Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jezte, spěte a věnujte se sexu! Nový trend, kterému se říká gastrosiexta

  • 15. července 2018 | 06:00

    Španělsko je nepochybně zemí, kde se tyhle tři věci opravdu efektivně provozují. V čem vlastně gastrosiexta spočívá? Podle terapeutky Marisy Navarro, autorky knihy Emocionální medicína, jde o naprosto nejlepší lék proti stresu a depresím. Proto tuhle trojku vřele doporučuje. Jak ji praktikovat?

     

  • Tři potěšení v jednom

    Autor: iStock

     

    Gastrosiexta je podle odborníků prospěšná hlavně tím, že v sobě shromažďuje tři potěšení v jednom. Jídlo, odpočinek a sex. Experti tvrdí, že potěšení je zásadní součástí našeho života a pomáhá nám dosáhnout vytyčených cílů. Vedle toho nás může zbavit starostí a stresu. Podle terapeutky Marisy Navarro bychom měli gastrosiextu praktikovat co nejčastěji, a pokud to jde, dopředu si ji naplánovat. „Tři potěšení v jednom přinášejí spoustu zdravotních výhod. Díky tomu jsme kreativnější a mnohem víc v pohodě,“ říká Navarro.

     

  • První krok: Naplánujte si rande a vymyslete, co budete jíst

    Autor: iStock

     

    První krok tohoto tříkrokového rituálu je založen na tom, že si domluvíte rande se svým partnerem (ano, i s tím, s nímž žijete pod jednou střechou) a že si naplánujete, co dobrého si uvaříte k večeři nebo do které restaurace vyrazíte. Čím více dobrot, tím lépe. A čím pohodovější atmosféra, tím lépe pro další krok.

  • Druhý krok: Po kulinářském zážitku odpočívejte nebo si zdřímněte

    Autor: iStock

     

    Tahle příjemná aktivita má několik výhod. Díky odpočinku a spánku se vám sníží krevní tlak, zbavíte se stresu a zlepší se vám nálada. Takové hodinové zdřímnutí praktikují Španělé co nejčastěji. A můžete si klidně objednat i hotel, kde strávíte hodinu nebo dvě.

     

  • Třetí krok: Sexuální aktivita

    Autor: iStock

     

    Tenhle krok můžete prohodit s tím druhým, záleží na vás. Sexuální aktivita je plná benefitů fyzických i psychických. Vedle toho, že budete mít zdravější srdce i lepší náladu, posílíte imunitu a zvýšíte své sebevědomí. Proč si užívat sex jen večer, když se chystáte spát? Zkuste si milování naplánovat na dobu kolem oběda. „Sex je jedna z nejintimnějších a nejpříjemnějších věcí, které můžete dělat se svým partnerem. Vedle zdravotních přínosů taky zlepšuje vzájemný vztah,“ říká Marisa Navarro.

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.