Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pozor, není to mamánek? Na co si u muže dát pozor a kdy radši utéci?

  • 27. ledna 2017 | 06:00

    Chodíte s mužem, který je chytrý, zábavný, atraktivní, úžasný, jenom máte pocit, že je až moc spojen se svou matkou? Pak zbystřete, randit s mamánkem není žádný med, zvláště pak tehdy, pokud plánujete nějakou budoucnost. Poznáte, jestli je vedle vás někdo takový?

  • Bydlí pořád u rodičů

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je mnoho třicátníků, kteří nevystrčili paty z rodičovského domu, neustále si nechávají prát, žehlit a vařit od maminky. Podle psycholožky Eriky Matějkové jsou to muži, kteří nechávají řešení životních povinností na rodičích a neberou na sebe v zásadních životních povinnostech odpovědnost. Jsou naučeni žít tak, že rodiče přebírají zodpovědnost za vydělávání peněz na zaplacení nájmu, jídla, starosti s chodem domácnosti, vyřizováním složenek a jiných věcí spojených se samostatným bydlením. Počkejte nějaký čas, až se budete znát déle, a pak teprve jednejte. Pokud potřebujete muže, který je rozhodný, dominantní a schopný přejmout rozhodnutí za vyřizování důležitých věcí na sebe, pak asi nebude mamánek pro vás ten pravý.

  • Povídá si s mámou víc než s vámi

    Dnešní doba přeje mamánků, děti se svými rodiči bydlí až do 27 let
    Autor: profimedia

    Závislost na matce je přirozená, ale v dětství, a kdo ji nezažije, bude mít v budoucnu obtíže s navazováním vztahů se ženami. Takže ano, ok, pokud ale začnou matky v době osamostatňování syny emocionálně vydírat a každý jejich projev vůle k osamostatnění vnímají jako nebezpečné oddálení jejich vztahu, pak je zle. Jestli tedy chodíte s chlapem, který i ve chvíli, kdy je s vámi, neustále telefonuje mamince, není to tak docela v pořádku. Pokud spolu už bydlíte a jeho první ranní aktivita je telefonát matce, které popřeje dobrý den, a pusa pro vás následuje až poté, je jasné, kde má váš partner priority. Nechcete o něj přijít? Proberte to s ním a stanovte hranice. Ano, klidně vyřeš se svou matkou její rozbitou ledničku, ale nepřeháněj to. Bez výjimky.

     

  • Potřebuje matčin souhlas pro každé rozhodnutí

    ...
    Autor: Shutterstock

    Má kamarádka měla manžela, který neustále volal své mamince, aby se jí zeptal, co má dělat a jak to má dělat: Myslíš, že je dobře, abychom krmili dceru každé tři hodiny? Co myslíš, je správné, že jí dáváme kravské mléko? Manželka bude vařit vepřové, není to pro mě moc tučné? Mám problémy se šéfem, co bys poradila? Sakra, s každou pitomostí volá mámě, a neřekne to vám? Víš, miláčku, já už se ptal maminky a ona řekla, že... Chlapi, pokud chcete, aby vaše manželství nebo partnerství fungovalo a nedostali jste kopačky, udržte se na uzdě a neptejte se pořád na názor matky. Rozhodnutí, které byste měli udělat, by mělo být společné – s vaší partnerkou. Matku do toho netahejte. To se raději podívejte do wikipedie.

  • Nikdy jí neřekne ne

    ...
    Autor: Shutterstock

    Váš partner by měl umět odmítnout, i kdyby mu to trhalo srdce. Nikdy svou mámu nepřestane milovat, to je jasné, ale na každý její požadavek nemusí přece odpovědět ano. Mamánci si bohužel najdou tisíc důvodů, proč svou mámu nemohou odmítnout. Protože ji bolí nohy, protože je nachlazená, protože to a to... Někdy to jsou matky, které své chlapečky zkoušejí a testují, na jakém místě v jejich životě stojí. Pokud chcete, abychom vám neutekly, tak se k nám chovejte se stejnou naléhavostí, jakou vyjadřujete vůči své matce. Rodina je na prvním místě, to si pamatujte.

     

  • Očekává, že budete stejná jako maminka

    Autor: profimedia.cz

    Jestli vám každou chvíli připomene, že to dělá maminka jinak než vy – že tu svíčkovou ona zvládne líp než vy, že ona košile žehlí takhle, kapesníky skládá tímto způsobem a zásadně luxuje v sobotu – pak věřte, že žijete vedle mamánka. Neustálé srovnávání a přirovnávání je to nejhorší, co chce žena slyšet od svého partnera. My jsme samostatné bytosti a nechceme s nikým soutěžit. Ani s vaší matkou ne. Chceme, abyste nás oceňovali za to, co děláme my, jak to děláme, a i když to není perfektní, potřebujeme ocenění. Máte tedy vedle sebe někoho takového? Musíte mu říct, jak se cítíte. Muži někdy jen netuší, že dělají něco špatně. Hlavně klid a neházejte po něm ošklivá slova.

  • Jeho matka vás stále nerespektuje

    ...
    Autor: Shutterstock

    Někdy nepomůže ani to, když si se svým partnerem promluvíte. Pokud i nadále jeho matka nerespektuje to, co jí váš partner řekl, je to nepřijatelné a do budoucna velmi, velmi obtížné. Musíte si promluvit a stanovit hranice. Ujistěte se, že jsou tyto hranice jasné a stručné. Buďte realistická a poctivá, ale myslete hlavně na své vlastní potřeby. Neočekávejte, že se věci změní přes noc, je to proces. Pokud vás partner miluje, musí jít někdy, chtě nechtě, do konfliktu. A i když svou matku má rád, jako partner či manžel je povinen chránit svou partnerku/manželku. No, a pokud nepomůže nic, nespokojte se s něčím menším, než si zasloužíte. Existuje spousta jiných mužů, kteří dokážou být sami sebou – i bez maminčiny podpory.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.