Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Život v ráji podle čtyř dohod: Řiďte se jimi a budete šťastná!

  • Změňte svůj život, aby byl šťastný, plný lásky a svobody. Je to snadné!
    22. září 2014 | 06:00

    Znáte slavnou knihu Čtyři dohody, ve které se podle toltécké moudrosti učí, jak změnit život tak, aby byl šťastný, plný lásky a svobody? Pravidla jsou naprosto jednoduchá.

  • dohoda: Nehřešte slovem

    Máte pocit, že nejste právě oblíbená? Otestujte se, zda náhodou nelezete lidem na nervy.
    Autor: Shutterstock
    Žádné pomluvy, žádná nesmyslná sebekritika typu: mám nemožně tlusté nohy, nic nedokážu… Uvědomte si, že co říkáte, se může vyplnit, a co vysíláte, se vám vrátí. Takže mluvte jen pozitivně – o sobě i o druhých, a slova užívejte s láskou,
  • dohoda: Neberte nic osobně


    Chce se vám brečet, nebo nadávat, když na vás neurvalec v tramvaji zařve: uhni, ženská, když vás šéf sprdne na tři doby? Pak si to berete moc osobně. Uvědomte si, že to co říkají a dělají druzí je jejich vlastní problém, a s vámi vlastně nemá nic společného. Neurvalec se prostě jen špatně vyspal, ráno se pohádal s manželkou, a bojí se, že přijde o práci, tak, na vás vyplivl svůj stres. Váš úkol je, nenechat na sebe plivat a tím pádem nebrat věci osobně.
  • dohoda: Nevytvářejte si žádné domněnky


    ttt
    Autor: shutterstoclk
    Zvlášť my, ženy, předpokládáme, že našemu miláčkovi dojde, že by nám měl koupit pugét růží (a když nenese, asi nás nemiluje), kamarádce, že má zavolat a pozvat nás na kafe (a když nevolá, tak na nás kašle)… Prostě máme pocit, že vidíme druhým do hlavy a oni vidí do té naší, předjímáme a vymýšlíme konstrukce. Když se tohle odnaučíme a sebereme v sobě odvahu ptát se na věci přímo a přímo o nich mluvit, neskutečně se nám uleví.
  • dohoda: Dělejte vše tak, jak nelíp dovedete


    Vyčistěte svoji mysl
    Autor: Shutterstock.com
    No tak možná nemáte dokonalé tělo, nejste super kuchařka, a vaše podzimní dekorace není jako ze žurnálu, ale no a co. Nejdůležitější je dát do všeho, co děláte, všechno. Prostě žít naplno. Pak nemusíte litovat toho, že se vám něco nepovedlo. Vy jste přeci dělala, co bylo ve vašich silách.

Autor: MAJ
Klíčová slova:  láska a vztahy, čtyři dohody, štěstí
Diskuse ke článku
.