Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ženy na antikoncepci nechtějí sexy muže

Antikoncepce prý ženám může ovlivnit úsudek na muže.
14. října 2011 | 12:54

Pokud užíváte pilulky proti početí, riskujete, že si v sexu moc neužijete. Se změnou hormonů si prý ženy vybírají spíš spolehlivé partnery, než atraktivní náruživé milence.

Podle nedávného průzkumu vědců ze sterlingské univerzity (Virginie, USA) hormonální antikoncepce snižuje přirozenou schopnost ženy vycítit, kdo ji sexuálně přitahuje.

Místo toho se ženy zaměřují na praktičtější stránky soužití s mužem, jako třeba jestli dokáže zabezpečit rodinu.

Hledají tedy spíš spolehlivého a pečujícího partnera, než mužného přitažlivého a náruživého milence. S tím je spojený jeden velmi pozitivní fakt, právě takové vztahy vydrží v průměru o dva roky déle, než vztahy stavěné na sexualiní přitažlivosti.

Ovšem na druhou stranu, právě tyto ženy později v manželství začnou trpět sexuálním neuspokojením a často se proto nakonec uchýlí k rozvodu.

Naopak ženy, které antikoncepci neužívají, obvykle při výběru toho pravého muže zvažují oba aspekty důležité pro manželství, tedy spolehlivost i přitažlivost.

Efekt hormonů z pilulek je podle studie prý tak silný, že vědci, ženám radí, aby v době hledání životního partnera raději antikoncepci na čas vysadily. Budou tak mít jistotu, že je pro ně zvolený muž i dostatečně atraktivní.

Autor: INT, bak