Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

9 pitomostí, kvůli kterým se hádáme a rozvádíme! Věřili byste tomu?

  • 23. července 2017 | 06:00

    Někdy mám pocit, že ty neustálé rady, jak bychom měli zlepšit komunikaci a efektivněji argumentovat vůči partnerovi, nikdy nepočítaly s tím, že žijeme se skutečnou osobou. Ano, nežijeme v dokonalém světě a v tomhle nedokonalém světě se hádáme (a někdy i rozvádíme) kvůli naprostým blbostem. Jakým? Tyhle pro vás shromáždili rozvodoví právníci!

     

  • Teplota v bytě

    Autor: Profimedia

     

    Jeden z páru má rád, když je v bytě pořádně teplo, takže otáčí kohoutkem u radiátoru neustále směrem doprava. Čím tepleji, tím lépe. Druhý z páru však preferuje chladněji, a tak v okamžiku, kdy to ten druhý nevidí, otočí kohoutkem zase doleva. Naprosto normální, nebo ne? U nás doma se kvůli tomu například hádáme v zimě neustále. Já mám ráda teplo, manžel by měl nejraději v obýváku sníh a mráz. "Zatím ale dobrý", k rozvodu kvůli termostatu nedošlo.

     

    Jak vydržet ve vztahu co nejdéle? Tenhle manželský pár vám to ve VIDEU prozradí:

  • Používání stejného nádobí

    Autor: Profimedia

    Jeden pár se hádá pravidelně kvůli tomu, že manžel používá stejný nůž na krájení chleba i mazání másla. Dokonce si dovolí použít tentýž nůž na vyndávání majonézy ze sklenice! Ne, majonéza není totéž co chleba nebo máslo, tak to vidí jeho manželka, která je pokaždé vytočená na tisíc stupňů. Hádka je vlastně na denním pořádku, protože nůž se používá neustále. A takhle se už hádají dvacet let, pořád a pořád!

  • Špinavé prádlo na podlaze

    Autor: Profimedia

    Tak tohle mě nechává chladnou, a to od okamžiku, kdy se z mých malých synů stali teenageři. Jejich ponožky jsou všude, a kdybych kvůli tomu měla atakovat i svého muže, zřejmě bych skončila v blázinci. Ovšem jsou páry, kterým to špinavé prádlo na zemi za hádku stojí. A rozvodoví právníci potvrdí, že špinavé ponožky bývají velmi častým důvodem k rozvodu. Možná to ale dělají ti chlapi schválně, nemyslíte?

  • Mytí nádobí

    Autor: Profimedia

    Díky bohu za myčku, i když občas se šikne, když do ní to nádobí z dřezu přesune čas od času i ten druhý partner. Ovšem tam, kde myčku nemají, se velmi často dohadují o tom, kdo to zašpiněné nádobí umyje. Ženy se domnívají, že když vaří, umýt by ho mohl manžel. Na oplátku. A kromě toho se taky manželé často hádají kvůli tomu, že jeden nebo druhý nechává zašpiněné sklenice, misky a podobně všude po bytě místo toho, aby je dal do myčky nebo je umyl. Zaschlá špína je opravdu fuj. Ale rozvádět se kvůli tomu?

  • Změny plánu

    Autor: Profimedia

    Tak tohle jistě spousta manželských párů nesnáší. Možná dokonce víc než neumyté nádobí nebo pohozené ponožky. Tedy mě to dokáže pořádně vytočit: když něco jako rodina naplánujeme, a šup – půl hodiny před odjezdem nebo odchodem manžel sdělí, že je všechno jinak. No a nejvíc vytočí věta: „Změnil jsem plány, miláčku!“ OK, klidně, ale měla bych o tom snad vědět trochu dřív, ne? Ideálně bychom o změně měli diskutovat jako rovnocenní partneři.

  • Pozdní příchody

    Autor: Profimedia

    Je to velmi častý důvod k hádkám. Muž ale postupuje podle této logiky: když můj šéf říká, že tu musím zůstat, tak prostě musím. Není to otázka toho, že bych nechtěl být doma a hrát si s dětmi. Ano, chybíš mi, ale svou práci mám rád a nechci o ni přijít. Kromě toho se práce přesčas projeví ve výplatě. To ti vadit jistě nebude, že? Tak děkuji, že to beze mě ještě pár hodin vydržíte, mezitím můžete začít večeřet nebo se jděte ven projít. – Pokud jsou ale příchody z práce více než výjimečné, pak je asi na místě o tom mluvit, aby zbytečně nedocházelo k hádce.

  • Svátky a dovolené

    Autor: Profimedia

    Spousta párů se hádá pravidelně a velmi vášnivě v době, kdy by si spíše oba měli užívat pohody a klidu. Jenže ne. Právě svátky, jako jsou Vánoce nebo Velikonoce, přinášejí do vztahů spoustu stresujících momentů, které vyústí v hádku. Kam pojedeme? Kde budeme? U vašich, nebo u našich? "To snad přece nemyslíš vážně, miláčku, abychom sem pozvali tvou matku!" "Ne, na Vánoce musíme být doma!" "Ne, Vánoce chci strávit na horách." No a co teprve potom letní dovolená! Kromě výše uvedeného problému s výběrem destinace přináší taky dobu, kdy jsme prostě více spolu, tudíž na tom druhém vidíme více chyb, které nás můžou značně frustrovat. Ale vždyť je přece znáte, tak proč se kvůli tomu rozčilovat a podávat žádost o rozvod?

  • Ztracené klíče

    Autor: Profimedia

    Nebo brýle či jiný předmět osobní potřeby. Vezměte si takové klíče. Jak se můžou ztratit, panebože? Zvláště když máte u dveří krásně naleštěný dřevěný věšák určený jen a jen pro klíče. Jak je možné, že tam ty klíče nikdy nejsou? Je to takový problém je tam po příchodu domů pověsit? Zřejmě ano, a zřejmě i proto se mnohé páry nevyhnou tomu, že se kvůli pitomým klíčům pohádají až na dřeň. A o brýlích v pouzdře ani nemluvím. Podobná kapitola.

  • Omluvy, které nejsou na místě

    Autor: Profimedia

    Vyhodila vám žena starou tašku na bowling se slovy, že už ji určitě nepotřebujete, a omluvila se vám? Jako byste tomu chtěl věřit! Nebo se vám manžel omluvil za to, že zapomněl zvednout záchodové prkénko a vrátit ho zpět dolů? Tomu tak uvěříte, že toho lituje. Nesprávné omluvy můžou být zdvořilé, ale snižují význam těch reálných. Jestli se neustále budete omlouvat za něco, co vám vlastně není líto, nikdy to nepřestanete dělat a nikdy se nepřestanete taky hádat. Takže raději mlčte a neříkejte „promiň“, když to tak nemyslíte.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.