Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Užijte si romantický večer s Carte d’Or Muffin!

Užijte si romantický večer s Muffinem.
18. června 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Jak se tráví romantický večer v USA a jak v Čechách? Co je na Čechách nejvíce okouzlující? Jaká zmrzlina je v USA nejoblíbenější? Na toto a ještě více jsme se zeptali Christiny Thompson, která se z Ameriky do naší vlasti přestěhovala před čtyřmi roky.

Změnil se od té doby, co jste se přestěhovala do České republiky, nějak způsob, jakým se svým partnerem trávíte večery?

Christine Thompson: Nijak výrazně. Možná trávíme více večerů doma, protože to je pohodlnější, ale také trávím dost večerů v hospodě.

Jak by dopadla kombinace americké a české kultury?

Christine Thompson: Kultura s lepšími zákaznickými službami a kratší pracovní dobou.

Co vás v České republice okouzlilo?

Christine Thompson: Byla jsem vždy okouzlená českým smyslem pro ironii.

Jak často se v USA jí zmrzlina a za jakých okolností?

Christine Thompson: Původem pocházím z Nové Anglie, která má nejvyšší spotřebu zmrzliny na hlavu v celé zemi. Jíme ji po celý rok, na dovolené a na narozeniny, během nakupování, doma u televize, prakticky pokaždé, když na ni dostaneme chuť.

Vychutnejte si posezení s přáteli.
Autor: Carte d´Or

Mezitím v USA…

Američané jedí zmrzlinu po celý rok, při snídani i při večeři, v létě i v zimě. Průměrný Američan zkonzumuje rekordní množství 23 litrů zmrzliny za rok!
Známým americkým milovníkem zmrzliny byl také první americký prezident George Washington. V jeho domě v Mount Veron probíhala skutečná výroba zmrzliny v poměrně velkém měřítku – zmrzlina byla vyráběna na stroji sestrojeném v roce 1759 prezidentovou hospodyní Nancy Johnson a jejími konzumenty byli místní lidé, obyvatelé usedlosti a celá řada hostů. Za otce zmrzlinářského průmyslu v USA se však považuje Jacob Fuss, který v roce 1851 založil první továrnu na zmrzlinu v Baltimoru. Oplatky na zmrzlinu jsou zase objevem, i když náhodným, jistého amerického zmrzlináře Charlese E. Mentese, který je jako první použil během světové výstavy v roce 1904 v St. Louis, když mu došly talířky a neměl na čem podávat své dezerty.

Dnes v Americe zmrzlina prostě nesmí chybět na žádném setkání – rodinném, přátelském nebo partnerském. Zmrzlina Muffin s kakaovou omáčkou a kousky
celosvětově oblíbených muffinů pocházejících z americké a anglické kuchyně má jemné a rafinované chuťové přednosti. V romantickém posezení ve dvojici
tyto chutě nabudou další rozměr a dodají pocit štěstí a naplnění.

Amerika u vás doma

Všichni jsme viděli už tolik amerických filmů, že se nám zdá, jako bychom několikrát navštívili každý americký stát. Je čas sáhnout na to, co nám ukázal
Hollywood, a splnit si svůj americký sen u nás doma. Nejlepší je přesun do nejromantičtějšího období 50. let, ve kterém byli muži šarmantní, ženy nevinné a auta chromovaná. Proměňte dům v „dinner“ s červeným kostkovaným ubrusem a velkým jukeboxem. Oblečte si bílé ponožky do černých mokasín a protančete
celý večer v rytmu starého rock’n’rollu. V přestávkách mezi tancem si sedněte a vychutnejte šálek kávy a porci zmrzliny Carte d’Or s příchutí amerických muffinů. Pokud má být přestávka delší, můžete si smlsnout na zmrzlině Muffin s kousky sněhových pusinek a brusinkami.

Zmrzlina Carte d'Or Muffin.
Autor: Carte d'Or

Inspirace na dnešní večer:

Muffin s kousky sněhových pusinek a brusinkami

Ingrediencie:

zmrzlina Carte d’Or Muffin
sněhové pusinky
polovina tabulky hořké čokolády
1 sklenice pomerančové šťávy
1 polévková lžíce cukru
100 g sušených brusinek
čerstvé maliny

Návod na přípravu:

1. V hrnci rozpustíme jednu polévkovou lžíci cukru, nalijeme pomerančový džus a přidáme brusinky. Vaříme, dokud nevznikne hustá omáčka.
2. Na dno sklenice nalijeme vychladlou brusinkovou omáčku. Uložíme kousky drcených sněhových pusinek a porci zmrzlinových kopečků.
3. Tabulku čokolády rozpustíme ve vodní lázni, na pergamen naneseme lžící její odměřené množství a rozetřeme po okrajích. Dekoraci na chvíli vložíme do lednice.
4. Celek ozdobíme malinami a plátky čokolády.


Více informací na www.cartedor.cz