Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Neseď panenko v koutě aneb 9 tipů, jak si najít chlapa

Poradíme vám, co byste měla dělat, abyste letošní léto přežila bez „srdečních karambolů“ i co dělat, aby vám to s vaším partnerem vyšlo.
3. července 2009 | 12:43

Můžete jen tak sedět a čekat na muže svých snů. Také jsem si jeden čas představovala, že naší vesnicí projíždí Hugh Grant a neodolá mému šarmu, ale když dlouho nejel, vydala jsem se ho hledat sama.

Muži jsou sice lovci, kteří touží dobývat a získávat, ale i loveckému instinktu je někdy třeba pomoct. Mocná kouzelnice náhoda už spojila mnoho párů, ale jestli nechcete být sama a chybí vám partner, nečekejte na zázraky a pokuste se vyjít svému štěstí vstříc. Ale jak překonat ostych, nejistotu a strach ze seznamování?

1. Otevřete dveře
„Stejně by mě nikdo nechtěl, pořádní chlapi snad ani nejsou, žádná velká láska už mě nečeká.“ Jestli jsou tohle myšlenky, které se vám pořád dokola honí hlavou, zapomeňte na ně. Změňte je na: „Můžu žít v krásném vztahu.“ Pokud je muž to, co doopravdy potřebujete ke štěstí, začněte hledat. Na každou z nás čeká láska a je jedno, kolik nám je. Rozhodnutí doopravdy se seznámit je prvním a nejdůležitějším krokem k tomu, jak ji najít.

Zbavte se mykózy
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

2. Kde jsou?
Úplně všude. Zbystřete své smysly a začněte víc vnímat své okolí. Možná zjistíte, že po vás dávno pokukuje kolega z práce, nebo jste si nevšimla úsměvů sympatického pána, kterého potkáváte na procházce se psem. Pokud vás nikdo takový nenapadá, vsaďte na inzerát, seznamovací večírek nebo služby agentur. Osamělých mužů, kteří také nechtějí žít sami, je dost, jen je potřeba toho správného pro vás najít.

3. Řeč vějířů
Doba, kdy žena směla jen trpělivě čekat, zda ji objekt jejího zájmu osloví, je dávno pryč a nesmělých mužů, kteří se bojí odmítnutí, je spousta. Ve středověku prý podle toho, jak žena mávala vějířem, dávala najevo, jestli je volná, má zájem a zda se jí rytíř líbí. Řeči vějířů by dnes nikdo nerozuměl, takže nezbývá než sebrat odvahu a muže oslovit přímo.

4. „Nemáte dneska čas?“
Pokud zůstanete jen ve světě náznaků, riskujete, že on vůbec nepochopí, co mu chcete říct, a pokud půjdete na věc příliš zhurta, můžete ho zase odradit. Muži sice někdy potřebují popostrčit, ale když to děláte příliš okatě a intenzivně, leknou se a utečou. Pozvání na kávu opravdu není nic závazného a nakonec, teprve se uvidí, jestli mezi vámi nějaký vztah vůbec vzplane. Netrapte se, když muž vaši nabídku odmítne. Pro jedno kvítí slunce nesvítí.

Vyjadřujete své myšlenky a pocity pomocí květin?
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

5. Na jednu noc?
Pro vztah na jednu noc je možná nejdůležitější, jak vypadáte. Ale být zajímavá pro muže na celý život neznamená být nejštíhlejší, nejprsatější, nejchytřejší, nejkrásnější. Třeba ho zaujmete svými koníčky, svou živelností, svým kuchařským uměním. Muži sice na první pohled hodnotí vzhled, ale to jim dlouho nevydrží. Už na ten druhý se zajímají o to, kdo jste, a ne, jak vypadáte.

6. Ani Popelka, ani princezna
Při hledání partnera pomůže nová kabelka, přitažlivé tělo i šik halenka. Ale jen když vám všechny ty věci přidají na sebevědomí. Muži jsou z žen, které se podceňují, trochu otrávení a ty, které srší sebejistotou na dálku, je zas děsí. Ideální je zlatý střed. Pokud k sobě chcete přitáhnout muže, měla byste mít zdravé sebevědomí. Každá z nás je něčím zajímavá a výjimečná, jen je důležité si svoje silné stránky uvědomit a vážit si jich.

7. Je libo cukříček?

Oční kontakt, úsměv, letmý dotyk… Řeč těla je mocná alchymistická metoda, kterou instinktivně používáme všechny. Muži přiznávají, že právě pohled z očí do očí bývá prvním spouštěčem zájmu o ženu, přidáte-li k tomu „nechtěný“ dotek při podávání cukru do kávy, můžete rozehrát jiskřivou hru jemných náznaků, která muže tolik fascinuje.

To, čím se bavíte, hodně vypovídá o vaší skutečné povaze.
Autor: archiv firmy Nivea

8. Čarujte vůněmi
Vůně dokážou s námi i s muži divy. Příliš těžké nebo naopak příliš sladké parfémy ale můžou spíš odpuzovat. Pokud chcete povzbudit jeho smysly, volte jemnější vůně, nebo vsaďte na afrodiziakální silice, například ylang-ylang, pačuli, skořici, cedrové nebo santalové dřevo. Některé parfémy dokonce obsahují feromony, kterými se muži i ženy vzájemně lákají.

9. Nevzdávejte to
Zázraky se dějí, ale pravděpodobnost, že na ideálního muže pro vás narazíte na první schůzce, je mizivá. Většina žen, které se chtějí seznámit, musí projít několika nevydařenými schůzkami s těmi nepravými muži, než najdou svého „úžasného“. Nenechte se odradit neúspěchy a nevzdávejte to.

Náš tip: Věřte si! Usmějte se, narovnejte záda a buďte sama sebou. Právě tak jste totiž nejpřitažlivější.

Autor: Majka Vinická, lena
Další články z kategorie