Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

5 věcí, které by lidé před smrtí chtěli změnit. Dělejte je už teď!

  • 23. června 2017 | 06:00

    Člověk sice nemá litovat toho, co už bylo, ale sem tam je fajn si říct, co bychom udělali jinak, kdybychom mohli vrátit čas. Možná to někomu pomůže neopakovat stále stejné chyby. Umíme se poučit z chyb druhých? A dokážou to naše děti? Co by lidé na sklonku života chtěli změnit, kdyby mohli?

  • BÝT ŠŤASTNĚJŠÍ

    Autor: Profimedia

    Že přece o pocit štěstí usilujete v jednom kuse? Opravdu? Je totiž spousta lidí, kteří si vlastně nedovolí být šťastní, protože mají pocit, že je to zbytečný luxus, že si to nezaslouží nebo že na štěstí nemají čas. Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

    Co si myslí o štěstí známé osobnosti? Podívejte se v našem videu:

    Video se připravuje ...
    Co je štěstí? Zeptali jsme se známých krásek • VIDEO: Adam Balažovič

  • KAMARÁDIT SE

    Autor: Profimedia

    Výmluv, proč se nemůžete sejít s kamarádkami a přáteli, je spousta. Ale když to budete pořád odkládat, jednou může být pozdě. Čas na tomto světě máte přesně vyměřený, neváhejte ho proto trávit s lidmi, se kterými je vám dobře.

  • MLUVIT O POCITECH

    Autor: Profimedia

    Tak těžko se přiznává, co cítíme. Ukazuje to totiž naši zranitelnost a my chceme přece vypadat silně a neohroženě. Přitom je tak uvolňující mluvit o svých pocitech a také se jimi řídit. Svěřte se lidem s tím, co k nim cítíte, ať už jde o pocity pozitivní či negativní. Vám se uleví a jim taky, protože budou vědět, na čem jsou.

  • MÉNĚ PRACOVAT

    Autor: Shutterstock

    Jsme pyšní na to, kolik toho zvládáme a co všechno stihneme udělat. Jenže na konci je nám líto, že jsme méně nepracovali a víc si neužívali. Pokud vám tedy práce není současně velkým koníčkem, naučte se odpočívat. Na dovolené se nepracuje, stejně tak e-maily nemusíte kontrolovat večer před spaním, do rána jistě počkají.

  • MÍT ODVAHU

    Autor: iStock

    Žijeme podle pravidel a představ, které nám někdo vnutil. Ale tohle je náš život. Chcete deset dětí? V pořádku. Toužíte žít sami a cestovat? Fajn. Důležité je si uvědomit, co si přejete vy, a podle toho si život nastavit. A to chce pořádnou odvahu. Na prvním místě máte být vy, nikoli druzí! Vykašlete se na to, co si o vás myslí okolí – oni za vás váš život žít nebudou. Jděte si za tím, co vás činí šťastnými. Pokud to není nezákonné a neubližuje to ostatním, pak do toho nikomu nic není.

Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.