Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!

  • 26. března 2017 | 06:00

    Víte, co může zničit zdravý a pevný vztah? Hromada mýtů o tom, jak žijí ostatní „šťastné“ páry a co dělají nebo nedělají. Sundejte si růžové brýle a přestaňte svůj vlastní vztah srovnávat a přeměřovat s jinými. A hlavně – zapomeňte na těchto devět nejčastějších mýtů!

  • 1. mýtus: Šťastné páry mají na všechno stejný názor

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nemůžete vidět věci stejným způsobem jako váš partner, protože prostě nejste stejní. Jste jiní nejen geneticky, ale taky fyzicky a psychicky, a navíc jste prožili odlišné životní zkušenosti. Kromě toho, co si budeme povídat: muži a ženy jsou z jiné planety.

  • 2. mýtus: Šťastné páry mají neustále spoustu romantiky

    ...
    Autor: Shutterstock

    Většina lidí si plete pocity závratě a skutečnou romantiku ve vztahu. Ani náhodou. Prvnímu se říká poblouznění, a to přejde, ať chcete nebo ne. Když s někým začínáte chodit, je to nové a vzrušující, ale to neznamená, že to stačí k udržení dobrého vztahu. Romantická láska je řízená opravdovými city.

     

  • 3. mýtus: Šťastné páry vyřeší pokaždé všechny své neshody

    ...
    Autor: Shutterstock

    Existují některé základní otázky, ve kterých se neshodnete a ani nemůžete. Každý z vás má své vlastní názory na tyhle věci, které se nezmění. Jen je potřeba se prostě naučit souhlasit s tím, že „nesouhlasíte“.

     

     

    Video se připravuje ...
    Jaké jsou největší mýty o manželství? Jsou to tyhle! • VIDEO: BPŽ/Markéta Tošnarová

     

  • 4. mýtus: Šťastné pár0y musí mít nutně stejné záliby a koníčky

    Sportujte, dokud to jde
    Autor: profimedia.cz

    Jistě, je to spíše bonus, pokud oba hrajete tenis nebo jezdíte na kole, ale není nic špatného na tom, že máte odlišné koníčky. Pokud se vy a váš partner nutíte do společných aktivit jen proto, abyste tomu druhému udělali radost, výsledkem bude spíše stres, napětí a konflikty. Tak to nedělejte!

     

  • 5. mýtus: Šťastné páry spolu nebojují

    ...
    Autor: Shutterstock

    Konflikt je přirozenou součástí života ve většině vztahů, a stejně tak je přirozené argumentovat. Ovšem pokud to není destruktivní a nevytváří to negace. Argumentování a diskuse naopak mohou pomoci vztah zlepšit, uvolnit napětí a vštípit pocit klidu a důvěry, který pochází z vědomí, že můžete svobodně vyjádřit pocity, aniž by vás ten druhý ponižoval, nebo dokonce opustil.

     

     

     

  • 6. mýtus: Šťastné páry všechny své pocity ventilují a svěřují se

    ...
    Autor: Profimedia

    Je sice fajn, když si položíte hlavu na jeho hruď nebo rameno, ale když něco vyhrknete v zápalu boje, aniž byste si to nechali projít hlavou, riskujete poškození vztahu natrvalo. Mnoho vztahů na tom ztroskotalo, když jeden z partnerů neodpustil něco, co ten druhý řekl v necenzurované hádce. Přemýšlejte, než něco řeknete, čeho byste mohli litovat.

     

     

  • 7. mýtus: Sex a intimita nejsou důležité

    Milenka
    Autor: shutterstock

    Jasně, pokud jste se vzali a už tenkrát pro vás sex nebyl důležitý, asi to tak prostě bude. Ovšem chcete-li mít dobrý sexuální vztah i po letech partnerství či manželství, musí vám to klapat celkově. Zalepovat sexem nesoulad v ostatních oblastech života jde krátce, dlouhodobě nikoli. A pro vztah je důležitý pocit blízkosti, intimity, který pochází nejen ze sexuální interakce. Mějte sex na svém seznamu priorit.

     

     

  • 8. mýtus: Šťastné páry jsou pořád sexuálně sehrané

    ...
    Autor: Shutterstock

    To platí snad jen na začátku vztahu, kdy nemůžete udržet své sexuální touhy na uzdě, ovšem s postupem času je normální, že nebudete mít oba ve stejnou chvíli náladu na sexuální laškování. Partneři zřídka kdy mají stejnou úroveň sexuálního apetitu, takže je dobré vyjednat nějakou střední cestu, se kterou budete oba spokojení. Vztahy jsou o vyjednávání a kompromisu – a to i v sexu.

  • 9. mýtus: Šťastné páry vědí, jak to udělat, aby byl jejich vztah skvělý

    ...
    Autor: Profimedia

    Neexistuje žádný recept na to, jak mít dobrý vztah nebo čeho se vyvarovat. Neexistuje žádná příručka o správném způsobu a postupu, jak se navzájem milovat, jak se hádat, jak se k sobě chovat. Tedy knížek na téma vztahy existují tisíce, ovšem reálný život je o tom, abyste ho žili vy sami. Ve finále víte vy nejlépe, co je pro vás nejlepší.

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.