Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

8 nejčastějších důvodů, proč jsou muži v manželství nespokojení

  • 20. listopadu 2016 | 06:00

    Když se vztahu zrovna nedaří, často to bývá vina obou partnerů. Ženy mívají jasno v tom, čím je muž štve. Ale mnohdy nepřemýšlejí o tom, čím naopak štvou ony jeho. My jsme to pro vás sepsaly. 

  • Valíme to na ně už ve dveřích

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ať už pracujeme v kanceláři, na úřadě nebo jsme v domácnosti, případně děláme všechno dohromady, pravděpodobně můžeme pociťovat frustraci z té hory zodpovědnosti. A i když je přirozená reakce vybalit to na něj hned, jakmile odemkne dveře, není to nejlepší způsob, jak mu spravit náladu nebo od něj něco vyžadovat. I on si potřebuje na chvíli odpočinout, přehodit v hlavě výhybku z práce na doma. Nechme tedy muže vydechnout, budou pak milejší.

  • Nemluvíme s nimi a nechceme nikam chodit

    ...
    Autor: Shutterstock

    Mnoho ženatých mužů tvrdí, že když jsme s nimi randily, byly jsme milé, zábavné a neustále jsme si s nimi povídaly a někam s nimi chodily. Jenže v manželství, zvláště když už trvá více let, je to najednou jinak. Mají-li ale oba pocit, že spolu tráví méně času a méně spolu komunikují, je to dobrá zpráva a jsou na dobré cestě. Zkuste tedy něco vymyslet, najděte nějakou novou restauraci, kupte lístek na jeho oblíbený koncert nebo fotbalový zápas a běžte tam s ním! Nezáleží na tom, jestli vás to bude bavit stoprocentně, ale na tom, že budete spolu.

  • Mluvíme pořád jen o dětech a rodině

    ...
    Autor: Shutterstock

    Čtyřicetiletý Daniel, který je čtrnáct let ženatý, říká, jak moc mu vadí, že jeho žena s ním mluví JEN o dětech a o tom, co je nutné udělat v domácnosti. „Je fajn, že je tak skvělá máma a že je tak obětavá, ale aspoň pár minut večer by si se mnou mohla povídat i o něčem jiném. Poslouchat pořád jen samá dramata o našich dětech, to ne.“ Ano, zkusme to a neunavujme své partnery jen dětmi a rodinou. Až děti usnou, sedněte si k muži na gauč, spolu si otevřete víno a zapněte si nějaký film nebo se zasmějte u Okresního přeboru. Být spolu a sdílet něco společného, to posiluje intimitu.

    Video se připravuje ...
    Laura Janáčková, Muži chtějí milenky • VIDEO: Tereza Kovářová

  • I když se to nezdá, chybí jim romantika

    ...
    Autor: Shutterstock

    Devětačtyřicetiletý Marek je ženatý přes dvacet let. Manželku miluje, ale chybí mu, že nemá zájem o romantická gesta. Přestože se o mužích říká, že něhu a romantiku nemusí, nevěřte všemu. „Před časem jsem jel na služební cestu do romantického města. Navrhl jsem své manželce, aby jela se mnou, ale odmítla mě, že se jí nechce. Tak jsem vzal kolegyni, se kterou jsem se v noci díval na západ slunce. Nespali jsme spolu, jen jsem si užíval té krásné atmosféry. Škoda, že moje žena už nechce žádnou romantiku.“ Ano, vztahy se mění a vyvíjejí, některé vlastnosti, které nás dřív přitahovaly, už nás nebaví. Nicméně klíčem k úspěšnému vztahu je neustále vztah živit něčím novým. I změna prostředí jednou za čas pomůže, aby romantika opět vykvetla.

  • Neříkáme věci přímo a jasně

    ...
    Autor: Shutterstock

    Třicetiletý Jan říká, že nejvíc ho štve, když mu manželka vyčítá, že doma nic neudělá nebo udělá, ale špatně. Pokud nejsme spokojeny s tím, kolik toho manžel v domácnosti dělá nebo jak to dělá, ujistěme se, zda vůbec ví, co po něm chceme. To, co může vypadat jako flákání, může být jeho přístup k věci a taky znamení respektu a důvěry. Promluvme si s muži a dejme jim najevo, kdy bychom jejich pomoc potřebovaly. A na druhou stranu – proč jim nadávat za to, že něco udělali jinak než my, když to ale udělali? Je fajn někdy delegovat úkoly na muže a nechat je, aby se sami poprali s úkolem. Záleží tak moc na tom, zda je nádobí v myčce naskládané perfektně?

     

  • Nespíme s nimi a nechceme to řešit

    Autor: Shutterstock

    Sex je důležitou součástí manželského vztahu. Jistě, pokud se manželé už na začátku rozhodnou, že spolu nebudou spát, nebo si stanoví harmonogram sexuálních styků, je to jejich věc. A jistě také platí, že nedostatek sexu může vnímat každý jinak, zvláště po mnoha letech manželství. Jakmile se to ale stane a nedostatek sexu začne jednomu vadit, problém je na světě. „Sex měla moje žena vždycky ráda. Posledních pět let se ale nechce milovat a nechce se ani objímat a dotýkat. Hodně mi to vadí, a kdybych ji tolik nemiloval, už bych si našel milenku. Zkusil jsem jí navrhnout terapii, ale marně,“ říká padesátiletý Jaroslav. Pokud tedy existuje propast v téhle oblasti, stojí za zvážení návštěva manželské poradny.

  • Nebereme v potaz i jejich pocity

    ...
    Autor: Shutterstock

    Kde bereme tu jistotu, že oni žádné pocity nemají? Ale mají. Jen je neumějí dávat tak moc najevo. Je to přirozené, něco cítit. „Kolikrát bych si přál, aby moje žena nemluvila jen o svých problémech, o svých potížích v práci, ale aby se taky zeptala někdy mě, jak mi je, jestli mě neštve nový šéf. Pořád dokola mele jen o svých vlastních problémech, a nesnaží se na věci dívat i z jiného úhlu pohledu,“ říká pětatřicetiletý Radek. Stačí tak málo: vyhradit si několik hodin jen pro sebe, uvařit si čaj nebo kávu a otevřít si vzájemně svá srdce. Možná to bude trvat trošku déle, protože mužům to jde hůř, ale vztahu to pomůže.

  • Přeháníme to s kariérou

    ...
    Autor: Shutterstock

    „Jsem rád, že moje žena dostala tu vysněnou pozici v práci, ale je to hrozné. Přijde domů, neodloží si ani kabát, a už mačká mobil. Její šéf ji neustále bombarduje e-maily a esemeskami, a to i večer. Úkoly dělám s dětmi já, ona pořád něco píše a řeší. Já jí to samozřejmě přeju, ale přál bych si taky, aby věděla, že má rodinu,“ říká čtyřicetiletý Karel. Ano, mužům vadí, že neumíme vytvořit rovnováhu mezi kariérou a rodinou. Není to o tom, že by nám záviděli, ale ruku na srdce – nemají tak trochu pravdu? Vypněme tedy mobily, zaklapněme počítače a od osmi hodin večer se věnujme jen partnerovi a rodině.

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.