Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

10 znamení, podle kterých poznáte, že byste si ho měla vzít

  • ...
    30. října 2016 | 06:00

    Manželství, nebo raději ne? Mnohdy se rozhodujeme bez rozmýšlení a trpělivosti, takže velmi často pak končí tyhle svazky rozvodem. Neudělejte stejnou chybu, přemýšlejte a řiďte se určitými náznaky, které vám řeknou: Ano, on je fakt ten pravý. Podle čeho poznáte, že byste si ho měla opravdu vzít?

  • Máte stejné životní cíle

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jedním z hlavních důvodů, kvůli kterým se manželství rozpadají, je ten, že partneři mají jiné cíle, které si v životě vytkli. To samozřejmě neznamená, že oba musíte mít stejnou profesi, stejnou vysokou školu, stejnou kancelář nebo stejnou oblíbenou barvu, abyste spolu byli šťastní. Jde o stejné plány, například společný dům na venkově, dvě děti a podobně. Když se shodnete na většině věcí z hlediska budoucnosti, vyhnete se později obtížným situacím v manželském životě.

  • Jeden druhého podržíte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Život je jako jízda na horské dráze. Je normální, že vy a váš partner projdete řadou vzestupů a pádů, které vás na chvíli uvrhnou do smutku a špatné nálady. Nicméně, takhle to v životě chodí, a pokud vás ten druhý dokáže podržet, umí vám naslouchat a stát pevně po vašem boku, je to ten pravý. Díky tomu, že jste spolu a dokážete snášet i horší stránky života, se stáváte silnějšími a taky schopnějšími překonávat překážky.

  • Nesoudíte se a neobviňujete se

    ...
    Autor: Shutterstock

    My všichni máme nějaké trapné návyky, které nejsou zrovna ideální a které bychom si raději nechali pro sebe. Jenže když s někým žijete, jen těžko před ním schováte své pravé já. A neměli byste. Pokud vás partner miluje, tak vás bude milovat navzdory vašim zlozvykům, chrápání nebo čemukoli jinému. Neměl by vás soudit za výběr oblečení, bot nebo barvu vaší halenky – a vy byste měla umět přijímat jeho vtípky, i když nejsou dvakrát vtipné. Nesoudit, přijmout ho takového, jaký je. V tom to je.

  • Nemáte před sebou tajemství

    ...
    Autor: Shutterstock

    Samozřejmě že nějaké to miniaturní tajemství můžete mít, ale v tomto případě jsou myšlena velká tajemství týkající se nemanželských dětí, zdravotních handicapů a podobně. Manželství je posvátná instituce založená na lásce, důvěře a upřímnosti. Když mezi vámi není nic závažného, o čem byste nevěděli, pak víte, že si můžete vzájemně důvěřovat.

  • Rozhodujete se s ohledem na toho druhého

    ...
    Autor: Shutterstock

    Vaše rozhodnutí je sice vaše věc, ale ne tak docela. Dva lidi, kteří spolu žijí, by měli o svých budoucích rozhodnutích toho druhého nejprve informovat a dozvědět se, zda s nimi souhlasí nebo ne. Jde například o stěhování se do jiného města kvůli zaměstnání, o výběr nábytku či výběr dovolené. To, co má vliv i na toho druhého, by mělo být předem prodiskutováno. Pokud je vaše ohleduplnost vzájemná, pak jste si souzeni.

  • Velká rozhodnutí děláte společně

    ...
    Autor: Shutterstock

    Manželství s sebou nese některá velká a zásadní rozhodnutí, která by měla být přijímána s klidem a bez zbytečných emocí. Někdy jsou právě tahle rozhodnutí pro některé páry velmi obtížná a náročná. Zkuste se podívat zpětně na rozhodnutí, která jste s partnerem udělali. Šlo to lehce a jako po másle? Přijali jste je bez větších hádek a křiku? Pak můžete očekávat, že to půjde i v manželství. Jestli se dohodnete na většině věcí, není důvod pochybovat o tom, že byste si ho měla vzít.

  • Hádky jsou důležité

    ...
    Autor: Shutterstock

    Boj je běžnou součástí každého vztahu, bez ohledu na to, jak dlouho spolu jste. A když se dokážete správně pohádat, je to jen dobře. V manželství je tahle schopnost důležitá, „rvačky a spory“ jsou znamení, že máte svůj vlastní názor, a pokud se vám podaří překonat neproduktivní diskusi a dospět k mírovému řešení, pak víte, že jste ve zdravém vztahu. Pokud si při hádce nenadáváte, nezraňujete toho druhého, je to v pořádku.

  • Vaši přátelé a rodina ho milují (a naopak)

    ...
    Autor: Shutterstock

    To je jeden z klíčových ukazatelů, na které byste si měli dávat pozor v případě, že přemýšlíte o manželství. Pokud rodina a přátelé přítele přijali jako svou součást a vy respektujete tu jeho rodinu a přátele, pak je to určitě dobré znamení. Rodiny jsou jedním z nejlepších soudců toho, zda je charakter vašeho vyvoleného vhodný pro vás – bez ohledu na to, jak staromódně to může vypadat. A pokud jsou vaši přátelé bez sebe nadšením a rádi ho vidí, není co řešit. Vezměte si ho.

  • Je váš skutečně nejlepší přítel

    ...
    Autor: Shutterstock

    Tohle je dáno intimitou ve vztahu. Pokud máte pocit, že k sobě patříte, jen v případě fyzického kontaktu, není něco v pořádku. Vztah může vyústit v úspěšné manželství jen tehdy, když jste na sobě závislí nejen fyzicky, ale i citově. Dokáže vás rozesmát a vy jeho? Když vám není do zpěvu, můžete se vyplakat na jeho rameni a poskytuje vám pevnou oporu za všech okolností? Jestli to tak je, je pro vás ten pravý.

  • Cítíte, že domov je tam, kde je on

    ...
    Autor: Shutterstock

    Máte pocit, že jste neúplná, když není vedle vás a s vámi ve stejném bytě? A jste štěstím bez sebe, když se k vám vrací? To je neklamná známka toho, že byste se měli vzít. Bez ohledu na to, jak dlouho spolu randíte, jeho přítomnost by měla být stálým zdrojem radosti, zabezpečení a pozitivity. Jestli máte jistotu, že v jeho přítomnosti se vždy cítíte jako doma, možná je na čase, abyste skutečně budovali společný domov.

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.