Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zpestřete si své manželství návštěvou swingers party

Tři na jednu!
16. ledna 2009 | 13:01

Ne, nebude řeč o jazzu. Budeme mluvit o sexu, dokonce o skupinovém sexu, spojeném s výměnou partnerů. Můžete si o tom myslet své, ale jde o zábavu určenou pro dospělé lidi, kterým vyhovuje manželství a nevyhovuje jim nuda.

Mnoho lidí si plete swingers party a skupinový sex. Při pohledu zvenčí to vypadá stejně: skupina lidí popíjí alkohol a přitom každý s každým souloží. Jaký je v tom tedy rozdíl? Ten je velmi jednoduchý: zatímco při skupinovém sexu se účastníci této zábavy vůbec nemusí znát, při swingers party spolu souloží manželské dvojice nebo stabilní páry. Už nejde o spontánní skupinový sex na nějakém internátním dýchánku, ale o lidi, kteří žijí v harmonickém páru a skupinový sex je pro ně zpestřením jejich společného života. Krátkodobou změnou, afrodiziakem v unuděném vztahu nebo jen připomínkou promiskuitních studentských dob. Důležité však je, že to chtějí prožívat spolu a vůbec nemají zájem na tom, aby jim tenhle zážitek pokazil jejich vztah. Právě naopak: kdysi se spolu chodili ve dvojici vyřádit na diskotéku, teď se vyřádí na swingers party.

Ilustrační foto
Autor: Scom

Je to normální?
Přesto zde vyvstává otázka: Proč by si měl normální člověk zpestřovat život právě skupinovým sexem? Není to nějaká podezřelá a škodlivá úchylka? Není to škodlivé pro společnost, neohrožuje to děti? Můžeme vás ujistit, že skupinový sex není pro společnost škodlivý a nejde ani o žádnou úchylku nebo nemoc. Swingeři jsou lidé, kteří dali přednost vzrušení a novému zážitku před nudou a stereotypem. Dělá jim dobře, když si mohou zasouložit ve společnosti podobně naladěných lidí a nedělají z toho tragédii, ale ani si to nelepí na čelo. Jde koneckonců jen o sex, o nic víc.

Podle výzkumů se swingerským aktivitám nejčastěji věnují středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaní lidé ve věku kolem 40 let, často s dobrým příjmem a společenským postavením. Dalo by se říci, že samí inženýři, ředitelé, vysokoškolští docenti, učitelky a manažerky. O jejich normálnosti opravdu nemusíme pochybovat. Jsou to lidé, kteří mají své priority již dávno vytyčené a necítí potřebu vrhnout se kvůli novému sexuálnímu zážitku do nového vztahu. Něco takové se možná těžko chápe, ale představte si, že milujete svého manžela, nechcete ho podvést, ale po 15 letech manželství je sex mezi vámi už opravdu dost jednotvárný. Necháte to tak, nebo se pokusíte změnit to?

ilustračné foto
Autor: shutterstock

Vysvlékací poker
Možná vás myšlenka navštívit swingers party zaujala a teď přemýšlíte, že byste si to s manželem vyzkoušeli, jen nevíte, jak na to. Musíme se jít někam přihlásit? Jak to tam probíhá? Nevrhnou se tam na nás nějací staří uslintaní chlípnici? Je třeba si uvědomit jednu věc: na to, abyste si vyzkoušeli skupinový sex, ještě nemusíte jít do swingers klubu nebo na swingers party. Klidně si to můžete vyzkoušet i doma, což je určitě nejdostupnější a nejsnadnější řešení. Potřebujete na to jen další vhodně naladěný manželský pár.

V jedné internetové diskusi o tom jedna z účastnic napsala: "Se sousedy z vedlejšího bytu jsme se dost často setkávali, jezdili jsme spolu lyžovat a oslavovali Silvestra. Měli jsme stejně staré děti a celkově jsme si dobře rozuměli. Na Silvestra jsme společně popíjeli a tehdy někdo navrhl, abychom si zahráli vysvlékací poker. Hráli jsme ho tak šikovně, že za chvíli jsme byli všichni svlečení a zcela spontánně jsme se začali věnovat sexu. Nevyměnili jsme se, to ne, ale bavilo nás milovat se a vědět přitom, že totéž dělá ještě někdo další a pozoruje nás." Vidíte, jaké zázraky dokáže obyčejný vyslékací poker. Pokud neumíte hrát poker, může to být i Človeče, nezlob se, Kvízy a hádanky, Vadí, nevadí nebo jiná vhodná společenská hra, hlavní je, aby se při ní dalo vysvlékat a měla rychlý spád. Není také vůbec důležité, zda se se svým manželem vyměníte, nebo ne. Mnoho účastníků swingers party výměnu partnerů neprovádí, mnohem víc je vzrušuje atmosféra a pocit, že se na ně někdo dívá.

Archív
Autor: Archív

Exhibicionisté nebo voyeuři?
Jemná kombinace exhibicionismu a voyeurismu je asi největším lákadlem na swingers sexu. Na vysvětlení opět jeden příklad z internetové diskuse: "Naši přátelé skončili o něco dříve, zatímco my s manželem jsme pokračovali dál. Dívali se na nás a mě to najednou vůbec nevadilo, právě naopak. Vzrušovalo mě to, dokonce až tak, že jsem chtěla, aby se nás dotýkali, aby si i oni vychutnali, jak je nám dobře." "Být při souloži viděn a dívat se, to je základ každé swingers party, až potom nastupuje dobrovolná výměna partnerů. Každý z nás má v sobě kousek exhibicionisty a kousek voyeura, každý má chvíle, kdy se rád předvádí - ať již doma před zrcadlem, nebo na veřejnosti v novém klobouku. A stejně tak se každý z nás i rád dívá, zejména tehdy, když bychom se vlastně ani dívat neměli. Příchuť toho, že člověk překračuje běžné společenské normy, ba dokonce až tabu, jakoby zvyšovala sílu a intenzitu prožitku. Zakázané hračky jsou ty nejlepší hračky, to vědí i děti.

Jak na to?
Co dělat, pokud máte na skupinový sex chuť, ale žádný vhodný spřátelený a zejména vhodný manželský nebo milenecký pár v okolí není? Hodně lidí to řeší inzerátem typu: "Hledáme manželský pár na společné prožívání intimních chvil. Věk od 25 do 35, estetický vzhled nutný, nabídky od jednotlivců neakceptujeme. Foto podmínkou." Poté následuje třídění nabídek, kontaktování vyhovujících zájemců, seznamovací schůzky a když obě strany souhlasí, přijde den D.

Sex na jednu noc Slovenky neobľubujú
Autor: shutterstock

Další možností je návštěva swingers klubu.
Nabídek na internetu je dost, jen je nutné se přihlásit. Organizované swingers party probíhají většinou v uzavřených klubech nebo penzionech, které jsou vybaveny na špičkové úrovni - v těch nejlepších je k dispozici sauna, vířivka nebo malý bazén, společenská místnost s barem a řadou všemožně zařízených ložnic s velkými postelemi a zrcadly. V klubech panují přísná pravidla a při sebemenším náznaku nepřístojnosti, obtěžování jiných účastníků nebo opilosti vás okamžitě vypoklonkují. To, že se účastníte swingers party, ještě neznamená, že tam budete muset souložit s každým, kdo na vás dostane chuť. Dobrovolnost je základním pravidlem každé takové party.

Výměna manželek
Nemohu ale obejít to, co je pro swingery přece jen nejtypičtější: výměnu partnerů. Milovat se v přítomnosti jiných lidí zvládnou i slabší povahy. Ale až přímá výměna manžela či manželky s jiným účastníkem je silným zážitkem. Mnoho lidí tvrdí: vždyť to je horší než zvířata, aby manželka souložila s jiným mužem v přítomnosti jejího vlastního muže! Musím vám opět připomenout, že swingers aktivity jsou vhodné jen pro vyrovnané lidi a harmonické páry. Pokud nemáte partnerský vztah v pořádku a myslíte si, že účast na swingers party mu pomůže, jste na omylu. Swingers není sexuální pomůcka, ani erotická prádlo, ani vibrátor.
Je to postoj k životu, životní styl, v rámci kterého sex hraje důležitou roli, ale zase ne tak důležitou, aby se kvůli němu člověk rozvedl. Přesně to vystihl jeden z účastníků swingers party: "Miluji svou ženu, ale už mě sexuálně nevzrušuje. Mám ji proto opustit? Na swingers party chodí muži, které ona vzrušuje a tito muži mají manželky či partnerky, které zas vzrušují mě. Je to vzájemná výměna, půjčka, která je výhodná pro všechny, nikdo nic neztratí ani nezíská. "

Autor: EVA, lena
Diskuse ke článku
.
Související články