Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě

  • 22. února 2017 | 06:00

    Stačí se podívat na to, co se odehrává momentálně kolem rozchodu manželů Paroubkových, a každý si snadno spočítá, že by neměl propírat špinavé prádlo na veřejnosti. I když sociální sítě milujeme a rády na ně dáváme všechno možné, přece jen bychom měly být poněkud zdrženlivé, třeba pokud jde o milostný život. Co raději na Facebook či Instagram nedávat?

  • Sexuální úspěchy a dovednosti

    ...
    Autor: Shutterstock

    Stačí, že o sexuálních kvalitách vašeho partnera ví sousedé, nemusí to vědět celé město a celá republika. Možná se chcete pochlubit, že ten váš je v posteli úžasný, ale zrovna tyhle detaily byste na FB či kamkoli jinam dávat neměla. Máte skvělou kamarádku? Tak té to klidně řekněte, ale dávat na sociální sítě polonahou fotku vašeho partnera s komentářem "dnes v noci jsme to dělali 5x", je naprosté faux pas. Jak říká psycholožka Anjhula Mya Singh Bais, to vše může způsobit, že váš partner vám přestane důvěřovat a vztah skončí. Sexuální život je jen váš a měli byste ho sdílet jen mezi sebou. Intimní znamená intimní, nikoli veřejné.

  • Vaše hádky

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ať už spolu procházíte partnerskou krizí, rozvodem či odloučením, není dobře informovat o tom celý svět. Ok, je dobře, že se svěříte s problémy přátelům či rodičům, ale proč by virtuální přátelé z Facebooku, které možná ani neznáte, měli vědět, co si myslíte o svém partnerovi a jakými peripetiemi právě procházíte? Nehledě k tomu, že není fér, když si váš partner přečte na sociálních sítích, že ho nenávidíte. Kromě toho – možná si tím zavřete dveře k záchraně vztahu, pokud ještě nějaké šance jsou.

     

  • Témata vašich rozhovorů

    ...
    Autor: Shutterstock

    I když je lákavé používat Facebook nebo Twitter jako anketu, ve které se budete svých přátel a jejich přátel dotazovat, co si o tom myslí oni, určitě by to neměli být oni, kdo budou urovnávat neshody mezi vámi nebo dělat soudce ve vašich diskusích. Ano, určitě je velmi důležité rozseknout spor na téma velikosti vaší manželské postele nebo spor, zda investovat část výplaty na dovolenou, nebo ji raději uložit na účet, ovšem rozsekněte to sami dva, nemusí o tom vědět všichni. Kromě toho, jak říká rodinný psycholog Jared Heathman, zdravý vztah nepotřebuje ověření internetu.

  • Pasivně-agresivní statusy

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jestli máte ve zvyku ventilovat svůj stav v tajemném duchu, jako například „ach jo, nemůžu tomu uvěřit, musím se s tím smířit“ nebo „každý o tobě ví, že jsi ignorant a lenoch, i tvůj šéf“ a podobně, pak to není dobře. Přátelé a přátelé přátel i ti, kdo nejsou přátelé, ale mají přístup k vašemu profilu, si pak mohou udělat předčasné závěry – nebo si o vás můžou říct, že jste padlí na hlavu. Tyto druhy příspěvků jsou stejně škodlivé pro váš vztah, protože i když vy už druhý den ani nevíte, co jste vlastně na FB „postla“, ostatní si to budou dobře pamatovat a váš partner se bude cítit mizerně.

     

  • Nic z prvního měsíce chození

    ...
    Autor: Shutterstock

    Zamilovala jste se a chodíte spolu první měsíc, kdy si připadáte jako ve snu? Tak si tak připadejte, ale o svých pocitech a štěstí raději mlčte, aspoň pokud jde o informování na sociálních sítích. Jak říká psychiatr a expert na vztahy Dion S. Metzger, aspoň první měsíc. „Váš vztah je čerstvý a určitě není dobré všechno hlásat ostatním, zvláště když nevíte, jak to bude dál pokračovat,“ říká. V okamžiku, když to náhodou nevyjde, budete akorát frustrovaná z toho, že jste si vše nenechala raději pro sebe.

  • Soukromé věci a okamžiky

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jak by vám asi bylo, kdybyste se dočetla na facebookovém profilu vašeho přítele třeba tohle: „Můj miláček nosí růžové kalhotky a hrozně jí sluší." Nebo: "Broučku, miluji tě, i když chrápeš." No, asi nic moc, že? Takže ani vy nedávejte na sociální sítě žádné informace o vašem soukromí, patří jen vám dvěma. Sdílení soukromých věcí může narušit důvěru mezi partnery, a dokonce i vést k rozchodu. Chcete-li něco napsat na zeď Facebooku, nejdřív se svého partnera zeptejte, zda mu to nebude vadit. Přidat tam bez jeho vědomí fotku, na které spí s holým zadkem nebo na které zvrací po mejdanu, je nepřijatelné.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.