Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Co ocení čeští muži na ženách? Vůni!

Vůně ženy je pro muže omamná
3. května 2011 | 13:12

Čeští muži oceňují na ženě spíš vůni než oblečení. Zatímco módní výstřelky jsou většinou ochotni tolerovat, nevábná vůně a zanedbaný zevnějšek je odpuzuje. Svědčí o tom průzkum společnosti Fashion Days, jehož se zúčastnilo 300 lidí ve věku od 20 do 50 let.

Na partnerkách Čechům vadí dlouhé sukně, kožené kalhoty s cvočky, punčocháče jako ze školky nebo přehnané zdobení cingrlátky. Oděvní prohřešky jsou však muži ochotni odpustit ženám spíš než nelibý zápach a špínu.

Zhruba tři čtvrtiny dotázaných tolerují svým milým módní vkus. Méně než čtvrtina dotázaných ovšem považuje cit pro oblékání za podmínku pro partnerský vztah. Podle názoru 20 procent respondentů musí partner na módu dbát. Zároveň 80 procent řeklo, že špatné oblékání není důvodem k rozchodu.

Ženy si potrpí na dobře oblečené partnery

Pro 20 procent dotázaných mužů je ženská vůně mnohem důležitější než oblečení. I když ženy si na voňavé protějšky také potrpí, kladou prý vyšší nároky na oblékání svých partnerů než muži na ženy. Módní průzkum potvrdil, že žena může mužův vkus a jeho styl oblékání jednoduše změnit.

Autor: ČTK, mivr, Klena