Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Je do vás zamilovaný? Poznáte to z těchto náznaků

17. prosince 2017 | 06:00

Jak si být jistá, jestli je do vás muž skutečně zamilovaný, nebo jestli mu jde jen o sex? Zjistíte to z řeči těla a dalších signálů. Zamilovaný muž se totiž chová jinak než ten, který je jen na lovu.

Hlavním signálem zamilovaného muže bývá řeč těla. Pohyby, pohledy a jeho gesta nám mohou hodně říci. Zamilovaný muž navazuje se ženou často hluboký oční kontakt. Rád se na vás dívá a laškuje s vámi, přitom opětovaně zvedá obočí, a dává vám tak prostor pro zpětnou reakci.

Jeho ústa jsou také důležitá, v začátcích vztahu je muž nechává lehce pootevřená, signalizuje tak svou touhu po vás. Můžete si všimnout jeho pohybů, které jsou nepochybně velmi důležité. Zamilovaný muž většinou stáčí špičky nohou dovnitř, a naopak muž, kterého příliš nezajímáte, vytáčí nohy ven a neřeší, jak na vás působí. Sledujte jeho řeč těla

Jste jeho prioritou

Zamilovaný muž dává všem jasně najevo, že jeho středobod vesmíru jste vy! Měla byste sama cítit, že v jeho žebříčku jste na prvním místě a nejdříve udělá vše pro vaše potěšení a až potom myslí na ostatní. Nestává se příliš často, aby rušil váš společný program kvůli pivku s kamarády. Je pokaždé připraven podat vám pomocnou ruku, ať se děje, co se děje. Prostě vám věnuje veškerou svou pozornost.

Vnímá a naslouchá

Měla byste poznat, zda vás partner vnímá a naslouchá vám, když vyprávíte běžnou situaci z každodenního života. Takové příběhy mohou být někdy nudné. Přiznejme si, že ne každá maličkost naše muže zajímá. Chlap, který je zamilovaný, si vyslechne každou větu, kterou řeknete, a dočkáte se i odpovědi, či dokonce doplňující otázky. Rozebere s vámi každé téma, nebude u toho mít zapnuté sportovní zpravodajství a aktivně se do konverzace zapojí.

Je stále ve střehu

Jeden z dalších důležitých signálů je jeho žárlivost a starost o vás. Zamilovaný chlap nemá rád davy mužů, kteří po vás touží, a dává vám jasně najevo, že jste pouze jeho a nikoho jiného. Hází nepříjemné pohledy na každého dalšího zájemce o vás. Z těchto pohledů je patrná jakási rivalita a připravenost k případnému boji.

Neustálé dotyky

Jestli svého partnera dostatečně přitahujete a má vás opravdu rád, poznáte z jeho dotyků. Jeho dotyky by měly být časté a něžné, mnohdy doprovázené letmým polibkem na rameno či do vlasů. I na veřejnosti a ve společnosti vás bude zamilovaný muž neustále „oďubovat“ a držet za ruku. Je to pro něj samozřejmostí.

Příval sladkých zpráv

Tento bod záleží na věkové kategorii vašeho partnera. Zamilovaný čtyřicátník si asi nebude lámat hlavu s tím, jak moc sladkou a romantickou zprávu vám napíše. Spíše upřednostňuje fyzický kontakt a vyjadřování lásky z očí do očí. Naopak zamilovaný pětadvacetiletý mladík si na vyznání lásky po telefonu dá záležet. Takové zprávy přes messenger jsou doplňovány vhodnými smajlíky v podobě srdce, polibku nebo třeba květin. 

Autor: Adéla Ondroušková