Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

6 věcí, které ženy opravdu potřebují od svého partnera, ale neřeknou si o ně

  • 4. ledna 2017 | 06:00

    Nejsou to ani peníze, ani nové auto nebo kabelka každý měsíc. I když si to možná vy chlapi myslíte, naše touhy a přání jsou úplně jiné. Jen si o to prostě neřekneme. Možná bychom ale měly, ne?

  • 1. Chceme, aby manžel nebo partner vnímali naše potřeby a přání

    ...
    Autor: Shutterstock

    Někdy to jsou jen maličkosti, které nám ženám dokážou, že nás fakt milujete. Třeba svačina připravená na následující náročný den v práci nebo oblíbená kytka, kterou nezapomenete přinést v den výročí svatby či seznámení. Nebo to, že víte, kdy máme svátek, narozeniny nebo jaká je naše oblíbená kapela – nebo třeba spisovatel. Ne, nechceme po vás, abyste se naučili číst naše myšlenky, stačí jen, když budete znát naše zájmy a preference, takže vás o podobné pozornosti nebudeme muset žádat.

  • 2. Chceme partnera, kterému můžeme zcela důvěřovat

    ...
    Autor: Shutterstock

    Bez důvěry nemůže fungovat žádný vztah, a jakmile se taková důvěra naruší, je velmi těžké ji obnovit. Bez důvěry to prostě nebude klapat, pánové. Nechceme se zajímat o to, od koho vám to v noci pípla esemeska, nebo se strachovat, jestli náhodou v práci až moc neflirtujete s kolegyní, která sedí ve stejné kanceláři. My ženy toužíme po jistotě, že nám jsou naši partneři věrní. Jistě, věrnost si nijak nevynutíme, ale věřte, že šťastné budeme jen ve vztahu, kde kvetou poctivost, důvěra a loajalita. Lži nejsou a nikdy nebudou tím, co vztah činí spokojeným.

     

  • 3. Chceme, abyste nám pomáhali s dětmi – sami od sebe

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je fajn, když chlap sám od sebe řekne: Miláčku, vezmu děti a půjdeme si zabruslit. Nebo: Lásko, jdu s kočárkem na procházku, ty si zatím klidně zdřímni. Jasně, ženy budou asi vždycky o chlup lepší, pokud jde o péči o dítě, ovšem proč by táta nemohl být stejně dobrý? Pokud nebudeme trvat na dokonalosti, pak je to naopak skvělé, když se muž zapojí do rodičovských úkolů. A pak, není nic většího, čím by roztálo naše mateřské srdce, než to, když vidíme upřímný zájem partnera o dítě.

  • 4. Chceme, abyste nebrali jako samozřejmost to, co děláme

    ...
    Autor: Shutterstock

    Zamilovanost pominula, prvotní vášně se přetavily v něco jiného a snad pevnějšího. Jenže po pár letech si začneme připadat tak trochu jako opotřebovaná pračka, která pere sice spolehlivě, ale tak nějak automaticky. Nepotřebujeme, abyste nám každý den vyznávali lásku jako kdysi, ani nám nemusíte nosit každý den nějaký dárek, ale bylo by hezké, kdybyste nebrali jako samozřejmost to, co děláme rutinně každý den. Ano, děláme to pořád dokola, takže to vypadá, že to jde jako po drátkách, ale ono to tak není úplně. Udělejte si chvilku a aspoň nám poděkujte. Někdy i prostá věta „ta večeře se ti dnes ale fakt moc povedla!“ dokáže zázraky!

     

  • 5. Chceme, abyste vyslechli, co nás trápí, nepotřebujeme vše vyřešit

    ...
    Autor: Shutterstock

    Vy muži rádi všechno řešíte nebo chcete řešit. My jsme ale jiné než vy. Nám stačí, když si s námi sednete na gauč a chvíli nás budete jen poslouchat. To, jak nás dnes vytočila tchyně, jak dnes zlobily děti nebo jak s námi dnes vyběhli v práci. Jasně, váš instinkt může zavelet, abyste okamžitě hledali způsob řešení, ale to fakt není potřeba. My ženy jen chceme, abyste se na chvíli stali naším odrazovým můstkem. Chápeme, že je i ve vašem zájmu, abychom my ženy byly šťastné, ale my hlavně potřebujeme posluchače a jemné pohlazení po duši.

  • 6. Chceme, abyste byli naší nejlepší kamarádkou

    ...
    Autor: Shutterstock

    Přátelství mezi mužem a ženou? Proč ne! Je fajn, když přijdeme domů unavené z práce a doma nás čeká náš partner, se kterým si můžeme pokecat jako s kámoškou. My ženy chceme muže, kteří s námi sdílejí zátěž, poskytují nám podporu, jsou naší roztleskávačkou, která pečuje o naše zdraví a pohodu a neustále s námi komunikuje o všem i o ničem. Ano, a je to venku: chceme partnera, který je naším přítelem!

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.