Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 signálů, podle kterých poznáte, že z něj bude dobrý táta

  • 23. listopadu 2016 | 06:00

    Tvoříte už nějakou dobu pár a přemýšlíte o tom, jestli by váš partner mohl být i něco víc než jen „přítel“? A že by stálo za to mít s ním dokonce děti? Pokud dělá následující věci, pak je pravděpodobné, že z něj bude kromě dobrého manžela taky dobrý táta.

  • Pomáhá vám v bytě

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jestli váš partner sedí u televize každý večer a každý víkend, zatímco vy vysáváte prach, perete, žehlíte, uklízíte, a to aniž by se vás zeptal "chceš s něčím pomoct?", pak to s ním nebude nic moc ani jako s tátou vašich potenciálních dětí. Pokud po sobě ale sám od sebe uklízí špinavé ponožky, vynáší bez vyzvání odpadkový koš a zajímá se o to, kde je schovaný vysavač, pak je zřejmé, že bude užitečný i jako otec – třeba při výměně plenek.

  • Chová se dobře pod tlakem

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ztratili jste se na výletě v lese, a on ani na chvíli nezačal panikařit, chovat se hystericky a přesně věděl, co udělá? Zvládá tisíce dalších věcí, aniž by u toho vybuchl a choval se nepříčetně, umí zatnout zuby a pokaždé vypadá, jako by se nic nestalo? Chlap, který zvládá i sebeobtížnější situace bez stresu, a ještě se u toho usmívá, zvládne i křičící dítě ve dvě hodiny ráno.

  • Je hravý, ale není dítě

    ...
    Autor: Shutterstock

    Muž, který si dokáže udělat legraci sám ze sebe, který vtipkuje na vlastní účet a umí vás pobavit a rozesmát, ten zcela určitě dokáže blbnout i s dítětem. Hraví muži si rádi hrají, dokážou zapomenout na náročný den v práci a jsou schopní vymyslet cokoli, aby vás rozesmáli. Ano, tyhle sladké chvíle jednou ocení i váš potomek.

  • Chodí s vámi do kina na „váš“ film

    ...
    Autor: Shutterstock

    Muži některé filmy prostě nemusí. Ovšem chlap, který je ochoten jít z lásky k vám třeba na Bridget Jonesovou nebo na Lásku nebeskou, protože ví, že vám tím udělá radost, je ochoten vyrazit jednou do kina s dcerou na Ledové království nebo se synem na Kung-fu Panda 3. Muž, který bude dobrý táta, je schopen obětovat svůj čas a podporovat zájmy jiných. Nikdy nebude chybět na školních představeních a nezapomene na večeři, i kdyby musel utéct ze schůze.

  • Dává vás do kupy po kocovině

    3124972:gallery:true:true

    Ošetřuje vás po každém prohýřeném večírku, nosí vám bez řečí kbelík na zvracení a omývá vám čelo studeným ručníkem? Pak je to muž, který má v sobě zakódovaný ochranitelský pud, je to ochranitel, který umí povzbudit, uvařit teplý čaj, když je potřeba, a nikdy u toho neremcá. Z těchto mužů budou skvělí tátové, protože se umějí postarat o ty, které milují, umějí trpělivě naslouchat a jsou to prostě brankáři, kteří chytnou každou ránu!

  • Je šikovný kutil

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ne že by muž, který neumí přibít hřebíček na zeď, nemohl být dobrý táta. Ovšem chlap, který umí kdeco smontovat, manuály z IKEA jsou pro něj hračka, dokáže opravit myčku a udělat všechny domácí práce, je opravdu potenciálně ideální táta. To vše jsou indikátory, že bude fakt úžasný otec, který jde příkladem, učí své děti, jak přistupovat k problémům, a vybízí je, aby si dokázaly přijít na řešení na vlastní pěst.

  • Je citlivý k vašim potřebám

    ...
    Autor: Shutterstock

    Muži, kteří vás povzbuzují, když jste na mejdanu s přáteli, kteří vám udělají "minimasáž" po náročném dni v práci a kteří vás rádi vyslechnou, když jste ve stresu, kteří staví vaši pohodu před tu vlastní – ano, ti chtějí, abyste byla šťastná a zdravá, takoví muži budou jednou i skvělí tátové.

  • Umí si sám poradit

    3124971:gallery:true:true

    Chlap, který se umí nezávisle rozhodnout, co musí udělat v konkrétní chvíli, který dokáže naplánovat dovolenou naprosto dokonale a který se neděsí, když se vyskytne pro něj neznámá situace, takový bude i dobrý táta. Ten dokáže bez potíží připoutat dítě do autosedačky, obléknout ho do overalu s desítkou různých knoflíků a patentek – bez vašeho dohledu. Velcí tátové nepotřebují maminky, aby je kontrolovaly. Snídani zvládnou připravit i sami.

  • Má velké srdce

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nikdo není dokonalý, ani ten váš chlap není. Ale když vás dokáže překvapit sám od sebe květinami, když jde pomáhat do nemocnice jako dobrovolník, když pošle peníze do útulku s kočkami nebo volá pravidelně svému nemocnému dědečkovi, pak je jasné, že váš partner je milující a ohleduplný a přesně takový bude i jako táta!

  • Chce být dobrým tátou

    3124973:gallery:true:true

    Mluvíte často o budoucnosti, ale nikdy ne o dětech? To může být známka toho, že váš partner děti moc nemusí. Pokud ale při vašich hovorech probíráte i děti a on vyjádří touhu být otcem, pak je to obrovské plus. Nezáleží na tom, že žádné děti nemá a že s nimi nemá zkušenosti, už to, že vysloví větu, že by chtěl být dobrým tátou, je signál směrem k vám, že jím zřejmě opravdu bude.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.