Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!

  • 20. prosince 2020 | 06:00

    Nejsou to ani ponožky, ani nový holicí strojek, a možná ani nové lyže nebo kolo, i když i to může udělat pod stromečkem radost. Jsou ale věci, které by si většina mužů přála, ale bojí se o to svým partnerkám říct. Co byste jim tedy měly přibalit k ostatním vánočním dárkům?

    Možná si každý rok lámete hlavu s tím, čím překvapit svého milého pod stromečkem. A ono je to nakonec celkem jednoduché. Muži nepotřebují drahé dárky, ale běžné a jednoduché věci, které jej potěší nejen během Vánoc, ale také v průběhu vašeho vztahu. Jaké to jsou? 

  • Porozumění a tolerance

    vztahy Vánoce
    Autor: iStock.cz

    Řekli vám, že přijdou z práce do šesti, a ono je už osm a pořád se neozývá v zámku klíč? Prostě toho mají asi hodně, tak je netrapte každých deset minut naštvaným telefonátem, KDY už konečně dorazí! Nebo jste poslaly tatínka s kočárkem na procházku a nařídily mu, aby se vrátil přesně za hodinu, a už jsou to skoro dvě hodiny a on nikde? Třeba po cestě natrefil na kamaráda (taky s kočárkem) a prostě se zakecali (mimochodem, stejně jako vy s kamarádkou). Tak mu to promiňte a buďte tolerantní.

  • Trocha prostoru 

    dárky Vánoce
    Autor: iStock.cz

    Když jste si ho brala, asi jste moc dobře věděla, že každý pátek chodí s kamarády na volejbal nebo na pinčes a pak si zajde na jedno pivo. Určitě jste taky věděla, že miluje kolo a běžky, takže jakmile napadne první prašan, vyrazí nedočkavě na lyže. Určitě jste věděla i to, že nesnáší víkendové návštěvy maminek a babiček, takže proč to po něm chcete po deseti letech společného života? Muži říkají: ženy, nechte nám prostor k tomu, abychom byli sami, se svými kamarády nebo se svými koníčky. Čím více nám to budete zakazovat, tím častěji od vás budeme utíkat.

  • Chvilky bez dětí 

    dárky Vánoce
    Autor: iStock.cz

    Milují děti a samozřejmě s nimi chtějí strávit Štědrý den i Vánoce, chtějí s nimi sdílet jejich radosti a blbnout s nimi. Ale jakmile začnou zase všední dny, bylo by moudré nechat je někdy na pokoji. Nenutit je, aby se s nimi každý den učili, aby jim stáli za zadkem každou volnou minutu. Ano, aspoň 24 hodin bez dětí, to by muži ocenili. A ideálně bez nich a s vámi, udělat si hezký den, který bude patřit jen vám dvěma. „Jiný dárek bych ani nepotřeboval, kdyby mi dala žena dárkový kupon na jeden víkend bez dětí,“ říká pětatřicetiletý Radek. „Mohli bychom být půl dne nazí v posteli, hráli bychom si, četli si a koukali na televizi, popíjeli u toho víno a pojídali čokoládu.“ Jo, tak jim to splňme!

  • Obdiv a péče

    dárky Vánoce
    Autor: iStock.cz

    Myslíte si, že váš muž prostě obdiv nepotřebuje? Protože už jste spolu hrozně dlouho a vlastně není za co ho obdivovat? Ale je, věřte mi, že je. A nejen obdivovat, ale taky hezky pohladit, zeptat se ho, jak se cítí, zajímat se o jeho problémy. I když se třeba zdá, že váš partner je lev salonů, který nic z toho nepotřebuje, opak je pravdou. Jakmile chlap nemá pocit, že mu je jeho žena nablízku, že ho chápe a že ho obdivuje (třeba za to, že dokáže přibít obrázky na zeď nebo udělá nové poličky na balkon), začne se ptát, jestli jste vůbec ta pravá, a třeba se začne podvědomě rozhlížet kolem sebe. A věřte, že stačí jedna jediná kolegyně, která ho pochválí za hezkou košili nebo za to, že jí otevře dveře, a hrozí, že vás časem vymění.

  • Překvapte ho!

    dárky Vánoce
    Autor: iStock.cz

    Obléknout (do toho, co vám partner koupí pod stromeček) a zase svléknout. Muži jsou nadšení, když jim ženy připraví něco erotického, co je překvapí, může to být klidně sex na zadním sedadle vašeho auta nebo milování na pračce v koupelně. Ne, není to jen o sexu, je to o tom, že se stále dokážete překvapovat, a neustále tak udržovat jiskru ve vašem vztahu. Jo, a co mají muži ještě rádi – když jim dáváte najevo, že i oni jsou pro vás pořád sexy. I když už jim řídnou vlasy, když jim roste bříško nebo když jim přibylo dalších dvacet vrásek na tváři. A věřte, že jim udělá radost i erotická komunikace po telefonu. 

Autor: aši
Diskuse ke článku
.