Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Spřízněné duše: Jak si najít muže na celý život a udržet si ho

  • 8. února 2017 | 06:00

    Máte pocit, že pořád hledáte, ale marně? Zkuste udělat následujících pět věcí a možná se všechno změní během krátké doby a vy budete usínat vedle muže, který vám bude stát po boku až do konce života. 

  • Zbavte se starých záští

    ...
    Autor: Shutterstock

    Podrazil vás váš bývalý přítel nebo ten současný? Nejste schopná mu odpustit? Možná to nebudete chtít slyšet, ale pomsta není sladká, pomsta a zášť vás přijdou pěkně draho. Jak říká Tara Springetová, autorka knihy Vaše spřízněná duše: "Dokud v sobě člověk neodstraní starou zášť, má malou naději dosáhnout hlubší úrovně štěstí a spokojenosti, o vztahu se spřízněnou duší ani nemluvě. Chcete-li najít svou spřízněnou duši, musíte lásku postavit nad všechno ostatní, to znamená především se zbavit starých křivd a záští. Zkuste si to napsat nebo si o tom rovnou promluvit s každým, na koho jste měli vztek. A řekněte jim, že se už na ně nezlobíte."

     

  • Ukončete všechny předchozí vztahy

    ...
    Autor: Shutterstock

    Spousta žen zůstává se svými partnery, přestože s nimi nejsou spokojeny. Může je svazovat pocit viny, lítosti nebo zloby, a to všechno jsou překážky pro nový vztah. Nejde jen o zášť a zlobu, ale taky o to, abyste se s bývalým partnerem spojila a nabídla mu upřímnou omluvu, pokud vůči němu máte silný pocit viny nebo vám je pořád něco líto. Jestli je to možné, udělejte maximum pro to, abyste napravila to, co jste pokazila. Špatné svědomí může silně působit proti tomu, abyste našla spřízněnou duši. Nejlepší způsob, jak se vyrovnat s někdejším vztahem, je najít něco, co na bývalém partnerovi dokážete ocenit. Jen tak se dokážete osvobodit natolik, abyste v budoucnu mohla přijmout spřízněnou duši.

  • Myslete pozitivně

    ...
    Autor: Shutterstock

    Když chcete najít spřízněnou duši na celý život, musíte především v hloubi duše věřit, že jste báječná osoba, která si zaslouží stejně báječný protějšek. Musíte se zbavit negativních předsudků o mužích a ženách, o vztazích i o sobě. Místo toho musíte uvěřit tomu, že po světě běhají aspoň nějací báječní chlapi a že máte na to, přitáhnout si toho pravého. Předpokladem k nalezení spřízněné duše je pozitivní myšlení. Jedině tak se vám splní vaše přání.

     

  • Definujte přesně, co chcete

    ...
    Autor: Shutterstock

    Někdy nemůžeme najít spřízněnou duši jen kvůli tomu, že si hned na začátku neřekneme přesně, co od vztahu očekáváme. Je tedy nutné si jasně zformulovat, co od vztahu očekáváte. Nedívejte se kolem sebe na vztahy, které nefungují, kde jsou si nevěrní, ale mějte zdravé představy a vysoká očekávání a také odhodlání žít podle svých představ. I kdyby nikdo kolem vás nevěřil tomu, že lze najít spřízněnou duši, vy tomu věřit musíte a můžete dokázat opak. Na začátku si tedy formulujte nejvyšší cíle vztahu, teprve pak řešte takové „prkotiny“, jako jsou barva vlasů nebo očí. Pište si vše klidně na papír a čas od času si své představy přečtěte.

  • Nebuďte netrpělivá a přestaňte se kritizovat

    ...
    Autor: Shutterstock

    Držte se svého přání najít partnera za každou cenu, ale nebuďte netrpělivá a netlačte na pilu. Svá přání musíte udržovat uvolněná, nezlobte se, že se „pořád nic neděje“, stačí si jasně uvědomit, co chcete, a nenechat se zviklat. Vybavujte si věci, které jste si z celého srdce přála a kterých jste dosáhla. Když budete v pohodě sama se sebou, budete mnohem přitažlivější. Mějte se ráda a přestaňte se kritizovat. Sebepřijímající postoj zvyšuje vaši přitažlivost, ostatní budete přitahovat jen tehdy, když jim nabídnete to, co sami chtějí mít.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.