Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Proč jsme nevěrní, když jsme ve vztahu spokojení? Známe důvody!

  • 12. srpna 2018 | 06:00

    Byl vám nevěrný? Neklape vám to v manželství! Aspoň vám to bude kdekdo tvrdit na potkání. Proč bychom jinak podváděli? Budete se divit, ale lidé podvádějí své partnery, přestože jsou ve vztahu spokojení. Proč to dělají? Tohle jsou ty důvody!

  • Proč podvádíme ty, které milujeme?

    Autor: iStock

    Nedávná studie prokázala, že až 56 procent mužů a 34 procent žen, kteří mají šťastná manželství, své partnery někdy podvedli. Psychologové k tomu říkají: Chtíč je silné afrodiziakum, které je těžké ovládnout. A v případě, že trvá manželství moc dlouho, spousta lidí podvědomě vysílá erotický signál k někomu jinému. Někdy tyto mimomanželské aktivity mohou sloužit jako parní ventil ve vztazích a paradoxně jim dodat šťávu.

     

  • Co je to vlastně šťastný vztah?

    Autor: iStock

    Šťastný vztah nelze definovat jako něco, co dvěma lidem přináší nekonečnou a absolutní blaženost. Je to prostě něco, co sdílí dva lidé, kteří upřednostňují hodnotu vztahu před jinými věcmi. Být šťastný v manželství mimo jiné znamená, že oba jsou spokojení se svou kariérou, rodinou i intimitou. Co víc si přát? Když tohle všechno klape, proč tedy své partnery podvádíme? Jsou to tyto důvody!

  • Genetika

    Autor: iStock

    Je to možná překvapující, ale někteří lidé prý mají takzvaný „gen nevěry“. Neexistuje sice příliš mnoho studií na toto téma, nicméně nějaké se najdou. Ty potvrzují, že máte-li tento gen, s největší pravděpodobností budete podvádět i ve vztahu, který je spokojený a šťastný. Chudáci partneři, asi byste jim to měli sdělit předem.

     

     

     

  • Rozdílné představy o sexu

    Autor: iStock

    Znám pár, který je spolu dvacet let. Oba k sobě skvěle pasují, rozumějí si ve všech oblastech, mají stejný smysl pro humor a zdá se, že jim nic nechybí. Snad jedno, nejsou stejně sexuálně naladěni. Ne že by spolu nespali, ale jejich touha i představy jsou rozdílné. On svou ženu čas od času podvede, protože ona odmítá jakékoli erotické experimenty. Ani omylem však neuvažuje o tom, že by ji opustil.

  • Zažehnutí nové jiskry

    Autor: iStock

    Šťastné vztahy by měly být plné romantiky. Ovšem po několika letech už může romantika vyprchat a nevěra se může stát volbou, která nastartuje nové nažhavení manželství. Popravdě, může to tak skutečně být, ale jak se asi bude cítit partner, když se náhodou dozví, že příčinou nového zažehnutí romantiky byl někdo jiný?

     

  • Vzrušení

    Autor: iStock

    I šťastný vztah se někdy může stát monotónním a nudným. Nemáte-li zrovna prostředky na nové ferrari nebo kurz potápění v Karibiku, je možné, že začnete hledat vzrušení v náruči někoho jiného. Rutina je v dlouhodobých vztazích naprosto normální a je jen na partnerech, jak si s ní poradí. Nemusela by to ale být nutně nevěra, stačilo by něco, co nudu rozbije na tisíc kousků.

  • Nezodpovědnost

    Autor: iStock

    Bez ohledu na to, jak je člověk ve vztahu spokojený, může využít příležitosti a podvádět, aniž by se zabýval důsledky. To se týká hlavně těch, kteří nejsou zrovna morálně silní a nevěru považují za něco, co jim nedělá žádný problém. Zvláště když jsou si jistí, že to nikdo nezjistí. Ale co když na to náhodou ten druhý přijde?

     

  • Příležitost

    Autor: iStock

    Jsme samozřejmě lidé, kteří by měli přemýšlet hlavou, nikoli rozkrokem. Měli bychom mít za každých okolností pevnou vůli a nepodlehnout pokušení. Jenže určitá část našeho těla je tvořena stejnými biologickými prvky, jako mají zvířata. Tak se může stát, že nejsme schopni zastavit to, po čem touží tělo, a podlehneme. Nevím sice, zda je to omluva, ale tak to prostě je.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.