Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dnes je Světový den polibku! Víte, jak správně líbat?

Rty a ústa obsahují citlivá nervová zakončení, kterých je 100x více než na bříškách prstů, proto polibky vyvolávají i řadu dalších „doprovodných“ reakcí.
6. července 2013 | 06:00

Vášnivý polibek nám zvyšuje tep, teplota stoupá, do těla se vyplavují hormony, spalují se kalorie… Kromě toho, že jsou pro nás polibky příjemné, jsou podle odborníků pro náš život i skutečně důležité. A protože na 6. červenec připadá už tradičně Světový den polibku, jak jinak ho patřičně oslavit, než líbáním.

 

Proč je líbání tak vzrušující

 

Líbáním se aktivizuje tvorby pohlavních hormonů. Muž navíc přenáší do úst partnerky ve slinách hormon testosteron, který zvyšuje libido.

 

Rty a ústa obsahují citlivá nervová zakončení, kterých je 100x více než na bříškách prstů, proto polibky vyvolávají i řadu dalších „doprovodných“ reakcí. Věděli jste, že při vášnivém polibku spálíte dokonce 12 kalorií a zapojíte 34 obličejových sval?

Nikdy svému partnerovi neříkejte, že jste už měla lepšího milence!
Autor: profimedia.cz
Vyzkoušejte trochu jiné polibky

 

Dýchání z úst do úst
Jde o velmi erotický polibek, pokud to partner cítí stejně a spolupracuje – měli byste být synchronizováni. Pokud se máte líbat poprvé, zvolte raději jinou techniku.

Jak na to: Přitiskněte rty k partnerovým rtům a pomalu z něj sajte vzduch. Partner by vám měl po chvíli činit to samé. Ač se to nezdá, jde skutečně o velmi erotický způsob.

Rty a zoubky
Jde o poměrně dráždivé líbání, při kterém používáte nejen jazyk, ale i zuby. Partnera lehce kousejte na šíji, na ušních lalůčcích, do rtů… Pozor: Nepřežeňte to.

Jak na to: Nechcete přeci, aby partner místo vzrušení cítil bolest.  Začínejte kousat jen zlehka a vnímejte reakce partnera, pokud se vám bude zdát, že to nese nelibě, raději s tím přestaňte.

Objímání se rty
Jde vlastně o „cucání“ partnerova rtu. Tyto polibky často bývají velmi něžné a romantické, takže vhodné určitě na okamžik prvního líbání.

Jak na to: Mněte mezi svými rty horní ret partnera, který naopak mne váš dolní ret. Může to být i naopak. Tímto způsobem se vydržíte líbat mnohem déle, než francouzským polibkem.

 

NÁŠ TIP

Oslavte Světový den polibku účastí na překonání světového rekordu v počtu otisků rtů shromážděných v 12 po sobě jdoucích hodinách!

Stačí když po 12. hodině polední dorazíte do obchodu LUSH v OC Palladium v Praze a obtisknete své rty na tričko nebo připravenou „líbací“ stěnu. Bude to zábava!

Přijďte a pomozte překonat světový rekord! Zapojíme se i my z redakce, takže se tam možná uvidíme.