Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vztah s mladší ženou muže dělá ještě staršími!

Tím, že budete chodit s výrazně mladší polovičkou, ze sebe mladšího skutečně neuděláte.
23. ledna 2011 | 09:06

Mnoho mužů doufá, že se svoji mladší polovičkou skutečně omládne, ale ve skutečnosti to tak vůbec nemusí být! Nejnovější studie vědců totiž ukázaly, že společnost mladšího partnera vás neomladí, ba naopak. Udělá vás staršími.

Nic není jak se zdá být. Skutečně většina mužů si myslí, že když jsou ve společnosti své (mnohdy) výrazně mladší partnerky, mohou na své okolí skutečně působit daleko mladšími než ve skutečnosti jsou. Server Daily Telegraph k tomu však uvedl šokující informaci, která mužské doměnky obrátila naruby. Staršímu muži ve společnosti výrazně mladší dámy obvykle ostatní tipují mnohem vyšší věk, než je jeho skutečný.

Z výsledků zkoumání psychologů z univerzity v německé Jeně vyplynulo, že věk člověka je skutečně posuzován podle toho, s kým v dané chvíli právě je. Výzkum tak dal najevo, že každý, kdo chce vypadat mladší, by se měl nechat vidět spíše se staršími kolegy či přáteli. Tím zmenší riziko, že ho lidé označí za staršího.

Na první pohled mladší? Omyl!

Vědci zkoumali během svých projektů, ve kterých zjišťovali, jak lidé odhadují věk ostatních na první pohled. Výsledkem bylo, že nejlépe lidé odhadnou věk u člověka, který je sám, nebo ve skupině přibližně stejně starých lidí. Pokud je však většina lidí ve skupině výrazně starších a mezi danou osobou je patrný velký rozdíl, pak jsou odhady velmi zcestné a někdy až velmi daleko od skutečného věku sledované osoby.

Tím však zkoumání vědců z Německa neskončilo.Ukázali vybraným dobrovolníkům série fotografií lidí v různém věku. V jedné z nich ukazovali napřed několik fotek starších lidí a po nich následovala fotografie osoby středního věku. Dobrovolníci měli většinou tendenci této osobě tipovat výrazně méně, než jí ve skutečnosti je. To vedlo vědce k závěru, že divákovo vnímání věku se liší v závislosti na tom, na koho se díval dříve.

Poučení je tedy nasnadě. Pokud chcete skutečne vypadat o pár let mladší, za mladými nespěchejte a vyražte ven třeba s přáteli ze školy nebo z dětství. Mezi nimi totiž určitě zapadnete.

Autor: INT, KNbr