Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Co každá žena opravdu potřebuje od muže, ale neřekne to nahlas!

  • 21. října 2018 | 06:00

    Někdy nám ženám stačí málo. A i když toužíme po rovnoprávnosti a stejném platu, jako mají muži, neznamená to, že jsme přestaly být ženami a že netoužíme po věcech, které by měly být samozřejmé. Po těchto věcech prahneme bez ohledu na to, jestli vedeme velkou firmu, řídíme airbus nebo tančíme u tyče. Je to tak těžké?

    Pokud si muži myslí, že většina žen touží hlavně po skvělém sexu, jsou na omylu. My ženy toužíme i po jiných věcech, a jsou to přesně tyhle! Možná bychom se měly naučit si o ně občas říct...

     

  • Komplimenty jsou fajn a potřebujeme je

    Autor: iStock

     

    Nikdy jich nebude dost. Ani po roce vztahu či dvaceti letech manželství. I chytré, vzdělané a hluboce přemýšlející ženy, které aktivně bojují za feministická práva, rády slyší od svého partnera, že jim to sluší. Že vypadají hezky. Že mají krásné oči. Ano, pánové, feministky nejsou tlusté a ošklivé baby, které na protest pálí své podprsenky!

    Tak nám to říkejte! Zaměřte se i na to, čeho si na nás vážíte, v čem jsme dobré, že umíme skvělý guláš nebo že jsme vtipné. Popravdě, není nic hezčího než se ráno po dvaceti letech manželství probudit a slyšet, že jsme krásné i po ránu bez řasenky a rtěnky.

     

  • Potřebujeme podržet, když se nám chce brečet

    Autor: iStock

    Každá žena, i ta sebetvrdší, má uvnitř duši a emoce. Můžou být skryté pod pokličkou, ale jsou tam. To, že vypadáme, že všechno zvládneme a dokážeme, neznamená, že nepotřebujeme v těžkých chvílích krabici papírových kapesníčků a vaše ruce, které nás obejmou.

    Nečekáme samozřejmě, že nás budete uklidňovat při stopadesáté epizodě Přátel, u níž začneme plakat, ale čekáme, že nás podržíte opravdu tehdy, když to budeme potřebovat. Třeba když dostaneme padáka nebo když nám nevyjde pohovor na místo, po němž jsme toužily, nebo když přijdeme o někoho blízkého.

  • Každodenní drobná gesta

    Autor: iStock

     

    Nepotřebujeme prožívat život podle románu na tisíc stran. Ani nechceme žít váš život, máme svůj. Existuje ale spousta malých a sladkých gest, která můžete každý den udělat, abychom viděly, že nás milujete. Třeba nás lehce pohlaďte po hlavě a zastrčte pramen vlasů za ucho. Nebo nás vezměte v kině za ruku, škrábejte nás po zádech před usnutím nebo dejte sami od sebe špinavé nádobí do myčky.

     

  • Ujištění, že nás máte rádi

    Autor: iStock

     

    Je to prý lidská přirozenost – toužit po jistotě, že nás má ten druhý rád. Je snadné přemýšlet ve dvě hodiny ráno o tom, jestli nám není partner nevěrný, když se chystá na služební cestu, nebo jestli nás má dost rád. Někdy tyhle naše pochybnosti snadno zabije jedna jediná věta: „Jsi jediná žena, kterou chci.“

    Logicky víme, že existují chvíle, kdy je naše racionální mysl zahlcena nejistotou nebo hormony v době menstruace, takže to ujištění o vaší lásce prostě potřebujeme. Jasně, slova jsou slova a činy jsou činy. Ale to slovíčko je prostě příjemné.

     

  • Mluví za vás činy

    Autor: iStock

     

    Nejsou ženské ani mužské práce. Přesto některé z domácích aktivit muži nedělají často a rádi (a my vlastně taky ne). Je fajn vidět, že vám na našem vztahu záleží, že umyjete nádobí, složíte prádlo, vyměníte ložní povlečení, opláchnete talířek nebo hrnek, odnesete koš do popelnice, vykoupete děti nebo vytřídíte ponožky.

    Tyhle „nevyžádané“ věci děláme většinou neustále my a po celou dobu našeho vztahu. Je fajn přijít jednou domů z práce a najít čistou domácnost. To je fakt silné afrodiziakum, věřte tomu!

     

  • Povzbuzujte nás a motivujte

    Autor: iStock

     

    Je velmi snadné ztratit se v rolích přítelkyně, manželky a matky. Potřebujeme, abyste nám připomínali, že nejsme „jen“ to, že jsme silné osobnosti, ženy, které mají své zájmy a koníčky. Povzbuzujte nás v nich, pěkně nás vyžeňte z domu, abychom šly s kamarádkami na víno nebo začaly chodit na nějaký kurz.

    Ujišťujte nás, že s vámi máme dost prostoru i k růstu na osobní úrovni, že máme mít i své zájmy, které s vámi nemají nic společného. I před vámi jsme měly svůj život, takže je fajn, když nám to občas připomenete. Ani vy přece nechcete ušlápnutou puťku, která je zavřená v kleci.

     

  • Nezasklívejte nás

    Autor: iStock

     

    Ve vztahu nejde jen o peníze, o to, že za nás zaplatíte dovolenou nebo nám koupíte dárek. Jde o víc, o emocionální závazek. Když jste s námi, tak s námi buďte tady a teď, v přítomnosti. Neřešte minulost ani budoucnost. Naslouchejte nám. Milujte nás. Dívejte se nám do očí, když s námi mluvíte. Budujte vzájemnou důvěru a snažte se ji nepodkopat nějakými hloupostmi.

    Když vám dáme své srdce, zacházejte s ním opatrně a odpovědně. Žádný vztah není dokonalý a nikdo neumí číst v hlavách těm druhým. Nemusíte se ale pokaždé ptát, stačí, když budete dělat všechno to, co bylo řečeno. A můžete se znova každý den zamilovávat.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.