Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 důvodů, proč si vás nikdy nevezme! Co muže stoprocentně odradí?

  • 27. srpna 2017 | 06:00

    Divíte se, že se s vámi rozešel nebo vám řekl, že žádná svatba nebude? Možná si za to můžete sama. Pokud totiž děláte tyhle věci, pak je více než pravděpodobné, že si vás opravdu nikdy nevezme!

  • Neposloucháte, co říká

    Autor: iStock

     

    Když muž něco říká, dejte mu šanci, aby mluvil, a poslouchejte ho! Muži obvykle nevydrží s ženami, u nichž mají pocit, že je vůbec nevnímají. Nejsme stejní a můžeme mít rozdílné názory na jednu a tutéž věc! Kdo by chtěl zůstat s někým, komu ani trochu nezáleží na tom, co si myslí ten druhý?

     

  • Až moc dáte na kamarádky

    Autor: iStock

     

    Jistě, ženy kamarádky potřebují. Přátelství je moc důležité. Některé věci totiž pochopí jen ženská. Ale když jste s kamarádkami pořád, neustále jim voláte a protelefonujete s nimi celý večer a každý problém, který se vyskytne (nejen ve vztahu), konzultujete nejdřív s nimi, nedivte se, že to brzo začne toho vašeho pěkně štvát.

     

    Podívejte se na VIDEO, ve kterém vám poradí Dagmar Honsová, na kdy naplánovat svatbu, aby vás nezklamalo počasí:

     

  • Vztah není rodinnou záležitostí

    Autor: iStock

     

    Nikdo nechce, abyste se kvůli svému partnerovi vzdala své vlastní krve. Pokud jste ale dostatečně zralá na to, abyste opustila domov a začala budovat svůj vlastní, pak je na čase, abyste taky přestřihla pomyslnou pupeční šňůru, která vás spojuje s rodinou. Jestli budete každý den probírat s maminkou nebo sestrou všechny neshody s partnerem, myslíte, že se mu to bude líbit? Komu by se to líbilo?

     

  • Jste na něm moc závislá

    Autor: iStock

     

    Je hezké, když spolu trávíte společný čas, vždyť tak by to mělo být. Ovšem nejste jedno tělo a jedna duše, i když se to říká. Nemusíte jít všude tam, kam jde on, a neočekávejte, že on bude dělat totéž. Každý má své vlastní přátele a koníčky, se kterými chce být sám. Nepokoušejte se svého muže nutit k tomu, aby s vámi byl každou sekundu. O vlasech, nehtech a módě si povídejte s kamarádkou. S ním jen tehdy, když víte, že ho to fakt baví.

  • Je to vztah, nebo odnětí svobody?

    Autor: iStock

     

    Jestli neustále útočíte na svého partnera nekonečnou palbou otázek typu „kde jsi byl, s kým jsi byl?“, nedivte se, že tenhle policajtský přístup mu brzo poleze na nervy. Uvědomte si, že je svobodný, nikoli odsouzený k doživotnímu žaláři! Pokud mu nedůvěřujete, a proto mu stále kladete tytéž otázky, pak je na čase zvážit, zda ten vztah za to stojí. Nejistota a nedůvěra nejsou zrovna ideální atributy perspektivního vztahu.

     

  • Nezávislost je fajn – do jisté míry

    Autor: iStock

     

    Říkejte tomu třeba mužská ješitnost či chlapské ego, prostě jak chcete. Pokud chlapovi nedáte najevo, že ho občas potřebujete i jinak než jen do postele, věřte tomu, že vaše přehnaná nezávislost a emancipovanost mu brzo začnou vadit. Ženy, které permanentně mužům říkají, že neexistuje žádný problém, který by samy nezvládly, ty se pravděpodobně svatby nedočkají. Chlapi potřebují občas své ego nakrmit. Tak jim to dopřejte!

  • Nechválíte a neříkáte, co se vám líbí

    Autor: iStock

     

    Muž potřebuje stejně jako vy občas slyšet, že mu to sluší, že je skvělý v tom a tom! Nikdo nechce být neustále kritizován za to, co mu nejde nebo v čem se mu nedaří. Šťastné páry se nezaměřují na to, k čemu mají kritický postoj, ale makají na tom pozitivním. Psychologové tomu říkají pozitivní posilování či povzbuzování, které je dopingem každého vztahu. Pokud to neděláte, pak vám to klapat nebude.

     

  • Patláte se v minulosti

    Autor: iStock

     

    Všichni jsme jen lidi a všichni jsme udělali ve svém životě nějakou chybu (a možná ne jednu). Cílem je poučit se z nich, ne v nich žít. Jestli váš partner udělal chybu a řekla jste mu, že mu odpustíte, pak to udělejte. Nemlaťte ho po hlavě pořád dokola omíláním toho, co provedl, neotevírejte dveře do minulosti a začněte žít konečně přítomností. Když se neustále pitváte v tom, co bylo, pak se nemůžete divit, když o svém partnerovi brzo začnete mluvit v minulém čase.

  • Odmítáte jeho přátele

    Autor: iStock

     

    Možná že jeho přátelé nebudou vašimi přáteli, ale neznamená to, že je budete odhánět a hanět. Poznal je předtím, než poznal vás. Ví, jací jsou a co od nich může očekávat. Je fajn, když si budou rozumět i s vámi, ale není to podmínka. Jestli mu neustále předhazujete jejich negativní vlastnosti, pak se nedivte, že začne brzo přemýšlet o tom, jestli mu za to stojíte. Stačí jen trochu jemnější způsob vyjadřování bez ironických připomínek a bude to v pořádku. Vaši ani jeho přátelé by neměli ovlivnit váš vztah.

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.