Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč muži potřebují k životu pánské jízdy?

Pro dobrý vztah musíte občas svému muži povolit nějakou tu pánskou jízdu.
26. července 2014 | 06:00

„Vyrážím s chlapama", zahlásí. A ten termín si nedá vzít, i kdyby měl přijít konec světa. Proč muži tolik lpí na ryze pánských setkáních?

Jedno mužům odepřít nejde! Když jde o pánské jízdy, jsou zásadoví. Už jste někdy slyšela o nějakém muži, který odřekl víkend s kamarády pro to, že: „…jsem po celém týdnu nějaký unavený" nebo „Mám migrénu" či „Nemůžu se od našeho děťátka na víkend odloučit!" Ne! Pánové totiž vědí, že podobná setkání si musí chránit jako oko v hlavě. Na rozdíl od nás žen, které sraz s kamarádkou zrušíme z minuty na minutu nebo prostě proto, že zrovna chceme být jen a jen s naším partnerem. Což je šlechtí. Přátelství jsou totiž věčná. V mužském překladu to neznamená jen "ženy přichází a odchází, ale kamarádství zůstává navěky", ale spíš, že se rádi baví v ryze mužské společnosti.

Výzkumy mluví jasně! Když muži často dopřejete ona pánská setkání, děláte pro vaše šťastné manželství maximum. Podle psychologů a manželských poradců totiž stačí, když si muži občas vyhodí z kopýtka se svými „kámošema", aby se cítili sebevědoměji, spokojeni a hlavně, aby se ujistili, že jejich tolerantní žena (vy), která ho na podobné jízdy ráda pouští (a raději se na nic neptá) je prostě nejlepší na světě!

Po pánské jízdě přijde hýčkání

Co si budeme nalhávat. Na pánských jízdách tečou vždy hektolitry alkoholu, vypráví se šovinistické vtipy a panuje velice nezávazná zábava. Většinou to nutně nemusí být nevěra, ale faktem je, že muži na „svých" setkáních rádi flirtují s jinými ženami, případně se rádi dívají na striptýz. „Při takových setkáních se v mužských skupinách vyplavuje hormon testosteron, který je pro muže velmi zásadní," vysvětlují psychologové. Takže se vsaďte, že až se ten váš po neděli vrátí z pánské jízdy, bude se nejen cítit jako 100% chlap, ale navíc bude mít i chuť se tak chovat. Včetně toho, že vás bude chtít zase chvíli hýčkat.

V čem bychom si my ženy měly vzít z mužských setkání příklad? Kromě toho, že muži je nikdy neodkládají? Že na setkáních nepomlouvají „své staré", nerozebírají svoje pocity, dokáží se uvolnit a velmi často si také k pánské jízdě přiberou nějakou sportovní aktivitu (nemyslím jen zvedání půllitrů, ale třeba bowling či volejbalový turnaj). Proto navrhuji, zavolejte svým kamarádkám a uspořádejte si ryze ženskou jízdu. Ať je pořádně divoká, ať se pořádně uvolníte!

 

Autor: Alice Rossi