Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

7 znamení, podle kterých poznáte, že jste pro něj ta pravá a jediná!

  • 9. listopadu 2016 | 06:00

    Znám spoustu mužů, kteří prohlašují, že když potkali partnerku, okamžitě věděli, že je ta pravá. Pro některé byl tím signálem její úsměv, pro jiné vůně nebo fakt, že se s ní cítili fajn. Pokud přemýšlíte o tom, zda jste pro toho svého „číslem jedna“, věřte, že to poznáte i podle následujících znamení.

  • Kdy je jasné, že k sobě nepasujete?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nemusíte být nejkrásnější ani bohatá, ani přehnaně chytrá či bezkonfliktní nebo příjemná po celý den. Máte-li kvality, které se líbí právě jemu, pak budete vyčnívat nad všemi ostatními a žádná vás nemůže ohrozit. Ano, muži to cítí a přesně vědí, že právě vy jste pro něj ta pravá a jedinečná. Jak říká psycholog John Gottmann: deset let jsem zkoumal reálný partnerský život a zjistil jsem, že když se člověk cítí ve vztahu nejistý nebo odmítaný, pak žije s někým, kdo pro něj prostě není ten pravý. Naopak také zjistil, že následujících sedm příznaků je absolutním důkazem partnerské spřízněnosti.

  • Když je s vámi, snaží se být co nejlepší

    Autor: shutterstock.com

    Jistě, je to trošku rozpor, protože oba musíte na vztahu pracovat, ale pokud je s vámi a opravdu jste pro něj ta pravá, bude s vámi živější, veselejší a odvážnější. A hlavně se nebude stydět za to, jaký je. Když by to nebyl správný vztah, pak by se tak nechoval.

  • Nesouhlasí se vším

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jedním z velkých partnerských mýtů je ten, že byste měli být kompatibilní ve všech směrech. Že musíte mít stejné koníčky, stejné záliby a stejnou politickou orientaci. Výzkum dr. Gottmanna ale naznačuje, že kompatibilita například v zálibách je irelevantní. Mnohem důležitější je, jak vám spolu je, když jste spolu. Můžete mít rádi oba jízdu na kajaku, ale pokud nebudete s láskou sjíždět tu řeku, nic z toho nebude.

  • Cítí se báječně

    Autor: Shutterstock

    Pokud se váš partner ve vaší přítomnosti cítí žádoucí, atraktivní a zábavný a všechno kolem něj se zdá úžasné, pak jste pro něj nejspíš ta pravá. A totéž platí i o tom, jak se cítíte v jeho přítomnosti vy.

  • Cítí se s vámi v bezpečí

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jestli se váš partner cítí jako doma, když je s vámi, pak byste mohla být pro něj ta pravá. Když jste totiž se správným člověkem, budete se oba cítit pohodlně a uvolněně. Jakmile jste spolu a všechno se vám zdá špatné a negativní, pak to není dobré znamení.

  • Vaše pocity jsou kompatibilní

    ...
    Autor: Shutterstock

    Pravděpodobné je, že nebudete ve všem naprosto stejní – a to je dobrá zpráva. Muži a ženy by se měli učit hodně ze svých rozdílů. Ale je tu jedna oblast, ve které je spřízněnost, či dokonce podobnost vítaná. A to jsou emoce a pocity. Záleží hodně na tom, jak se oba staví ke smutku, vzteku, strachu i radosti. Jak vyjadřujete náklonnost a lásku? Pokud tyhle věci vnímáte zcela odlišně, pak to může způsobovat potíže.

  • Netruchlí, že o něco přišel

    ...
    Autor: Shutterstock

    Když ten váš zjistí, že jste pro něj „ta pravá“, pak je vděčný za jakýkoli čas, který s vámi stráví, a nelituje, že nemůže o víkendu tam či onam. Čas, který tráví s vámi, ho obohacuje a vůbec mu nevadí, že ztrácí svobodu.

  • Mluví s vámi o dětech

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jedním z dalších problémů, které můžou signalizovat, že pro něj nejste ta pravá, je problematika rodičovství. Když on nechce o dětech nikdy mluvit a tématu se vyhýbá, pak zbystřete, asi s vámi rodinný život neplánuje. Tohle téma je stěžejní a klíčové, pokud jde o to, zda to s vámi myslí vážně.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.