Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč nemají partnerku? Muži se svěřili, proč se bojí lásky

  • 3. června 2018 | 06:00

    Je spousta chlapů, kteří žijí single a do vážného vztahu se nehrnou. Proč se bojí partnerství? Co je k tomu vede, že jsou raději sami, i když už by dávno měli třeba zakládat rodinu? Tohle jsou skutečné důvody, jak je vidí samotní muži.

  • Honza (35): Mám strach z odmítnutí

    Autor: iStock

     

    Znáte tu frázi: "Čím výš letíte, tím tvrdší je pak dopad." No, a já tak vnímám partnerský vztah. Bojím se toho, že se zamiluji a dám ze sebe všechno, a pak dostanu kopačky. Prostě mám strach, že mě moje partnerka zraní, proto do žádného vztahu raději moc neinvestuji ze sebe sama, protože nechci trpět. Zatím mi stačí příležitostné známosti, ty mi srdce nezlomí.

     

  • Karel (40): Bojím se, že ztratím svou svobodu

    Autor: iStock

     

    Jsem velký sportovec a mám spousty koníčků, kterým se věnuji téměř neustále. Moc dobře ale vím, že když navážu vztah, který bude skutečně vážný, zřejmě dostane moje svoboda trochu zabrat. Prostě mám obavy, že když se uvážu k jedné ženě, začnu mít pocit, že se něčeho budu muset vzdát. A to zatím nechci. Možná ani nikdy nebudu chtít.

  • Jirka (31): Myslím, že bych nebyl dobrý partner

    Autor: iStock

     

    V dětství mě rodiče hodně kritizovali, hlavně matka. Do dospělosti si tedy nesu určitý kus nejistoty a pocit, že nejsem dost dobrý pro to, abych byl partnerem nějaké ženy. Vím, že se hodně změnilo od doby, co mi bylo deset, ale pořád to někde ve mně je.

     

  • David (33): Nechci, aby mě partnerka chtěla předělat

    Autor: iStock

     

    Mí kamarádi mají ženy a téměř všechny se snaží je nějakým způsobem předělat k obrazu svému. Neustále je nutí, aby dělali víc, aby dokázali víc, aby vydělávali víc. Je jasné, že ve vztahu musíte o toho druhého pečovat a povzbuzovat ho, ale někde snad musí být hranice. A já fakt nechci každý den poslouchat, co bych měl udělat a proč bych si neměl dávat nohy na stůl.

  • Roman (39): Nejsem prostě manželský typ

    Autor: iStock

     

    Všem ženským, se kterými jsem chodil, jsem říkal: "Nejsem typ pro manželství nebo dlouhodobý vztah." Lepší být upřímný než slibovat lásku na celý život, když vím, že se mi to nepodaří.

     

  • Stanislav (34): Bojím se, že bych si vybral nepravou

    Autor: iStock

     

    Nemám vážný vztah, protože si nejsem jistý, zda by ta, kterou bych si zvolil, byla ta pravá. Pořád mám pocit, že jsou jinde ještě lepší ženy než ta, se kterou právě chodím. Možná vypadám jako děvkař, ale jednoduše prostě hledám kvalitu. A když mi připadá nějaká jiná lepší, rozejdu se s tou původní. Lepší než jí lhát a podvádět ji.

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.