se.

Fotogalerie
7 fotografií