Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Deset tisíc milostných dopisů: Tolik jich napsal během 30 let muž své manželce!

  • Fotogalerie

    1 fotografie

    11. prosince 2016 | 06:00

    Kdy naposledy jste nějaký milostný dopis napsali nebo dostali? Místo láskyplných vyznání z očí do očí skypujeme, používáme Facebooky, Instagramy nebo posíláme e-maily. Kdo by se dnes namáhal s psaním nějakého milostného dopisu, a ještě k tomu propiskou, perem? Nebo ho dokonce zdobil nějakou roztomilou kresbou? Najdou se ale tací. Třeba Bill Bresnan, kterému je dnes čtyřiasedmdesát let. Ten psal své ženě po třicet let každý den milostné vyznání.

  • Zastaralá tradice, která nemá budoucnost?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nedávný průzkum, který prováděli britští vědci, ukázal, že pouze 24 % mladých Britů napsalo v minulém roce milostný dopis, 38 procent žen přiznalo, že nikdy v životě takový dopis nenapsalo, a 46 procent žen prohlásilo, že tradice vlastnoručně napsaných milostných dopisů je zastaralá. Ovšem zpráva psaná rukou má pořád něco do sebe. Dobře napsaný milostný dopis může přestát čas, je permanentním záznamem náklonnosti a je důležité, aby tahle tradice nevymizela.

     

  • Sentiment, nebo věrný svědek emocí?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ať už jsou milostné dopisy psané rukou nebo vyťukané na klávesnici počítače, je příjemné je dostávat. Plní totiž vznešenou funkci. „Milostné dopisy v klasické či elektronické podobě jsou v první řadě věrným svědkem našich právě prožívaných emocí. Vzpomínky mohou v čase mnohé zkreslit či zamlžit, v dopisech však naše okamžité prožitky zůstávají poměrně věrně zaznamenané. Dopisy mohou být svědkem vzájemného namlouvání dvou zamilovaných lidí, které je vlastně v čase poměrně omezeno,“ říká psycholožka Magdalena Dostálová. A milostné dopisy odhalují opravdové pocity, mohou oživit plamen, když je láska na ústupu – je to prostě „lepidlo“ v knize romantiky.

  • Romantik, který píše dopisy

    Bill Bresnan (74) s manželkou Kirsten (74)
    Autor: Twitter/Youtube

    Spousta lidí se „dokope“ k napsání něčeho romantického obvykle jen jeden den v roce, a to na Valentýna. Ovšem Bill Bresnan z New Jersey připravuje Valentýna své manželce každý den v roce, a to už přes třicet let! Začal jí psát milostné dopisy v době, kdy spolu začali chodit, a pak už prostě nepřestal. Jak říká, chtěl tím dát najevo, že i obyčejná čmáranice na ubrousku je důkaz, že ji miluje.

     

  • Krabice plná milostných vyznání

    3155191:gallery:true:true

    Na počátku 80. let se tedy rozhodl, že své ženě Kirsten něco malého napíše každý večer, aby to ráno našla. Kdo ví, možná to je důvod, proč tihle dva spolu stále jsou a proč nikdy neměli žádnou větší krizi. Všechny psaníčka, dopisy či pohlednice jsou schované v krabicích – a že jich opravdu je! A jak říká Bill, kromě toho, že jsou svědectvím jejich lásky, pomáhají udržovat naživu vzpomínky na všechno krásné, co spolu prožili.

     

    Podívejte se do galerie na některé z milostných dopisů, které napsal Bill své manželce.  

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.