Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pierce Brosnan slaví 65: První láska mu zemřela, s druhou je přes 20 let

16. května 2018 | 06:00

Právě dnes slaví pětašedesáté narozeniny. A pořád je to přitažlivý chlap, který rozhodně nepatří do starého železa. Vedle toho je už přes dvacet let zamilovaný do své manželky Keely. Ta už – logicky ke svému věku – nevypadá jako třicetiletá modelka, Pierce jí ale pořád vyznává veřejně svou lásku, třeba i na Instagramu. Všechna čest!

Pierce Brosnan se narodil v Irsku a dětství neměl dvakrát růžové. Když mu byl rok, jeho otec od nich odešel. Matka pak dala syna k babičce. Ta na něj neměla moc času, takže kluk vyrůstal v internátu. Na to nerad vzpomíná. Od jedenácti let pak žil s matkou v Londýně a v teenagerovském věku to ani náhodou nevypadalo, že by se mohl někdy živit herectvím.

Chvíli jezdil s taxíkem, pracoval i jako reklamní kreslíř a v cirkuse polykal oheň. Po třech letech práce v cirkusu už se ale věnoval herectví a s polykáním ohně skončil. I když ne tak docela, tohle umění předvedl i před kamerami – konkrétně v jedné z epizod seriálu Remington Steele z roku 1984, kde hrál soukromé očko. Netrvalo dlouho a v roce 1995 dostal nabídku, která se nedala odmítnout. Zahrál si agenta 007 ve filmu Zlaté oko.

První láska mu zemřela na rakovinu

V roce 1977, tedy ještě dávno před slavným agentem 007, se oženil s herečkou Cassandrou Harris, která už vychovávala dvě děti z prvního manželství. Spolu pak měli ještě syna Seana. Manželství bylo šťastné čtrnáct let, než Cassandra onemocněla rakovinou. V roce 1991 jí bohužel podlehla. Později na stejnou nemoc zemřela i adoptivní dcera Charlotte.

V roce 2001 se podruhé oženil s novinářkou Keely, s ní má dva syny: Dylana (21) a Parise (17). Jsou spolu už přes dvacet let a jejich láska je pevná. I když o Keely média píšou, že je obézní a že se k němu vůbec nehodí. Pierce si ale nepotřebuje cokoli dokazovat a je chvályhodné, že se za svou ženu ani trochu nestydí.

Rodina má pro něj největší smysl

Herec své blízké miluje a váží si každé chvilky, kdy s nimi může být. Moc dobře totiž ví, že všechno hezké může skončit. To, jestli má jeho žena pár kilo navíc, není podstatné. Mnohokrát o ní prohlásil, že city, které k ní chová, jsou stejné jako v den, kdy se seznámili. „Ženy mě vnímají jako sexy symbol, já jsem ale věrný manželce, rodině a práci. To jsou věci, které mají největší smysl,“ tvrdí slavný agent 007. Je prostě charakter.

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy legendárních hereček a herců najdete ZDE

Autor: aši