Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!

  • 26. dubna 2017 | 06:00

    Víte, že spánkové návyky hodně napovídají o vašem milostném životě a o tom, jak to mezi vámi klape? To je kvůli tomu, že při spánku „hovoří“ vaše podvědomí. Je to jeden z mála okamžiků, kdy jste opravdu poctiví a bezstarostní. Podívejte se na ně a zkuste si odpovědět, jak na tom vlastně jste.

     

  • Záda k zádům bez dotyku

    3393492:gallery:true:true

    Zádová pozice naznačuje, že sex už ve vašem životě není tak důležitý, poněkud vázne komunikace a vytrácí se i chemie. Oba chcete žít nezávisle na sobě, bez kompromisu. Podle psycholožky Corrine Sweet to ale není žádná tragédie – tahle pozice zároveň ukazuje blízkost a nezávislost ve vztahu.

     

    Víte, jak se co nejlépe vyspat? Podívejte se na naše video:

    Video se připravuje ...
    Podívejte se na deset tipů, jak se lépe vyspat • VIDEO: Markéta Tošnarová / iStock.com

     

  • Záda k zádům s dotykem

    3393440:gallery:true:true

    Pokud spíte tak, že se s partnerem dotýkáte zády a zadečky, je to fajn. Tato pozice odhaluje, že oba partneři jsou krásně propojeni a sdílejí dobrou intimitu. Podle dr. Sweet to znamená: „Oba partneři jsou navzájem uvolnění a cítí se pohodlně.“ Jejich vztah je velmi přátelský a sex je pro ně stále důležitý. Poloha bývá častější u novějších párů nebo těch, které spolu nežijí moc dlouho.

     

  • Pozice „lžíce“

    3393465:gallery:true:true

    Je to velmi smyslný způsob spánku s partnerem. Ukazuje, že muž je ochoten starat se o svou ženu. Je to vášnivá pozice a většinou jde o vášnivého partnera. Kdybyste se ještě víc objali, znamenalo by to, že sami jste páteří vztahu. Podle psycholožky Corrine Sweet spí takto asi 18 % párů. Poloha demonstruje dynamiku, ve které „má jeden partner ochranný postoj nad druhým“. Je to ale také velmi zranitelná pozice, která je sexuální, ale která říká: „Věřím ti.“

     

  • Tváří v tvář

    3393441:gallery:true:true

    Spíte tváří k sobě? Tahle pozice znamená, že potřebujete toho druhého ve svém životě. Jeho láska k vám nikdy nekončí, máte velké pochopení a cítíte se navzájem silní. Každý den je vaše láska silnější. Když jsou hlavy těsně u sebe, je to znamení, že víte, co se děje v hlavě toho druhého.

     

     

  • Opíráte se o jeho hruď

    3393445:gallery:true:true

    Tahle sladká pozice, ve které si jeden partner opírá hlavu o hruď toho druhého, zatímco jejich nohy jsou propletené, je často vidět v začátcích vztahu. Je to velmi temperamentní pozice, která vytváří pocit ochrany. Psycholožka Shirley Glass říká: „Je zde cítit vysoká úroveň důvěry, protože tahle přitažlivá pozice posiluje smysl pro ochranu."

     

  • Propletené nohy

    3393443:gallery:true:true

    Podle odborníků tato spánková pozice naznačuje, že toužíte po emocionálním nebo sexuálním spojení. Propletené nohy taky znamenají, že se oba nedokážete od sebe odpoutat, a to ani ve spánku. „Znamená to, že vaše životy jsou vzájemně propojené a že fungujete jako dvojice,“ říká psycholožka Sweet. Je to také signál, že mezi vámi stále panuje láska. A je jedno, jak dlouho váš vztah trvá.

     

  • Hlava na pažích

    3393442:gallery:true:true

    Život ani po uzavření manželství se pro vás nezměnil! Jste pořád ve fázi líbánek, to o vás aspoň říká tato spánková pozice. Oba bez sebe nemůžete být a vždycky budete chtít cítit svého milovaného partnera vedle sebe. Sex pro vás stále hraje důležitou roli.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.