Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 zlozvyků, které vám kazí randění

  • Nedaří se vám v lásce? Možná děláte něco špatně!
    20. ledna 2015 | 06:00

    Pořád ne a ne najít toho pravého? Každé další rande je pro vás katastrofou a zklamáním? Možná, že chyba bude ve vás. Nemáte náhodou přehnané nároky? Jste vůbec na nový vztah připravená? Nahlédněte do svých seznamovacích rituálů.

  • Zmatlané SMS

    Autor: Shutterstock

    Je jedno, zda máte v plánu napsat vyznání, nebo výčitku. Po pár skleničkách si psaní SMS mužům, na kterých vám záleží, zakažte. Všechny do jedné totiž v opilosti píšeme blbosti, které vyřčené z očí do očí mohou být i roztomilé, ale v holé textové podobě jsou jen trapné. A navíc v tom děláme hrubky a překlepy, což, pokud je vám víc než 13, není roztomilé ani trošičku.

  • Čekáte, až udělá první krok


    Autor: profimedia.cz

    Jistě, není asi úplně nejlepší vybalit na něj na rovinu, že se vám líbí, a pozvat ho na rande. Ale dát mu najevo, že o něj stojíte, je to nejmenší, co můžete udělat. Stačí prostě povzbudit delším očním kontaktem, úsměvem, a pokud se znáte, tak třeba projevit zájem o to, co dělá nebo co ho těší. Pokud se nechytne a k něčemu se nerozhoupe, je to s ním nejspíš marné, proto se rozhlížejte dále.

  • Babráte se v předešlém vztahu

    Autor: Shutterstock

    Pořád řešíte bývalého, užíráte se neopětovanou láskou nebo truchlíte po zpackaném vztahu, který – nikdo neví proč – nevyšel? Nechte toho. Obracet se do minulosti vás nikam neposune.

  • Ztrácíte čas s někým, koho nemilujete

    muž a
    Autor: Shutterstock

    Kouzlo ze vztahu rychle vyprchalo? Chodíte s ním jen proto, abyste nebyla sama? Bojíte se po delším vztahu rozejít, protože už máte společné bydlení, přátele, zkrátka život? Pokud nejste ve vztahu šťastná, neumíte si představit, že vedle svého kluka prožijete celý život, nemá cenu v něm setrvávat. Zdržujete sebe i jeho od toho, najít někoho, kdo pro vás bude ten pravý.

  • Ztrácíte čas s někým, kdo vás nemiluje

    Autor: Shutterstock
    Nastanou v životě ženy období, kdy se milenec bez dalších společných plánů do budoucna více než hodí. Ale pokud sdílíte lože s někým, od koho čekáte víc, a ono se vám toho soustavně nedostává, nechte to plavat. Nezmění se to. Zkrátka si vás jednou zařadil do kategorie “zábava” a z té se do kategorie “vážná známost” přestupuje velice těžko a ojediněle. A je jedno, jak smíšené signály vám dává. Pokud by o vás vážně stál, věděla byste to.

  • Hrajete si na drsňačku

    Autor: Shutterstock

    Nemyslím tím, že nosíte kanady a jste samé tetování. Spíš to, že předstíráte, že se vás citové záležitosti zase tak moc nedotýkají. Že se nezblázníte, když vám kluk týden nezavolá. A ačkoli jste jeho přítelkyně, děláte, že jste nejlepší kamarádka, ke které se nemusí chovat dvorně, svádět ji a hýčkat. Jenže muži nás hýčkat chtějí a vězte, že když mu to nedovolíte, najde si brzo jinou, která sice nejspíš nebude taková “prima žába” jako vy, ale zato si vedle ní bude připadat jako chlap.

  • Hledáte na něm chyby

    Autor: Shutterstock

    Nemá dokonalou pěšinku? Řekl před vašimi přáteli nevhodný vtip? Mluví moc o své práci? Budete-li každého ctitele prohlížet jako pod lupou, vždy na něm najdete tisíce chyb. Ale ruku na srdce, co by viděl on, kdyby zvětšovací sklo namířil na vás? Než ho zavrhnete pro špatný výběr trička, dejte mu šanci vás zaujmout svou osobností.

  • Soustředíte se jen na jeden typ

    Autor: Shutterstock

    Je sice pravdou, že každou ženu na muži zaujme něco jiného. Jedna si potrpí na modré oči, jiná na svaly, další na sexy mozek. Ale nelámejte hůl nad klukem, který na první pohled nevypadá, že by byl přesně podle vašich představ. Co na tom, že nemá ten nejvíc trendy outfit. Pravdou je, že v případě většiny mužů kultivují jejich vkus až stálé přítelkyně a později manželky. Pokud se vám nelíbí, jaká nosí trička, není nic jednoduššího než mu časem koupit jiné. A možná vám to taky bude brzy úplně jedno, protože doceníte jeho další kvality. Stejně tak můžete být překvapená, že si rozumíte s typem sportovce, ačkoli jste spíš na intelektuály, nebo naopak.

  • Dáte příliš na přátele


    Autor: Shutterstock

    Kamarádi jsou ve vztahu lakmusovým papírkem, ale není úplně podmínkou, že se váš nový přítel musí zalíbit všem. Stejně tak, že se budou vaši kamarádi do jednoho zamlouvat jemu. Věřte svým instinktům a nenechte se kamarády znejistit už v počátku.

  • Moc mluvíte, málo nasloucháte


    Autor: shutterstock

    Ženy bývají obecně sdílnější než muži (i když osobně znám hned několik výjimek potvrzujících pravidlo). Obzvláště na začátku vztahu, čímž randění bezesporu je, je moudřejší více naslouchat. Dávejte si tedy pozor na to, abyste na rande nevedla monology, což se může s trochou nervozity a více sklenkami vína stát. Snažte se hlídat, abyste mluvili na střídačku a neskákala mu do řeči jinak než souhlasným přitakáním či projevením hlubšího zájmu.

Diskuse ke článku
.