Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co nesnášíme na mužích? 10 nejhorších návyků, které nemusíme!

  • 16. listopadu 2016 | 06:00

    Každý muž se snaží (aspoň) zpočátku zapůsobit na ženu svých snů. Ovšem nejvíc se nám líbí, když je sám sebou a na nic si nehraje. Někdy bychom ale velmi rády, kdyby se zbavili některých nehezkých návyků. Víte jakých?

  • Zlozvyky a návyky se odstraňují těžko

    ...
    Autor: Shutterstock

    V zájmu spravedlnosti bychom měly říct, že i my máme své mouchy a že jich není málo. Každý máme své zlozvyky a návyky, ale i s těmi nejhoršími se dá zatočit. Špatné návyky nás omezují a mohou být poslední kapkou pro ukončení partnerského vztahu. Zlozvyk se dá snadno naučit, horší je to s jeho odstraněním. K tomu je potřeba fakt silná vůle a trpělivost. Ovšem když toho druhého milujeme, proč se o to nepokusit? My ženy se necháme sice nachytat na kdeco, jenže když se budete chovat nehezky, nebudeme váhat a rozejdeme se s vámi. Co nám vadí?

  • Nedochvilnost

    ...
    Autor: Shutterstock

    Bohužel, zrovna tenhle návyk se odstraňuje nejhůře, protože patří k základnímu charakteru člověka. Může o vás vypovídat mnohé, třeba to, že jste sebestřední nebo že si prostě neumíte zorganizovat život. Pokud ho chcete odstranit, je nutné zapracovat na sebekontrole. Jestli budete pořád chodit pozdě (třeba na schůzky), fakt nás to přestane bavit.

  • Mlaskání a srkání

    ...
    Autor: Shutterstock

    Tyhle jídelní zlozvyky jsou v naší kultuře nepřijatelné. Jsou sice národy, kde je mlaskání projevem uznání kuchařce, ovšem u nás vám tohle neprojde. Pokud tedy patříte k mužům, kteří u jídla srkají, mlaskají a vylizují talíře, něco s tím udělejte. Na tento zlozvyk nefunguje žádná babská rada ani vychytávka moderní medicíny. Jednoduše vám nezbývá než se „hlídat“. Musíte taky zapracovat na své psychice a začít své chování cíleně kontrolovat.

  • Nadměrné pití

    ...
    Autor: Shutterstock

    Alkoholismus je nemoc, ovšem někdy je velmi těžké odhadnout, v jaké fázi se váš partner nachází. Čas od času si dopřát sklenku nebo lahvinku vína či jiného alkoholu je v pohodě, ale pravidelné „nasávání“ je zabijákem vztahu. V malé míře může alkohol pomoci, ovšem ve větší působí jako likvidátor touhy a libida. Chlastání jednoduše není atraktivní!

     

  • Nedostatečná hygiena

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nevěřte kecům, že žena potřebuje chlapa, kterému visí sláma z bot a který je cítit hnojem. Tedy – o žádné takové nevím. Jistě, my ženy oceníme, když muž bude robustní medvídek, který nás ochrání, ale taky potřebujeme muže, který je čistý a z nějž neroste mech. Muž nám musí vonět, to je jasná věc, a nemusí to být nejdražší parfém. Opravdu nám stačí, když bude vonět mýdlem a šamponem. Tak moc zase po vás nechceme!

     

  • Arogance

    ...
    Autor: Shutterstock

    Tahle povahová vlastnost se projevuje jako naduté, domýšlivé, pyšné či pohrdavé vystupování vůči druhým lidem. No a když se takhle chová chlap k ženě, tak to tedy není nic moc. Nadměrně silné ego my ženy moc nemusíme. Nepotřebujeme, abyste se namyšleně oháněli nabitou peněženkou, předváděli se se svým fárem a podobně. Jistě, buďte velkorysí, ale nebuďte sobečtí a nechovejte se povýšeně.

  • Lhostejnost

    Autor: Shutterstock

    My ženy chceme muže, který vnímá naše potřeby a kterého zajímá, co cítíme. No jistě, víme, že je to pro vás někdy obtížné, ale zkuste to, investujte do vztahu o trošku víc empatie. Budete se divit, jaké úžasné partnerky z nás pak budou!

     

  • Nedostatek soucitu a empatie

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nemyslíme tím, že z donucení vezmete za ruku starou paní a pomůžete jí přejít ulici. Máme na mysli opravdovou empatii, kdy budete mít zájem o to, co se děje kolem vás, a podle toho pak budete jednat, když nastanou problémy. Když ignorujete závažnost jakékoli situace, budeme si myslet, že je vám to srdečně jedno.

     

  • Nerozhodnost a lenost

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jasně že se někdy může stát, že přijdete o práci, a být nezaměstnaný neznamená, že bychom se s vámi my ženy měly hned rozejít. Nebudeme ale tolerovat věčnost, že svou situaci nijak neřešíte a že vám chybí odhodlání takovou situaci změnit. Nemáme rády, když muži nečinně leží na gauči a čekají, až jim spadne modré z nebe do klína. Nemáme rády, když muži neberou vážně své závazky – a to nejen pracovní, ale i rodinné.

  • Necitlivost a netaktnost

    ...
    Autor: Shutterstock

    Netaktní člověk je stejně nesnesitelný jako člověk necitlivý. Netaktnost ale vyvolává nelibost u lidí, vůči nimž jsme netaktní. A být taktní neznamená být neupřímný. Někdy je prostě lepší některá slova nevyslovit, protože by mohla ublížit. Špatně řečená „upřímná“ myšlenka a kritika je bolestivější než fyzická rána. A tohle my taky nechceme. Vždyť i pravdu lze říct taktně a mile. Třeba: „Miláčku, ta sukně je moc hezká, ale ty kalhoty ti sluší víc!“

  • Krutost

    ...
    Autor: Shutterstock

    To zahrnuje celou škálu problémů s osobností. Muž, který si klade za cíl úmyslně zranit člověka slovy nebo nějakou akcí, si nezaslouží náklonnost partnerky. My ženy bychom se neměly takovému muži podrobovat a ponižovat se před ním. Ano, nechceme muže, který záměrně ubližuje ostatním, aby z toho měl osobní prospěch.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, muž a žena, vztahy, zlozvyky
Diskuse ke článku
.