Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Přichází trend digisexuálů: Odborníci tvrdí, že za 30 let bude vztah s robotem normální

29. července 2018 | 06:00

Přichází éra nového virtuálního sexu. Už žádné porno na obrazovce a laskající ruka partnera. Dnes někteří lidé vyhledávají sexuální roboty. Je to bezpečné, nemůžete dostat žádnou chorobu, nikdo nezraní vaše city a můžete s nimi provozovat sex, kdy se vám zachce. A nepotřebujete k tomu souhlas. Není to začátek konce mezilidských vztahů založených na lásce a erotice?

 

Podle odborníků budou v roce 2050 tvořit naši domácnost vedle robotů kuchyňských i roboti sexuální, kteří s námi budou sdílet postele. Zvrhlost, nebo prostě trend, který jednou musel přijít? Sexuální roboti totiž prý mohou přinášet svým uživatelům unikátní zážitek. Profesor Neil McArthur dokonce tvrdí, že roboti si se svými lidskými protějšky vybudují mnohem intenzivnější vztahy.

Jak vlastně takový sexuální robot vypadá? Nemá nic společného s nafukovacími pannami, jak by si mnozí mysleli. Jde o humanoidy s kostrou z PVC, ocelovými klouby, tkáněmi ze silikonu a vy si můžete podle vlastního vkusu vybrat téměř cokoli. Má mít pihy? Má vypadat jako avatar? Není problém. Jejich cena je ale dost vysoká, od čtyř tisíc dolarů do padesáti tisíc. 

 

Neil McArthur tvrdí, že bychom se neměli digisexuality bát a raději bychom měli neustále experimentovat a užívat si všeho, co nám může nabídnout nejmodernější technologie. Na druhé straně ale hrozí, že nám jako lidstvu začnou unikat jiné věci, mnohem podstatnější. „Digisexuálové budou uspokojovat sexuální i emocionální potřeby virtuálním světem, a to je nebezpečné,“ říká McArthur. Někteří dojdou až tak daleko, že budou mít vedle sebe sexuálního robota místo živé partnerky, což je trend, kterému propadá čím dál víc mužů v Japonsku.

Ti, kteří již robotickému sexu podlehli, tvrdí, že někteří roboti jsou tak dokonalí, že dělají věci, které prostě lidští partneři dělat nemohou nebo nechtějí. Nejmodernější roboti prý budou brzo dokonce i teplí na dotek, takže nahradí lidskou interakci úplně. „Myslím, že v určitém okamžiku dají lidé přednost sexu s robotem před sexem s člověkem,“ říká Neil McArthur.

Redaktorka si vyzkoušela sex s robotickým milencem. Podívejte se, co na něj říká:

Video se připravuje ...
Redaktorka vyzkoušela sex s umělým milencem • VIDEO: youtube/vice

Autor: aši