Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chcete si udržet chlapa? Těchto 10 věcí nikdy nedělejte!

  • 12. března 2017 | 06:00

    Někdy stačí jedna zdánlivě nepodstatná věc a váš partner se s vámi raději rozejde. Jestli chcete, aby s vámi zůstal co nejdéle, ideálně až do smrti, doporučujeme, abyste těchto deset věcí rozhodně nedělala. Možná to bude těžké, ale vyplatí se to!

  • 1. Žárlíte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Snadno se to řekne, ale hůře dodržuje, že? Žárlíme kvůli tomu, že tím maskujeme vlastní nejistotu? Nebo si chceme toho druhého k sobě připoutat? Maličko žárlit určitě nevadí, ovšem když se to přehání, je to tragédie. Naučte se věřit sama sobě, nebudete mít pak důvod žárlit. Zdravá sebedůvěra je klíč k nežárlení. Pokud víte, jakou máte cenu jako člověk, budete moc dobře vědět, že žárlením ztrácíte drahocenný čas, který byste mohla investovat do jiných věcí ve vztahu. Spekulace nad tím, kde je, proč tam je a co tam asi dělá, a následné žárlivé scény rozhodně ke štěstí nepovedou. A váš partner vezme radši nohy na ramena.

  • 2. Urážíte jeho matku

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ano, pokud o své matce on sám mluví negativně a kritizuje ji, ok, je to jeho věc a jeho výsostné právo. Ovšem vy sama se do jeho matky nikdy nestrefujte, nevyplatilo by se to. Zkuste si navíc představit, jaké by to bylo, když by urážel vaši matku, byť s ní máte ne právě ideální vztahy. Povzneste se nad to, co jeho maminka dělá, že vám to vadí – nestojí to za to, abyste si zničila dobře fungující vztah několika větami, které jste mohla spolknout.

     

    Video se připravuje ...
    Komici v ženském světě: Jirka Jakima o tom, jak ženy vládnou mužům! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

     

  • 3. Nedržíte slovo

    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud opravdu chcete, aby byl váš přítel šťastný, držte slovo a plňte sliby, které jste mu dala. Vždyť i vám se přece líbí, když váš partner dodrží, co slíbil, že přijde domů do půlnoci, když to řekl, nebo že s vámi zajde na večeři, když vám ji před týdnem nasliboval. Když nebudete dodržovat to, co řeknete, vysíláte tím signál, že vám na něm nezáleží nebo že neumíte věci dotáhnout do konce. A taky budete působit nezodpovědně. Důvěru vybudujete jen tím, že budete ve všem jako skála, o kterou se může opřít. V úspěšném vztahu není čas na hry, ale na upřímnost.

    Zajímá vás, proč si s někým "voníme" tak, že začne okamžitě fungovat sexuální přitažlivost? A víte, že antikoncepce a parfémy mohou zcela mást naše přirozené signály? Více čtěte zde na mojezdravi.cz.

  • 4. Chováte se panovačně

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jestli o něj chcete brzo přijít, chovejte se panovačně, to zabere. Dívky a ženy, které se snaží mávat bičíkem moc často nebo neustále, muže nebaví. Proč chtít holku, která z nich dělá zakrslé králíčky, kteří nemají svůj vlastní názor a kteří musí poslouchat? A ideálně jsou ještě zavření v kleci? Alfa samci chtějí, aby žena podléhala jim, aby se jí z nich podlamovala kolena. Prostě stačí zapomenout na sebe a myslet i na jeho zájmy, zeptat se, co by chtěl dělat on, jaký film by chtěl vidět... Rovnost není tyranie!

     

  • 5. Urážíte jeho kamarády

    ...
    Autor: Shutterstock

    Když s nějakým mužem chodíte, chvíli to trvá, než poznáte, jaké vztahy ho vážou k jeho přátelům, jak silné jsou a co k nim opravdu cítí. Někdy jsou pro něj přátelé důležitější než někteří členové rodiny – a na to nezapomínejte! Vzpomínám si, jak mi kdysi dávno můj muž řekl: „Kdyby ses nelíbila mým kamarádům, tak by mi to dost vadilo.“ Tenkrát mě to zarazilo, ale dnes už vím, že na tom něco je. Naučte se to akceptovat, nikdy, ale opravdu nikdy nepomlouvejte jeho přátele, pokud chcete, aby byl šťastný. Elegantní dámy vědí, jak to zvládnout a jak jednat moudře.

  • 6. Tlačíte na pilu a nutíte ho udělat další krok

    ...
    Autor: Shutterstock

    Vím, někdy je těžké nesnažit se vydolovat z chlapa nějaké další činy, zvláště když spolu žijete dlouho a ráda byste s ním aspoň bydlela. Musíte být ale trpělivá, abyste vytvořila pevný vztah. Když budete na svého partnera tlačit, ať už se to týká společného bydlení, zásnub nebo svatby či dítěte, prostě to není dobře. Bude mít totiž pocit, že na něj vyvíjíte nátlak. Někdy je lepší nechat plout věci přirozeně a uvědomit si, že když vám na něčem záleží, lepší je směřovat k cíli společně a pomalu.

     

  • 7. Snažíte se ho změnit

    ...
    Autor: Shutterstock

    Snaha změnit partnera je nejstarší a taky naprosto nejblbější trik v partnerské knize činů. Proč doufáte, že se změní, když s ním začnete chodit, žít a tak dále? Proč tak zoufale toužíte po tom, aby byl stejný jako vy? Ve vztahu je důležité přijmout toho druhého celého, tedy i s jeho chybami. Vadí vám něco moc? Tak se s ním raději rozejděte, ale neměňte ho. Milujete ho? Tak ho chtějte i s jeho rozházenými ponožkami, krkáním a kdoví čím ještě. Jestli jste se zamilovala do nějaké své představy o někom dokonalém, není to jeho chyba, ale vaše. Když oceníte i to, že není dokonalý, bude s vámi rád. Samozřejmě, když vás něco trápí, neignorujte to, ale jinak jeho povahu akceptujte a budete šťastní oba.

  • 8. Chováte se jako zoufalka

    ...
    Autor: iStock.com

    Ženy často obviňují své partnery a milence, aby v nich vyvolaly pocit nejistoty, proto se tak rády chovají zoufale. Takže jim píšeme textovky, jednu za druhou, a chceme vědět, jak moc nás milují a jak moc jim na nás záleží. Ukazovat nejistotu je ale zoufalství. A tak platí, že pokud poukazujete na nejistotu ve vztahu, znamená to, abyste se podívala pořádně sama do svého nitra. Proč myslíte, že jste nedoceněná? Není možné najít klíč k vašemu štěstí v cizí kapse někoho jiného. Napište si seznam pozitivních vlastností, které máte, a buďte hrdá, že jste taková, jaká jste. Neporovnávejte se s ostatními ženami v časopisech, partner vás bude milovat takovou, jaká jste. Ukňourané zoufalky muži nemusí!

     

  • 9. Probouzíte v něm nedůvěru

    ...
    Autor: Shutterstock

    To vypadá jako samozřejmost, ale někdy jsou to navíc způsoby, které nalomí jeho důvěru k vám. Pokud jste zvyklá říkat mu „blbé lži“, protože je to snadné, brzo si toho všimne. Všimne si určitě taky toho, když vás uvidí, jak často lžete i jiným lidem – rodinným příslušníkům, blízkým přátelům... Bude mít důvod myslet si, že lžete i jemu. Jak by se to líbilo vám, když by vám váš partner pořád lhal? Bylo by to nepříjemné, že? Chcete-li, aby byl váš přítel šťastný, mluvte pravdu o všem a se všemi, nejen s ním.

  • 10. Mluvíte k němu spatra

    ...
    Autor: Shutterstock

    Už s vámi někdo mluvil podobným tónem? Jaký to byl pocit? Nic moc, že? Já tedy doslova nesnáším, když se mnou někdo mluví spatra a stylem "ty jsi ale blbá, copak to nechápeš?". Pokud si myslíte, že jste nejchytřejší člověk od doby Einsteina, a neustále urážíte inteligenci svého partnera (třeba i hravou formou), věřte, že mu to nedělá dobře. Často je to jen egoistické štěkání, kterým si potřebujete ověřit svou „velikost“, ovšem ve skutečnosti to z vás dělá arogantní krávu, která se izoluje od ostatních, a hlavně od partnera. Muž víc než cokoli jiného chce respekt. Je mu jedno, jestli obdivujete jeho krásu, ale nejvíc ho zajímá, zda ho respektujete. Kde jinde by tohle měl najít než u vás? A pozor, to, že s ním budete jednat s úctou, neznamená, že se pasujete do podřadné role. Takže: dávejte si pozor na to, co vybrebtnete, může to mít obrovský vliv na budoucnost vašeho vztahu.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.