Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mistři světa v sexuálních hrátkách

30. listopadu 2009 | 16:12

Občas máme potřebu se poměřovat. Kdo má lesklejší vlasy, štíhlejší pas, lepší omáčku... Ale také delší penis, víc orgasmů, častější sex.

Například v loňské soutěži o nejdelší masturbaci vystoupal sedmadvacetiletý František Klimeš na druhou příčku. V kabince a pod dohledem rozhodčích vydržel onanovat osm hodin a pět minut. Neuvěřitelné! Výdrž i soutěžní disciplína. Jen není jasné, jestli je mu jeho vytrvalost k něčemu. Má spokojenější milostný život? Považuje ho jeho partnerka za sexuálního mistra? A co je vlastně pro takové mistrovství důležité?

Společnosti Durex si s tím asi také lámala hlavu, proto uspořádala tak trochu sexuální olympiádu. Rozeslala více než 26 tisíc formulářů s otázkami týkající se ložnic do 26 zemí světa. Snažila se nahlédnout pod naše peřiny, aby zjistila, jak často se milujeme, jestli nás to vůbec baví, kolik vibrátorů ukrýváme v nočním stolcích nebo jestli si vystačíme celý život s misionářskou polohou. A jak velký „závod“ dopadl?

Slavnostní fanfáry
Když si představím všechny ty všetečné otázky, je mi jasné, že o žádné objektivní, metrem měřitelné vítězství stejně nejde. Pro mě je důležitá hravost, kreativita a uvolnění po milování. Pro někoho jiného možná četnost, akrobatické polohy nebo komunikace. Každopádně když odborníci všechny odpovědi hodili na misku vah, zvážili a přezkoumali, na stupeň vítězů postavili žhavé Řeky.

Rozhodující bylo, že se snědí jižané milují nejčastěji v roce – průměrně 138krát, a navíc se nebojí experimentovat a zkoušet v sexu novinky. Na dalších příčkách se ocitli Chorvati se 138 milováními v roce, a Srbové a Černohorci se podělili o bronzovou medaili se 128 akty.

MIstři světa v sexu.
Autor: Shutterstock.com

Špatně jsme nedopadli ani my, Češi. Promilovali jsme se až na krásné páté místo. Sexu se oddáváme průměrně 120krát, tedy zhruba každé dva dny. Nevím, jestli kazíte výsledky celibátem, nebo se snažíte zlomit rekord. Pokud jste spokojená, jsou obě varianty v pořádku. Co já vím, tak pro ženy je mnohem důležitější skvělý pocit než zářez na pažbě. A na tom ani olympiáda nic nezmění.

Dobrý a mexický
Můžete klidně dávat přednost společnému joggingu nebo stejným zájmům, ale dobrý sex je důležitou, zábavnou a příjemnou součástí vztahu šedesáti procent dotázaných mužů i žen ve věku od 25 do 74 let. Když zažíváme s partnerem jiskření, smyslnou předehru, bouřlivý sex zakončený orgasmem i závěrečné mazlení, máme větší šanci, že nám bude vztah klapat až do důchodu.

Když mám pochybnosti, jestli je spokojené milování až tak důležité, vzpomenu si na svou babičku, která po něm toužila až do devadesáti let. Jenže co se pod tajemnou formulí DOBRÝ SEX ukrývá? „Vášnivé líbání, citlivé doteky a vybavený partner,“ rozohnila se moje kamarádka, když jsem chtěla znát její názor. „Vůbec ne! Dlouhá předehra, šikovné prsty a romantická atmosféra,“ snažila se ji překřičet další, která náš rozhovor poslouchala. Každý má zkrátka jiné touhy i chutě, ale důležité je, abychom byly spokojené.

25 % z nás má v nočním stolku vibrátor.

37 % používá masážní olejíčky.

45 % přiznává pornografický časopis nebo video.

25 % lidí popírá, že by měla cokoli, co připomíná sex.

Podle statistik je žen, které mají ke svému sexuálnímu životu výhrady, o něco více než těch spokojených. Výjimkou je Mexiko, kde si sexuální život pochvaluje až 75 procent mužů i žen. Možná stojí za to pokusit se nevalné skóre změnit a udělat revoluci v ložnici. Nemusíte si hned kupovat letenku do Mexika, abyste se vyptala místních žen, jak se jim podařilo dojít ke spokojenosti, někdy pomůže, když si ujasníte, co byste vlastně chtěla, co vás láká a co máte ráda, a pak si o tom promluvte s partnerem. Možná o vaší chuti vyzkoušet novou polohu, zrcadlo nad postelí nebo půlhodinové mazlení vůbec neví.

MIstři světa v sexu.
Autor: Shutterstock.com

Více fantazie
„Já snad ani žádné skryté touhy ani potřeby nemám,“ klopila zraky čtyřicetiletá Kamila, když padla řeč na lechtivé téma. „Leda snad milování ve vodě, se zavázanýma očima, oblečená jen do vysokých bot...,“ rozjela se, když jí opadly zábrany a trochu se uvolnila. Ono totiž bez hravosti a zábavy se i z toho nejhezčího milování za čas stane otravná povinnost, která vás baví asi jako každodenní příprava svačiny pro děti.

Jenže jsme někdy trochu líné nebo rezignované a někdy už si na to připadáme trochu staré. Nebuďte jako Nigerijci, již si vystačí téměř celý život s jednou sexuální polohou. Pokud jste ještě nehodila flintu do žita, inspirujte se u Řeků, kteří se nebojí experimentovat a žádný divoký nápad pro ně není nesplnitelný. Uklidnit vás může, že v tom nejste sama.

Téměř polovina lidí na celém světě, kteří sex nevzdávají, by ráda do programu svých ložnic přidala o něco víc romantiky, experimentů a fantazie. Nejčastěji si erotické hrátky zpestřujeme smyslnou masáží, masturbací nebo erotickými časopisy, možná je nejvyšší čas tento seznam trochu provětrat a rozšířit. Nevěřím tomu, že právě vám fantazie chybí.

Postel jen na spaní
Jestli vás nepřesvědčilo ani množství lidí, kteří na sex nedají dopustit, nenaladily vás fantazie ani představy a považujete milování jen za zbytečnou ztrátu času, kterou nemá smysl se zbytečně unavovat, jste na tom stejně jako Japonci. U nich průzkumy odhalily děsivý fakt, že až třetina lidí ve věku od 16 do 49 let si za poslední měsíc neužívala sexu vůbec.

Odborníci se obávají, že by u nich mohlo dojít ke kritickému snížení populace. Zdá se, že svůj podíl na tom má workoholismus, jenž je pro zemi vycházejícího slunce tak typický. Jenže psychologové odhalili, že Japonci se nemilují, protože nemají vztah. Prý je pro ně láska velmi únavná a nudná, takže se s navazováním milostných kontaktů příliš nenamáhají. Naštěstí sex nechává v klidu jen pár z nás, protože kdyby erotická nechuť byla nakažlivá, ubylo by nejen miminek, ale i spokojených lidí.

MIstři světa v sexu.
Autor: Shutterstock.com

A jak jsou na tom Češi?
Stejně jako Britové si potrpíme na předehry. V průměru máme tři pohlavní styky týdně, u kterých předehra trvá 15 minut. Pánové za život vystřídají devět sexuálních partnerů, dámy jen šest. Většina z nás vyzkoušela sex v autě a každý druhý se miloval v parku. Češky prý patří k nejnáruživějším. Podle výzkumu sexuálního chování žen jsme obsadily druhé místo těsně za Italkami.

Autor: Majka Vinická