Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kteří muži jsou nejčastěji nevěrní? Budete se divit!

28. ledna 2018 | 06:00

Máte doma krasavce, za kterým se každá ženská otočí? Možná vás děsí představa, že by vám mohl zahnout. Ale průzkumy hovoří jasně. Hezounkové překvapivě tak často nevěrní nebývají. Jsou jiní, kteří mnohem častěji podlehnou pokušení. O které muže byste se měla bát?

Muži, jejichž věk končí číslem 9

Výzkumný tým pracovníků internetové seznamky Ashley Madison analyzoval údaje, které měli k dispozici, a zjistil, že mnohem vyšší procento zahýbání a nevěry bylo ve věku 29, 39, 49 nebo 59 let. Jinými slovy – muži, kteří čelí milníku ve svých životech, se zdají být nejnáchylnější k podvádění.

Náruživí uživatelé sociálních sítí

Další výzkum pro změnu ukázal, že čím častěji muži používají sociální sítě, jako jsou Twitter, Facebook či Instagram, tím častěji mají problémy ve vztazích se svými partnerkami. Nakonec tyto problémy kulminují v podvádění, rozchodu či rozvodu. A je jedno, zda tyto páry spolu byly krátkou dobu nebo mnoho let.

Muži, kteří už někdy podvedli

Jak se říká, podvede jednou, podvede podruhé. Ne že bychom tomu musely věřit, ale něco na tom bude. Stejně jako bychom rády odpustily a přesunuly minulost, v níž nás náš partner podvedl, do věčných lovišť, věda nám říká trošku něco jiného. A to, abychom raději dvakrát myslely, než zase uvěříme. Podle výzkumu University of South Alabama jsou muži, kteří už jednou nevěrní byli, mnohem náchylnější k další nevěře.

Bohatší muži, kteří mají dost peněz

To by asi nemělo být žádné překvapení, že? Podívejte se na nějaký mimomanželský vztah v Hollywoodu nebo kdekoliv jinde. Muži, kteří jsou vyzbrojeni mocí a penězi, se mnohem častěji dopouštějí nevěry.

Muži v Kristových letech a kolem padesátky

Krizový moment pro řadu mužů nastává v třiatřiceti letech a pak těsně před padesátkou. Podle statistiky se ti první v tomto věku vystraší a potřebují utišit v náručí jiné ženy. I když by už měli dospět a přijmout zodpovědnost, bohužel to nezvládají. Kolem čtyřicítky se to už ale zlepší. Další nevěrná vlna přichází u mužů kolem padesátky, a to kvůli krizi středního věku. Přibývají neduhy, zdravotní obtíže, nezřídka potíže s prostatou a erekcí. To všechno chtějí padesátníci vyřešit různými způsoby – a někteří právě milenkou.

Proč muži podvádějí, i když žijí ve šťastném svazku? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Vztahová terapeutka Esther Perel zkoumá, proč lidé podvádějí i když žijí ve šťastném partnerství a proč nevěry tak zraňují. • VIDEO: www.ted.com

 

 

 

 

 

 

Autor: aši