Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zuzana Paroubková: Satisfakce zhrzené manželky, nebo další nešťastnice v rodině?

14. září 2017 | 10:00

První manželka někdejšího premiéra Jiřího Paroubka (65) nebyla pár let skoro vidět. Znovu se Zuzana Paroubková (60) ukázala vlastně teprve nedávno. Nejprve před pár dny na svatbě jejich jediného syna Jiřího a teď v plné a poněkud nečekané parádě u rozvodového stání. Nečekané, protože rozvádějícími se byli její exmanžel a jeho druhá žena Petra Paroubková (44). 

Přistihla jsem se už několikrát při pomyšlení, že je divné, když dospělého a ne nejmladšího chlapa, jakým je Jiří Paroubek, u soudu hájí jeho matka. Pak mi došlo, že Zuzana Paroubková není jeho matka, ale první žena. A že je vážně divné, když se hlasitě pouští do kritiky jeho druhé manželky  Petry, kvůli níž ji Paroubek kdysi opustil. 

Snažili jsme se v redakci přijít na to, jakou asi tak může mít  Zuzana Paroubková motivaci. Známe příběhy párů, které se rozešly, aby se k sobě pak po soužití s někým jiným vrátily. Máme i díky našim vlastním životním peripetiím pochopení pro zoufalé ženy, které dělají zoufalé věci. Ale taky si myslíme, že by to všechno mělo mít nějakou noblesu, že by si holky navzájem neměly dělat naschvály a že do soupeře, který leží na zemi, se nekope. Petra Paroubková si sice svého muže vzala dobrovolně, ale lehké to s ním asi nebylo. 

Mlčeti zlato? Jak pro koho

Zuzana Paroubková si to zjevně nemyslí, a tak do médií vykládá, jaká byla překladatelka Petra strašná manželka a vlastně i matka, která se teď chce mstít. Proč není zticha, jak by se v takové chvíli slušelo? Proč má zapotřebí vykládat, jak to měl její muž doma s druhou ženou zařízené a co ona si o tom myslí? 

Snad ji soud ani nikdo jiný nebude brát vážně – je to klasický model „zhrzená žena zažívá satisfakci“. Je jasné, že nebude o ženě, kvůli které ji opustil manžel, říkat, že je skvělá. Ale žena s noblesou by se do toho prostě nemíchala.

První žena Jiřího Paroubka mimo jiné vykládá, jak jí jde o manželovu sedmiletou dceru. Bohužel, té vážně neprospěje, když na ni kdykoli v budoucnu na internetu vypadnou podrobné informace o rozvodu rodičů, které mimo jiné šíří právě Zuzana Paroubková. 

Věc je o to podivnější, že se to celé děje kvůli muži, jakým je Jiří Paroubek, jehož vystupování vůči druhé ženě Petře posledních pár měsíců je tak hrozné, že by si o něj normální žena snad ani kolo neopřela. 

Mimochodem, Zuzana Paroubková vypadá mnohem lépe než v době, kdy byl její exmanžel premiérem. Mladistvý styl oblékání jí nebyl vlastní nikdy a ve skoro šedesáti letech by mohlo být trapné se o něj snažit. Ale má dobrý účes, který jí jde k obličeji, a hlavně skutečně výrazně zhubla. Jen by jí někdo měl poradit, že existuje padnoucí podprsenka a že na ni žena nikdy není stará. 

Podívejte se na rozhovor, který poskytla Zuzana Paroubková u rozvodového stání Jiřího Paroubka a Petry Paroubkové:

Video se připravuje ...
Jiří a Petra Paroubkovi před soudem kvůli Margaritě, přišla i ex Zuzana! Prozradila detaily! • VIDEO: Lukáš Červený