Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zvedněte si sebevědomí. Naučte se flirtovat!

17. května 2011 | 12:56

Naučte se nevinné svádění. Ne proto, abyste našla partnera, ale hlavně proto, abyste se bavila a bylo vám fajn. Přinášíme vám šest tipů, jak na to.

Umění flirtovat by se mělo učit už na základních školách. Jenže neučí, a podle toho to vypadá. Spousta z nás není schopná se na chlapa ani podívat a představa, že by ho měla sama oslovit a jen tak si poklábosit, je děsivá noční můra. Jenže pak není divu, že si nevěříme, nedokážeme navázat kontakty a chybí nám ženskost. Flirt totiž není jen způsob, jak někoho sbalit (i když i to je možné), ale je to hlavně hra, která nám otvírá srdce ostatních.

Chuť rozkvést

Umění flirtu se dá naučit. Stačí se nebát.
Autor: profimedia.cz
Flirt pochází z francouzského fleurter – kvést nebo rozkvést – a anglický slovník říká, že toto slovo znamená chovat se mile a bez vážných úmyslů. A to je přesně ono. Pokud se naučíte flirtovat, nejen že vaše okolí postřehne, jak moc jste milá, ale ještě díky tomu rozkvete do krásy. Stejně jako moje kamarádka Simona. Ta by mohla o flirtu přednášet. Pozorovala jsem ji nedávno na večírku. Na všechny se usmívala, s každým si dokázala uvolněně povídat, šarm by mohla prodávat, sem tam nenápadně mrkla na chlapy kolem a neměla problém skočit si k baru pro tanečníka. No a co, že nikoho z nich neznala. Ona se prostě bavila. A polovina nebo alespoň třetina mužského osazenstva akce z ní bylo opravdu paf. Ptáte se, jestli odcházela s pozvánkou na rande? S několika, ale mávla nad nimi rukou. Je totiž šťastně zamilovaná a nešlo jí o to, někoho sbalit.

Cvičení pro lepší sebevědomí

Udělejte si seznam věcí, které na sobě máte ráda vy a co ostatní. Dokončete tyto věty:
* Přátelé mě mají rádi, protože…
* Kolegové si mě cení, protože…
* Jsem dobrá manželka, protože…
* Jsem zábavná, protože…
* Je mi dobře, když ….
* … je na mně sexy.
* … je na mně úžasné.

Je to hra

Stejně jako se u flirtování bavila Simona, měly bychom se to naučit všechny. Je to totiž krásná, a úplně nezávazná hra (i když se sexuálním podtextem). Během ní pomocí gest a triků dáváte najevo svému protějšku, že se vám líbí, a testujete, jestli on je na tom podobně. Jen to nesmíte brát příliš vážně. Stejně jako číšník v restauraci, kam chodím na oběd. Už z dálky se usmívá, mrkne na každého, kdo u stolu sedí, a vysekne nádhernou poklonu. „Tedy dámy, vám to dneska neuvěřitelně sluší. Konečně jste se na mě přišly podívat, už mi tu bylo bez vás smutno.“ Vím, že to říká každé, ale je mi to jedno. Vždycky mi to zvedne náladu i sebevědomí. A vždycky díky němu odcházím od oběda se skvělým pocitem.

Flirt krok za krokem:

Odhodlala jste se umění flirtu vyzkoušet v praxi? Poradíme vám, jak na to. Ale žádné teorie, jen praktické a vyzkoušené tipy.

1. Probuďte zájem

Umění flirtu se dá naučit. Stačí se nebát.
Autor: profimedia.cz
Jak? Vyhlédněte si muže, který vás zajímá. Pak se na něj jednoduše podívejte o trochu déle, než je běžné, usmějte se, odvraťte oči jinam, krátká pauza, opět se podívejte směrem k vašemu „objektu“ a znovu se usmějte. Připadá vám to jednoduché? Možná ano, ale funguje to. Pokud si vašeho pohledu muž přesto nevšimne, můžete oči trochu přimhouřit nebo malinko mrknout. Ale pozor, s mrkáním to nepřehánějte, jinak budete působit příliš lacině.

2. Uvolněte se

Držte tělo vzpřímeně a hlídejte si, abyste neměla překřížené ruce. Pomůže vám, když budete držet třeba nějaký nápoj. Nebojte se projít po místnosti, ale nebuďte zbytečně nervózní. Jinak to z vás muž vycítí a je po hře.

3. Kopírujte jeho pohyby

Napodobování jeho gest a pohybů je geniální způsob, jak se ke svému „objektu“ přiblížit a otevřít se mu. Napodobujte pohyby hlavy, držení těla při sezení, přikyvování nebo postavení nohou. Ale jen lehce a nenápadně. Ať nepůsobíte směšně.

4. Oslovte ho

Kdysi to bylo nemyslitelné, dnes je to docela běžné. Pokud nezabraly výše popsané kroky, klidně se seberte a na něco se ho zeptejte. Muži mají totiž trochu delší vedení a občas potřebují jasný impulz. „Čekáte na někoho, nebo se k vám smím posadit?“ „Nechtěl byste si se mnou zatancovat nebo se něčeho napít?“ nebo klidně „Ahoj, jak se jmenuješ?“ Pokud je to na váš příliš odvážné, zeptejte se, jestli nemá zapalovač, nezná cestu k divadlu, nebo vám neporadí specialitu místního podniku. Že je to drzé? No a co.

5. Hledejte společné vlastnosti

Patříte-li do skupiny žen, která je přesvědčená, že s nimi není zábava a každý se s nimi bude jen nudit, poradím vám trik. Musíte mluvit o sobě, ale vyptávejte se. Možná zjistíte, že on stejně jako vy miluje motorky, žili jste ve stejném městě nebo oba nesnášíte špenát... A máte námět k hovoru.

6. Nebojte se „kopaček“

Během flirtování je důležité poznat, jestli jste vzbudila jeho zájem, a zároveň se nebát odmítnutí. Ne každý člověk zareaguje a bude s vámi flirtovat, ale risknout záporný ohlas stojí za to. Promarněnou příležitost už zpátky nevrátíte a možná si jednou budete vyčítat, že jste nezjistila, jestli ten chlápek s modrýma očima byl zajímavý, nebo nudný patron. Ale „kašlete“ na přílišná očekávání. Pokud při každém úsměvu, který rozdáte kolem sebe, budete čekat, že se na něj chytne velká láska, budete jen zklamaná. Užívejte si toho, že vám pohled nebo úsměv někdo vrátil. Už to je krása.

Zdroj: Pokud se chcete o flirtování dozvědět víc, kupte si knihu Niny Deissler. S jejími radami pro vás bude šarmantní navazování kontaktů a vztahů hračka. Je skvělá.

Autor: Majka Vinická, Kbak