Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

10 nejhorších zlozvyků, které ničí váš sexuální a citový život

  • ...
    28. října 2016 | 06:00

    Sex a intimita jsou důležitou součástí partnerského života. Jestli nejsou, pak je asi něco špatně. A není důležité, kolikrát za týden spolu spíte, důležité je, jak často se dotýkáte, hladíte a sdílíte intimní prostor. Někdy stačí, když se zaměříte na maličkosti, které vám stojí v cestě, a hned bude líp. Které zlozvyky to jsou?

  • Mazlení v posteli s iPadem

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jistě, někdy je fakt těžké zavřít notebook a přestat sledovat dění na sociálních sítích nebo vypnout hru, kterou vám nahrál do počítače váš desetiletý syn. Ale tohle všechno krade čas, touhu a emocionální energii. „Mnoho žen tvrdí, že nemají čas na sex a intimitu, ale přiznávají, že ještě chvíli před spaním kontrolují svůj Facebook,“ říká vztahová expertka Andrea Syrtash, autorka knihy Randěte se svým manželem. I odeslání e-mailu v posteli znamená, že je vaše pozornost zaměřená jinam, nikoli směrem k vašemu partnerovi. Jinými slovy, emocionálně jste naprosto jinde. Odborníci doporučují: hodinu před ulehnutím vypněte všechny mobily, počítače i televizory.

  • Jíte příliš pozdě nebo moc

    ...
    Autor: Shutterstock

    Stresem nabitý den bohužel přispívá k tomu, že lidé velmi často večeří velmi pozdě večer nebo začnou kolem půlnoci luxovat ledničku. Rachel Sussman, praktická lékařka, říká: „Tyto zvyky způsobují, že jsme unavenější a plní a necítíme se dobře.“ No a víte, co se stane, když se sami necítíte dobře? Nemáte chuť na nic, natož na sex a mazlení. A co doporučuje? „Přemýšlejte o sexu jako o dezertu. Když budete jíst lehčí jídla, a ne tak pozdě, je velká šance, že budete mít více energie i na pozdní sex,“ říká. No a po něm si klidně kousek čokolády vzít můžete.

  • Pijete hodně alkoholu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Konzumace alkoholu je další záludný viník, kvůli kterému se vzdalujete. Lidé často pijí, protože se domnívají, že zaženou stres, ale to se jim může vymstít. Naopak můžou být unavenější a nevrlejší. Proč? Ne vždy je samozřejmě alkohol špatný nápad, ale důležité je znát míru, aby vás netlumil. Malé množství je v pořádku, ale když ho je moc, může zabít sexuální apetit. No a kromě toho může zkomplikovat dosažení orgasmu.

  • Kočka a pes v posteli

    ...
    Autor: Shutterstock

    Víme, že jsou to vaši miláčkové, kteří vám zpříjemňují život. A je těžké odmítnout ty psí oči, které na vás ten váš pes dělá. Ovšem chcete-li, aby ve vaší ložnici zůstala intimita a sexuální napětí, pak musíte nekompromisně psům a kočkám zakázat vstup do této zóny. Kromě toho budete mít více místa, zvláště pokud s vámi spí velké plemeno. Takže, stačí zavřít dveře a je to.

  • Jezdíte na dovolenou pouze s dětmi

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jakmile jste rodina, budete mít samozřejmě snahu jezdit na společné dovolené. A obvykle zvítězí spíše Disney World než týdenní pobyt na Mallorce. Ovšem zkuste udělat kompromis. Páry, které spolu jedou aspoň jedenkrát ročně někam samy, mívají nejen uspokojivější sexuální život, ale taky emocionální. Stačí jeden týden bez dětí a podnítí to vaši intimitu. A mnohem víc než nějaké dárky.

  • Nosíte pohodlné „one size“ oblečení

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ano, je to skutečně moc pohodlné, natáhnout si obří pyžamo, do kterého se vejdete třikrát, případně XXL triko, které vám sahá až ke kolenům, ovšem je to taky oblečení, které absolutně vůbec nevzrušuje. „Věřte tomu nebo ne, sexy noční prádlo nebo košilka může udělat hodně,“ říká Andrea Syrtash. Jestli jste tedy zvyklá nosit do postele kalhotky á la babička, zkuste je nahradit něčím erotičtějším. Budete se cítit a vypadat smyslně a sexy.

  • Kritizujete vlastní tělo

    ...
    Autor: Shutterstock

    Každý má pravděpodobně nějakou problémovou oblast na svém těle, která se mu nelíbí. Ovšem sebekritika, zvláště pokud ji provozujete velmi často i před svým partnerem, vyvolá zmatek a uhasí libido. Nemluvě o tom, že není vhodné dávat sobě negativní zprávy o svém těle pokaždé, když se podíváte do zrcadla. To srazí vaši náladu na bod mrazu, zlikviduje pohodu a vyčerpá vaši energii. Myslete pozitivně na své tělo a brzo se tak budete cítit.

  • Neplánujete si sex

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nezní to sice romanticky, ale co si budeme nalhávat... Pokud spolu už nějaký ten pátek žijete, máte děti a práci, pak jste velmi zaneprázdnění. A není nic snazšího než si prostě aspoň jednou sex naplánovat. Vždycky totiž bude něco důležitějšího na práci než intimita a blízkost toho druhého, takže se zbavte pocitu viny, že i sex se holt musí plánovat...

  • Zapomínáte na chvilky sblížení

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nemusíte být pořád v ložnici ani poblíž. Dvacet minut povídání při mytí nádobí, skládání prádla nebo u televize, to znova pomůže k tomu, abyste se s partnerem dostali na hlubší emocionální úroveň. A pokud to jen trochu jde, zkuste spolu párkrát v týdnu společně obědvat. U oběda ještě nejste tak unavení jako večer, kdy jste už vyčerpaní, takže vám chybí energie.

  • Čekáte na správný okamžik

    ...
    Autor: Shutterstock

    Prostě to udělejte! Vážně. Nečekejte na lepší okamžik, vhodnější dobu. Myslete na to, že pokud jste žena, s věkem začne klesat hladina ženských hormonů estrogenů, což může vést k vaginální suchosti a nedostatku touhy. Máte-li chuť se partnera dotknout, tak to udělejte! A i když nejste tak docela v náladě, možná postačí, když se jen budete hladit a chvíli spolu ležet v objetí.

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  vztahy, sex, emoce, partnerství, manželství
Diskuse ke článku
.