Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Proč nás muži podvádějí? 9 překvapivých důvodů, které je dobré znát

  • 2. dubna 2017 | 06:00


    Když vás podvede ve dvaceti, asi ho pošlete někam, a to poměrně dost rychle. O dvacet let později už možná tak drsná nebudete. A když budete znát důvod, proč vlastně muži tak snadno podléhají pokušení, možná tím jednou zachráníte svoje manželství. Ovšem je to na vás, samozřejmě.

  • Proč jdou do postele s jinou, když jsou spokojení?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ať už chodíte s mužem několik měsíců nebo let, případně jste už dávno v manželství, možná ani netušíte, jestli by vám byl schopen zahnout. Kladete si otázku, jestli byste poznala, že jestli je spokojený vztah zárukou toho, že vám nebude nevěrný? Podle studie Rutgers University, skoro 60 procent mužů, kteří byli nevěrní, tvrdí, že jim v oficiálním partnerském vztahu nic nechybí a byli spokojení, i když své partnerky podváděli. Proč se tedy ocitnou v posteli jiné, když jsou v pohodě? Odborníci uvádějí těchto dvanáct faktů, které boří populární mýty o mužské nevěře.

     

  • 1. Většina mužů své manželky a partnerky miluje, i když je podvádí

    nevěra
    Autor: shutterstock

    Tenhle fakt se nám asi moc líbit nebude, ale prý je to tak. Muži, kteří byli nevěrní nebo měli nějakou avantýru, obvykle nepřestali své manželky či partnerky milovat – i když vlezli do postele s jinou. „Podvádění se většinou objeví v tzv. fázi companionate, což znamená, že jejich vztah se stává více běžný, páry se usazují, mají děti a dávají život dohromady,“ říká klinická psycholožka Andra Brosh. Zatímco tyto oblasti skvěle plní, v některých jiných oblastech, jako je romantika, to může skřípat. „Nejen ženy si stěžují na nedostatek romantiky, ale i muži. Ti však často trpí v tichosti a věří, že když jim to nedá vlastní žena, dostanou to od milenky,“ tvrdí psycholog. Jestli tomu chcete zabránit, plánujte si společné noci plné romantiky a nemyslete jen na to, abyste stihly synův fotbalový zápas.

     

    Proč to dělají, i když nás milují? Nad tím se zamýšlí vztahová expertka Esther Perel:

    Video se připravuje ...
    Vztahová terapeutka Esther Perel zkoumá, proč lidé podvádějí i když žijí ve šťastném partnerství a proč nevěry tak zraňují. • VIDEO: www.ted.com

     

     

  • 2. Muži obvykle podvádějí s ženami, které znají

    ...
    Autor: Profimedia

    Jestli se ve vašich snech o manželově nevěře prohání neznámá žena z baru nebo večerního podniku u tyče, musíme vás zklamat. „Můj první manžel mě podváděl s kamarádkou z dětství,“ vypráví čtyřicetiletá Radka. „Mě manžel zase podvedl s naší spolužačkou z gymplu, když jsme měli sraz po dvaceti letech,“ vzpomíná Hanka. Ano, je to tak. Expertka na vztahy a koučka Mary Jo Rapini vysvětluje: "Mnoho žen si myslí, že všechny ženy jsou podváděné nějakými neznámými a „špatnými“ ženami z okraje společnosti. Není to tak. Nevěře většinou předchází přátelství.“

    Ve skutečnosti více než 60 procent mužů si začne mimomanželský vztah s kolegyní v práci. Rada pro vás: Ujistěte se, že se váš manžel cítí s vámi dobře a že ho s vámi spojuje víc, než je „obchodní spojenectví“. Manželé chodí do práce, starají se o své děti a sami pak večer usínají. To musí přestat, takže pokud to jde, jděte do postele ve stejný čas a aspoň se mazlete.

     

  • 3. Muži jsou nevěrní, aby zachránili svoje manželství

    ...
    Autor: Profimedia

    Tomu se asi taky moc nechce věřit, že? Muži ale téměř vždy své ženy milují a jenom nevědí, jak vztah „opravit“, takže jdou do nevěry s cílem zaplnit případné díry. To říká rodinná a manželská terapeutka Susan Mandel. Muži chtějí všechno a mají trošku vychýlenou představu o tom, že jiná žena zalepí to, co nefunguje, a že pak se svou ženou mohou žít šťastně až do smrti bez toho, aniž by milenka způsobila nějaké skutečné problémy.

     

  • 4. Muži na své zálety nejsou pyšní

    ...
    Autor: Profimedia

    Můžete si myslet, že váš muž, o kterém jste zjistila, že je nevěrný, je podvodník bez morálky, který nelituje ničeho. Vztahový expert Charles J. Orlando, autor knihy The Problem with Women… Is Men, říká: „Když muži po nevěře postaví svoje ego stranou, většinou se cítí jako kus smetí.“ Nelíbí se jim, co udělali, a dokonce mají tendenci sami sebou opovrhovat. Koneckonců, zradili jinou lidskou bytost, a kdo tvrdí, že tohle muži neumí, mýlí se. I nevěrníci se cítí špatně.

     

  • 5. Nevěrní muži se milování s manželkou nevyhýbají, naopak

    ...
    Autor: Shutterstock

    Spousta žen se domnívá, že jim jejich partner zahýbá, protože nemá zájem o sex nebo je chladnější. Ovšem to je omyl – mnohdy takový vztah stojí na pevnějších základech než ten, ve kterém se partner chová jako utržený ze řetězu. „Když začnou muži podvádět své ženy, většina z nich se stává spíše sexuálně hyperaktivní,“ říká expertka Rapini a vysvětluje, že mužův apetit byl najednou probuzen něčím novým a vzrušujícím. Jakmile si tedy všimnete u partnera náhlé změny sexuální touhy, měla byste vyvěsit červené vlajky a být na pozoru.

  • 6. Nevěra může často zlepšit manželský nebo partnerský vztah

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je nevěra polibek smrti pro pár? Ne vždy. Přestože mimomanželský vztah naruší ten, který trvá déle, tahle „záležitost“ může paradoxně manželství oživit. „Lidé si dost často uvědomí, že spolu i nadále chtějí žít a strávit zbytek života a že nový vztah není tak dokonalý, jak si mysleli,“ říká Charles J. Orlando. Pravda, někdy o tom musí ale oba velmi usilovně přemýšlet. Pokud šlo ale o jednorázový úlet, je možné dostat se zpátky na trať.

     

  • 7. I po návratu ke své ženě může muž stále toužit po jiné

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je to smutné, ale i když svou ženu muž miluje a vrátí se k ní, aby zachránil manželství, někdy ne zcela zapomene na to, co prožil s „tou druhou“. Může přemýšlet o tom, co nestihl prožít, zažít, o jakou zábavu přišel, může se mu stýskat, což je samozřejmě víc škodlivé, než kdyby se raději do manželství nevrátil. Je to individuální a záleží na citové zainteresovanosti muže. Opět platí: musíte se snažit, aby to všechno našel u vás.

  • 8. Nevěrník ví, že své ženě ublížil a že obětoval svou čest

    ...
    Autor: Profimedia

    Jak říká terapeut Orlando, ženy se velmi často diví, jak může muž pokračovat v nevěře, když moc dobře ví, jaký negativní dopad to má na ni, na rodinu a děti, a dokonce i na něj. Proč v tom pořád pokračuje?? „Je to všechno o vnímání toho, kdo podvádí,“ říká Orlando. „Když se muž cítí nechtěný, podhodnocený a neuznávaný, bere za samozřejmost, že i nadále bude s tou, která jeho osobní potřeby naplní, která ho ocení a pochválí.“ Rada pro vás? Buďte jako ona!

  • 9. Vy nejste viníkem, když vás partner podvádí

    ...
    Autor: Shutterstock

    Velmi často můžeme slýchat, že když nám je partner nevěrný, můžeme si za to samy. Klinická psycholožka Andra Brosh říká: „Uvědomte si, že pokud je vám manžel nebo partner nevěrný, není to vaše vina! Bez ohledu na to, co říkají lidé kolem! Když muž podvádí, je to jeho vědomá volba.“ Představa, že jste ho dotlačila do náruče jiné ženy, není reálná. „Lze snad jen říct, že chybujeme, protože jsme nerozpoznaly příznaky a ignorovaly jsme je. Obě strany, nejen vy jako žena.“

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.