Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak poznáte, že se s vámi chce rozejít? Neplánuje budoucnost a mění vzhled

Rozchod visí na vlásku a vy nic netušíte? Vnímejte varovné signály, které váš partner vysílá.
27. srpna 2013 | 14:00

Při každodenním shonu se může stát, že muž nebo žena přehlédne změnu v chování svého partnera. Pokud nechcete, aby rozchod přišel jako blesk z čistého nebe, začněte si všímat varovných signálů.

Nemusíte se hádat, ječet, házet po sobě nádobí ani objevit smsku od nové lásky vašeho životního partnera/partnerky. Někteří jsou ve vztahu nespokojení a ani o tom nemusíte vědět. Stačí se zaměřit na varovné signály, které vaše polovička vysílá, a rázem zjistíte, jak se věci mají.

Náhlá změna chování

Pokud není prudká změna chování podmíněna závažnou událostí, je zle. Měli byste se co nejrychleji začít pídit po tom, proč se druhá polovička chová zvláštně. Ve většině případů je to proto, že dotyčný/á není spokojený/á s dosavadním životem, a změna chování je obranný mechanismus.

Nulové plány do budoucna

...
Autor: Shutterstock

Ženy už se smířili s tím, že muži obecně nemají rádi plány do budoucna, a že vám po večerech nebudou šeptat do ouška, jak se těší na společný život. Naopak ženy plánují velmi rády. Ale v obou případech platí, že když nejsou schopni mluvit o tom, kde s partnerem strávit Vánoce, nebo jestli půjdou za týden do kina, je to špatné. Spokojené páry totiž mluví o blízké budoucnosti a těší se na společné aktivity. 

Změna vzhledu

Váš muž se o sebe začal přehnaně starat a pravidelně chodit do posilovny? Nebo vaše žena vyměnila celý šatník a místo sportovního oblečení začala nosit nebezpečně krátké šaty a sukně? Obě pohlaví se tímto připravují na svobodný život a případnou novou známost. Pokud právě váš partner prochází touto změnou, mějte oči na štopkách. 

...
Autor: Shutterstock
Změny v sexuálním životě

Pokud dojde k úplně absenci sexu, váš vztah je opravdu těsně před krachem. To samé platí i v případě nedostatku pohlazení, polibků a milých slov. Když poznáte, že se intimní milování změnilo v pouhý povinný sex, ihned zakročte. Snažte se dát váš vztah dohromady, ještě je stále čas.

Chce trávit čas sám/sama

Dříve jste pravidelně podnikali společné výlety na kole, bruslích nebo do bazénu. Dnes chce váš partner vyrazit sám. Mužské výmluvy, že by ho žena brzdila ve vrcholovém výkonu, jsou trapné. Stejně jako ty ženské, že si sama při jízdě na kole nejlépe pročistí hlavu. K těmto varovným signálům se přidává i čím dál delší "pracovní doba" a následné vymlouvání se na únavu a okamžitý spánek.